always cherish the golden moment before it passes by

Gatal!!!



Ada yg rindu kt aku x 2, 3 hari aku x da entri br ni?
(peghasan)
tolong la ada..tolong la....hihii
aku sbnrnya keGATALan
rentetan drpd peristiwa sakit tekak, xda suara..

Khamis lps aku g klinik
amek antibiotik sakit tekak
mlm tu pas mkn ubat...
time nk tdo, aku ml berlagak cam brok mak yeh
gatal gila satu bdn..

Mulala aku tergarok2 dgn kuku aku yg blm ditrim ni
hasil garokan aku..
berbirat2 bdn aku merah
bawah dagu
bdn depan, belakang, leher, betis, peha
adoyai..suma tempat gatal

Ni ha antibiotik yg aku mkn..


G sekolah pagi Jumaat tu
bdk2 dh mula tegor
"Teacher nangis ke mlm td?"
diorg ingat aku putus cinta gadoh laki bini ke?
adoyai nmpk sgt la mata aku dh mula sembab

Ada plak member tambah garam..
"Apasal mata akk x besar hr nih?"
adoyai..maknanya mata aku dh mula mengecil ke?

Pas klas aku trs g klinik
dpt la ubat alergik gatal...
sudahnya hujung minggu hari tu
aku layari dgn episod aku hidup aku yg gatal...
uwaaa......

Ubat alergik gatal

si hampir botakS..



Kt umah aku skang ni
dh ada si hampir botakS
dua2 botaks since ahad lepas


Si hampir botaks..


Si botak kecik melalak mcm kena dera bl dimesin kepalanya
sibbaik jiran sebelah toilet nih xda
kalo ada kt umah..
sah2 dh ada polis ♫ ♪nino nino ♫ ♪ kt depan umah aku
sbb diorang ingat kitorg dera anak petang tuh
ekekekekkek

Si botak besar plak memesin kepala sendiri
tanpa mengetahui rambutnya x sama pendek panjang
rimas aku tgk rambut belakangnya topak2
so aku suh kasi potong no 2 sumanya..
muahahahhah
bia aku jer yg berambut cun kt umah nih

i like!!!
but actually i miss Darwisy's old hair fashion
suka sgt bila dia berjambul di depan...:)
ahaks

Bonda sgt2 suka jambul awak ni, Darwisy!!

Senaman yang betol....


Ni citer yg dh basi
peristiwa 12 Feb yg lepas
kalo aku simpan makanan dr tarikh tu
smpai hari nih br nk tgk blk..
confirm dh berulat2
yek yek yek..

Setelah lm aku x masuk acara balapan tau
seingat aku la kn
last aku berlari ms aku jd cikgu ganti kt Selayang
tu pon thn 2002 ke 2003 ntah
ye la zaman selim melim, muda belia remaja...

Ish..bukannya skang dh x selim melim lg
bukannya dh x muda belia remaja
tp dh lebih kurang selim
dh lebih bertambah belia
hihihiii

So masa Program Larian Perdana Mahkota
Tarikh : 12 Feb 2011
Masa : 9.00 pg
Tempat : Taman Sri Lambak, Kluang
Aku dan konco2 guru2 cemerlang choooomel
telah berjaya menamatkan larian kami sejauh 2km

Amacam???
terer x kitorg?
hahaha
korang layan posing2 maut kitorg dl
then br korang tau np kitorg berjaya tamatkn 2km tu


Posing sebelum berlari..
Korang nmpak x apa yg ada kt tgn aku tu???


Posing sebelum warm up..


Posing ketika berlari berjalan2 mkn angin
ahaks..

Body guard cilik


Korang jgn jeles dgn aku tau
sejak2 aku ada hero kecik nih
dia dgn sudi, lapang hati volunteer jd body guard aku tau
x pyh suruh2, paksa2..
setia meneman aku ke mana sj tanpa bayaran
muahahaha...

Ms Darwisy kecik2, br blajar mengesot, merangkak
dia dh sudi teman aku masuk toilet
even time tu aku nk mengqada hajat aku yg besar
mak aku pesan
"kalo dia dok nangis, melolong dpn pintu toilet tu tggu bonda dia...
baik bonda Darwisy bwk masuk dia dalam toilet tu skali:
(kalo kandaku..jgn harap nk teman aku qada hajat dlm toilet)
kihkihkih

Skang bl dh ligat berjalan
lg setia la dia membontoti bontot aku nih
ke mana sj yg dia blh bontoti ikuti tau..

Mlm td pas dinner aku msk bilik nk iron baju
cinonet yg tgh nk abeskan nasi dia
terus meluru bwk pinggan nasi
masuk dlm bilik sm2 aku
adoyai anak...


Seronot dia bertugas jg bonda smbil makan
*bib tu dia yg cari sndiri b4 mkn tau..


Ayahnda ajak kuar pon dia tamau tau..
korang tgk..betapa loyal nya bujang senang aku tuh..
untung aku kan...:)
ha..jeles la tu!!!
ahaks

Makluman Program Latihan MBfPC 2011


Ni aku ada info@iklan utk yg berminat!!!
ku petik dr SINI dan SINI


Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Bagi pihak pengurusan Malaysian Breastfeeding Peer Counselor (MBfPC), saya ingin mewar-warkan bengkel latihan MBfPC untuk tahun 2011. Tarikh bagi bengkel latihan yang telah ditetapkan untuk sepanjang tahun 2011 adalah seperti berikut:


Untuk makluman semua bengkel ini biasanya dijalankan selama 3 hari berturut-turut. Walaubagaimanapun, untuk kawasan tengah(selangor dan WP) bengkel akan diadakan selama 4 hari iaitu pada hari Sabtu dan Ahad selama 2 minggu berturut-turut.

Walaubagaimana pun, maklumat mengenai lokasi, yuran penyertaan dan lain-lain makluman akan diumumkan melalui e-mail jemputan kepada yang telah memberi butiran kepada pihak pengurusan MBfPC.

Bagi yang berminat untuk menyertai program-program latihan seperti diatas, sila hantarkan butiran berikut kepada admin@malaysianbfpc.org :

I) nama
Ii) alamat
Iii) nombor telefon
Iv) e-mail
V) Nyatakan secara ringkas kenapa anda berminat menyertai bengkel ini
Vi) tarikh/lokasi bengkel yang ingin disertai.

--------------------

Apa lagi, pada yang berminat sila hantarkan butiran anda kepada saya di alamat e-mail pengurusan MBfPC admin@malaysianbfpc.org :)

uuuuu ek uuuuu ekk......


Since jumaat kitorg 1 family jd virus hosting
selsema melanda kami bertiga
harini suara aku dh ml LUNAK
sok lusa ntah apa jd kn..


Virus influenza
Chumel kan...:P


Jika kelunakan suara aku nih x dpt dilontarkan
maka berseronotlah alam semesta students yg ada klas dgn aku sok
sbb suara aku yg kuat gila lunak nih...
x dpt mengganggu kerancakan mereka berbual sambil belajar

WArrrGgghHHhhh...

Pg td pon Darwisy dh ml batuk2
biasa la kn...
bdk2 kecit nih x reti kuarkan kahak dia
aci nk telan jer kn
aku x blh btl mengenangkan anak aku telan kekotoran2 tu
so dgn lemah gemalainya separa kuat, separa lembut
aku menepuk2 belakang si cinonet tu
abes ko....

Bbbbbuuuuuuueeeeekkkk
wweeeeeeeeeekkkkkkwekkk
kuar suma kahak ijau pekat, lendir2 kuning
ala2 masak lemak ketam gitu kaler dia
yek yek yek petuikh...
geli kan
hahahahhaha

Hope sok tekak aku kurang la pedihnya
aku x berani nk mkn ubat selsema @ ubat batuk
sbb dl aku telan ubat2 tuh....
EBM aku setitis-setitis gugur ke dlm botol
x rancak titisannya...

Makanya aku lg rela menderita drpd anak aku yg mendapat sengsaranya
ish..betol ke ayat aku tu?
kang x psl2 kena tegur dgn cikgu2 BM
muahahahahaha

Insyaallah sumanya akan pulih seperti sediakala
tp hanya Dia shj yg tahu bl saatnya :)

Adoyai budak kecik..

Setelah beberapa tahun aku x ngajar budak2 kecik lower form
tahun ni aku kna ngadap budak2 hingusan ni la pulak
adoyai budak.....

Memang seminggu dua ms mula2 ngajar diorang nih
aku mmg x tenteram
jiwa tsunami betol
fenin kepala nk melayan kerenah kanak2 separa matured nih

Bl aku marah..
diorg kata "Madam..Jgn la marah2.."
kang kalo aku x marah bl diorg wat salah...
diorang tulis kt borang kaji selidik : aku x tegas, x jg disiplin diorg..
adoyai budak....

Ni dh masuk 1 bulan aku ajar diorg
so far dh blh faham minda kanak2 tidak separa matured nih
so...pray for my success in my journey to teach them in a very MANNER way...
muahahahahahha

Duo


Semalam wat 1st time nya
aku berdua2an shj dgn bujang senangku
mencemar duli ke kenduri kahwin kenalan keluarga kami

Kandaku ke mn?
hahahaha
dia pergi tan kn diri menjalankan tanggungjawab kt Simpang Renggam
bwk budak lawan pentaq

Aku bg Darwisy tdo dlm kol 10 pg
bia dia tdo lena
kang tghr xda la ngaruk sgt kt kenduri tuh

Alhamdulillah
sepanjang journey kami
Darwisy x mengaruk
apatah lg mintak susu..
yes yes yes...:)

Dan alhamdulillah juga
bujang senang x wat perangai ms kt majlis tu
dh la aircond letrik xda
sibbaik ktorg amek port kt tepi pintu dewan
berangin skit ketiak time makan semalam..


Bonda and her lovely son


Anyway..
awak mmg gud boy, Darwisy
love u...:)



Habit baru!


Dua tiga minggu kebelakangan nih
Darwisy dh ada habit baru
kalo gud habit aku x kesah
tp...aiyoyo...manyak bad oooo..

Dr mn ntah dia dpt idea nk mengemam
abis suma dikemam makanan n minuman yg msuk mulut dia
kalo lps kemam lm2 dia telan..
aku x kesah

Tp yg wat aku hangin 1 bdn kelakar tgk
bl pas kemam skit punye lm...
mleleh2 yg dikemam tu kuar dr mulot dia
adoyai anak...


Mulut muncung sbb tgh kemam...


Agak2nya la kan
dolu2 aku ada ke wat prangai cmtu?
ish...xde kot
ntah2 ni turun dr ayahnda dia la nih!!!
hehehhee
(kanda, jgn marah :))

ebm merudum...uwaaa...


Dh bbrp hari ni
ebm aku merudum dr slalu dpt 20 oz 2 oz skali pam
down to 1 oz..
sedey siot sgt

Bl aku fikir2 balik
apa yg aku salah makan
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Slasa lepas aku g minum air gas
x byk pon
1 cup share dgn kandaku
aku sedut skit 2 jerk
(ye ke skit?)

Tobat!!!!
ni dh kali ke 2 aku minum air gas sepanjang aku bf Darwisy
hasilnya mmg merudum..
uwaaaa...

Ha..tgk la nih
Aku stop kejap,
ronda2 cari mkn jap kt meja kengkawan
br nk smbung pam balik..
Hope blh tambah lg

So far so good..


Dh lm berhajat nk wat enri pasal skil2 Darwisy
bl nk taip jer..
idea hilang
nk taip lg..
kena kacau plak dgn little hero
smpai sudah...........................x taip2 psl dia kn

So far dlm umur Darwisy 22 bln nih
dia dh blh, pandai
1. count 1-10 in english version
(even x betol sgt pronounsnya :))
2. sebut thank you, mekacih, sama2, welkam bl terima/ bg benda kt org lain
3. nyanyi nasyid2 kt oasis, twinkle2 little star, i love u,
roary the racing car, buih sabun, & so many more
(but of course in his own version of language)hihiii
4. pakai shoes sndiri
5. kayuh beskal roda 4. tp beskal roda 3, dia x reti la plak
6. merajuk (sibbaik x teruk)
7. memujuk
(suka suka suka...sbb Darwisy akan say sori then he'll hugs)
8. tolong bonda tumbuk perencah guna lesung batu
9. tiru aksi bonda pam susu
10.reads books
ish....byk lg nih.
so far for me he's good enough :)
yg lain2 kepakaran dia tu,
aku rs sm mcm bdk2 lain yg sebaya dia :)


Merajuk + mengantuk


Time buat perangai


Singing time

* Apasal dlm suma pic nih, Darwisy pakai bj merah??
Hahahaha sbb dia byk bj merah..

Layakkah aku?


Semenjak dua menjak ni
emosi aku amat bercelaru
jiwa kacau
mcm2 aku fikir
kdg2 smpai masuk ke mimpi...

Bl aku fikir2 dgn lbh mendalam
lg2 lepas aku tunaikan solat
time berzikir, berdoa....
"layak ke aku mengandung lg?"

Aku nih kalo nk menangani si bujang senang Darwisy tu
kdg2 my blood pressure can raise up tau!!
ish..
tahap kesabaran aku ni agaknya
sama je nipisnya mcm fulus aku tiap bulan
"senipis kulit bawang"...
ekekekekekke

kulit bawang merah tau
bukan bawang holland..:)



Sbb tu aku terfikir
layak ke aku nih nk menambah bilangan ahli keluarga
sesungguhnya Allah nk duga khalifahNya dalam pelbagai cara kn..
dan semoga aku sentiasa bersabar dan terus bertahan atas dugaanNya
Insyaallah


Bila students pening kepala

Aku suka bl tgk students jawab soklan
mula la masing2 memerah otak kan
kalo blh di'scan' otak diorang tuh
blh nmpk betapa kuatnya diorang perah tau
kalah makcik2 perah santan kelapa parut
hahahahahha

Ada gak yg try nk meniru
kalo korang tiru pon....
sm2 x betol
kihkihkih

X pyh la nk wat teknik2 meniru tahap cipan mcm mn skali pon
aku tetap tau la
mcm la aku dl x penah meniru jd student kn...


exTra class lagi...

Orang lain suma duk depan tv
layan mata, halwa telinga dgn citer2 best Maulidur Rasul
dgr alunan2 selawat atas nabi
aku dan budak2 aku??

Rajin malas la sgt kn
uwawaawaw
aku gak yg gatai2 merajinkan diri nk wat
exam dh nk dekat...

SALAM MAULIDUR RASUL..

Bakol emas!



Tgh2 mlm buta nih
aku nk tempek kt sini
bakol emas aku
yg hari2 aku kelak g sek

Isi dlmnya
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
1. mesin pam Avent Duo
2. beg berisi wire2 pam
3. bekal lunch (nasi + 2 jenis lauk)


Tanpamu...sengsara hidupku


Bakol emas!
alamak terselit jugak KIPAS EMAS aku nih
hihihii


Maybe ada org akan tnye
np aku x bwk beg avent je g sek
jwpn aku : besar n byk sgt beg nk kena kelek nnt
so aku isi suma dlm bakol emas aku ni
bakol ni pon bakol ke2 aku stlh yg 1st putus!
terer x?
smpai lunyai aku kerjakan bakol 1st dl tuh..

Kempen lagik!!!

Mari kita sm2 berkempen

sebar luaskan info yg ada..

ni aku tolong kempen

sedih x dpt join..




Assalamualaikum wbt / salam sejahtera.

Pusat Islam UTM, Malaysian Breastfeeding Peer Counselor (MBfPC) dan DuniaSusuIbu.com akan menganjurkan program:

Jom sertai program ini. Niatkan di hati: menyusu anak dan mengajak orang lain menyusu kerana Allah. Moga ia menjadi pahala online buat kita apabila kita meninggal kelak :-)

Pneumococcal vaccine 2


Sabtu lepas dgn jayanya........
Darwisy amik 2nd jab Pneumococcal vaccine dia
1 jam setengah kitorg menanti dan terus menanti
at last sampai gk turn cinonet tuh


Sedang dicucuk..
Darwisy kuat..tiada tangisan!


Ms ktorg tunggu turn
aku bual2 dgn sorang akk mengandung nih
tgh tggu ari
dr jauh.......dia dtg
sanggup dr Benut ke Kluang utk try cek dgn Dr. Luckmal
katanya kwn2 ramai yg rekemen kt situ

Dia pon sj je nk try
seronok katanya bl dgr suami dpt msk skali time deliver
siap blh amik video lg
nk wat kenangan katanya...
biar 2 org lg anaknya dpt tgk betapa payahnya
seorang ibu nk melahirkan...

Melalut2 la plak aku nih kn
nk citer lain sbnrnya

Alhamdulillah..ini adalah siri suntikan Darwisy yg terakhir...
sesungguhnya...
Prevention is better than cure insyaalah

dorian!



Nyam nyam nyam...
dorian oh dorian
semalam aku dh makan
memang sakan aku, kandaku & adikku makan
lg2 kalo orang yang belanja kan....
hihiiiii
"Tq mimin" kata Darwisy

Nyam nyam nayam


Tp Darwisy blm lg lalu nk makan
puas mama ein n aku paksa makan
terteleng2 kepala dia menidakkan
adohai si bujang ku yg x nk makan...

Nanak....

Rindunya...


♫ ♪♫ ♪♫ ♪
lulalalu
lalalulalulale♫ ♪♫ ♪♫ ♪
lulalulalu..
lalulalulale♫ ♪♫ ♪♫ ♪


♫ ♪♫ ♪♫ ♪
lulalalu
♫ ♪♫ ♪♫ ♪lalalulalulale
lulalulalulale....
♫ ♪♫ ♪♫ ♪


Korang pandai main jari dgn nyanyian kt atas tu?
aku dl belajar main menatang tu ms kt asrama
main beramai2..
meriah you...
lm x main ramai2 dgm kwn2 yg RETI....
rindu btl nk test skill

Agak2nya kak MR pandai x eh?
jom kak, main via YM ke...

Bukan jari aku ....

SUSU...


One of Darwisy's faveret words...

SUSU!!

ahaks..i like
mmg aku ajar dia perkataan SUSU dl
senang bl dia nk mntk nenen SUSU IBU

Skang Darwisy dh advance
dia akan kata :

Ammaaaa (bonda la tu)....nk shushu...

Siap ltk bantal
suh aku baring sm2 dia
kdg2 dia akan ckp :

Ammaaaa....jom bom bom..ei down (lay down)

Bonda SAAAAAYAAAANG Darwisy!!!

Taken during his becoming 1st besday party..

Teringinnya..


Teringin nk mengandung lg..

Tu boncit sbb pregnant tau..
bukan sbb over mkn..

Agogo..


♫ ♪♫ ♪♫ ♪
Di tepi pantai yg indah
ku duduk seorang diri.....
(korang smbung sndr!)♫ ♪♫ ♪♫ ♪

Sejak2 anak aku pndai pakai sunglass
aku dgn sukarelanya membelanja anakku
sebuah cermin mata biru

Zaman aku dulu2
mnda nk bergaya pakai spek2 itam, biru, bagai tau
jeles i...


Amacam..ada gaya model x?


Posing lg!!!



Sejurus selepas membeli sunglass

Sterilisation


Mlm 2 buta nih aku nk cite psl cuci, steril pam n botol susu Darwisy
smbil2 print brosur sekolah aku
ditemani Dollah Hapak...
mmg best sgt la kn

Selalu kandaku yg tolong wat suma nih
kadang2 jer aku yg wat
sbb aku sibuk nk mem'bf' Darwisy

Yg slalu kitorg wat
mula2 skali msti kasi cuci sama itu botol susu n pam susu
kasi cuci guna air paip n sabun cuci yg sepatotnya
sbb ms zmn jahiliah awal jd bonda dl
aku cuci guna sabun basuh pinggan biasa jer
hasilnya..payah nk bersihkan susu2 yg mlekat bagai tu tau...


Aku guna sabun ni time cuci


Pas tu kna la steril suma alatan2 tuh
dl2 kitorg steril guna Tommee Tippee stereliser
pas 1thn lbhguna, stereliser tu wat perangai plak
so kna la steril guna dapo gas n periuk belanga + pil Pureen


Stereliser yg dh masuk ICU



Skang guna periuk belanga je la...


Pil steril


Pas steril bagai nk rak..
then pasang suma alatan
terus aku simpan botol2 n alatan pam aku dlm fridge
aku x lap2 pon
sbb pd aku kalo lap pon
nnt ada gak germs yg mlekat kt cloth tu mlekat kt alatan yg aku dh steril kn


Aku mmg steril byk2 botol sekali gus
Jimat masa...
2 hr sekali br steril


Pam n botol pam bergaya indah...
Ecececececcceeh...


So sok pg2
tinggal nk mskkan alatan mengepam n botol2 dlm cooler beg
then masukkan dlm bakol kesayangan aku
(ni aku pnye alatan utk bwk g sek)

EBM Darwisy plak msk dlm cooler bag + ice pack
nk bli coleman dr dl...
smpai cinonet nih nk dkt 2 thn pon x terbeli lg
tggu next baby kot
ahakssssss.......

p/s : setau aku..microorganisms will growth rapidly in temperature 35 - 37
sbb tu pas steril jer aku trs msk fridge. to ensure that the microorganisms will inactive...

Ops potong!



Korang ingat polis jer blh wat operasi ker?
kandaku pon blh wat gak
dia wat Ops Potong!
ada beran????
wahahahahahahah

Mangsa keadaannya ialah anak aku sendiri
sian kt cinonet tuh
kna potong dgn ayahnda dia

Tp kn..korang x tertanye ker potong per?
bukan potong *tuuut* tau
potong rambut jer..
hahahhahahah


Dipeluk ketika dipotong..


Mentang2 si ayah br bli mesin potong rumput rambut
mula la nk terai kt anak bujang dia
aku n mak aku plak jd tukang pegang, kepit cinonet tuh

Sian aku dgr raungan dia
"ayah....akot...ayah..akot.."
takot rupanya anak bujang aku tuh


Meraung, menangis..


Sian.....

Tarian Singa!!!


Kongsi Fatchai..
wahahahaha
entri lapok nih


Singa kuning!


Wat pertama kali bujang senang aku yg lg ensem senang
menonton melangut tgk tarian Singa
even ♫ ♪ dong dong chang ♫ ♪♫ ♪♫ ♪ diorang tu membingitkan tinga aku
tp bujang aku rileks jer duk atas bahu ayahnda dia...
aku plak yg sibuk katup tinga dia
takot2 gegendang tinga dia terlebih vibrate kang
pyh plak dgn pendengaran anak aku nnt


Sebenarnya ktorg x plan pon nk tgk Tarian Singa tuh
tp alang kepalang ms g Ikea, Khamis lepas
ada plak diorg wat♫ ♪♫ ♪♫ ♪ dong dong chang ♫ ♪ tuh kt Ikano


Ketibaan...


Aku yg memang jagoan menyelit ms sekolah dl
guna la bakat sedia ada aku tuh
bwk kanda n anaknda aku nyelit smpai betol2 kt depan2 al-singa laut

Enak betol awak duk atas ayah kn Darwisy!


Aku?
Dpt duk celah dinding nih jer..

KL dan keLENGANGngannya


Aish..betol ke spelling aku tuh?


Al kisah semalam tghr aku, kandaku n Darwisy tlh menerjah kota KL
ecececechhhh..
main mission : exchange money at money changer Jln Masjid India
persediaan awal nk g Bandung bln depan
ekekekekekekekk


Seperti yg aku tlh Jengka jangka!
KL lengang beb...
hahahahahha
cuti 4 hari kan
bak kata entri Makcik Rehan : 4 hari yang bosan. kan?


Lengang kan!!!



Blh kira bp orang je yg lalu lalang..
X kuasa aku nk kira


Tapi pencekik2 darah yg jg parking
mmg cekik darah betol
aku rasa bukan takat cekik darah!
sedut darah dh nih
ala2 vampire slayer dh tau
kijam ko bang oarking! kijam!!!!

Kalo aku tau..xda nk parking cni.
Dia ltk harga kt tepi dia. Bkn kt blah depan..
So kitorg x nmpk b4 enter tempat nih

....: Darwisy dan dapur masak :.....



Rabu mlm Khamis kami selamat tiba di rumah ibuku
yeah...menghirup oksigen di Paya Jaras, amat seronot!!!
dh sebulan lebih tidak ketemu ibu since majlis tunang Ein
(eh...aku ada tulis entri psl tu x eh? kna cek jap lg nih)

Sepanjang jln dr Batu Pahat ke Sungai Buloh..
bujang senangku tido dgn senangnya..
tapi......
elok je aku nk bgn pas ltk dia atas tilam kt umah mak aku
Darwisy telah mecelikkan matanya!!
adoyai anak...
bl la plak awak nk smbg tido awak nnt nih?

Nk tau dia main apa?
set dapur yang Mama Ein dia bli utk kakak Iman
awak nk jd chef Spice Route ke nak?
ke nk jd chef Dani cm kt Tiramisu tu?


Masak apa tu Darwisy?


Set dapur yg Mama Ein bli dr Singapore..
(terinterprem tudung saji mak aku la plak...)

Feb 28, 2011

Gatal!!!



Ada yg rindu kt aku x 2, 3 hari aku x da entri br ni?
(peghasan)
tolong la ada..tolong la....hihii
aku sbnrnya keGATALan
rentetan drpd peristiwa sakit tekak, xda suara..

Khamis lps aku g klinik
amek antibiotik sakit tekak
mlm tu pas mkn ubat...
time nk tdo, aku ml berlagak cam brok mak yeh
gatal gila satu bdn..

Mulala aku tergarok2 dgn kuku aku yg blm ditrim ni
hasil garokan aku..
berbirat2 bdn aku merah
bawah dagu
bdn depan, belakang, leher, betis, peha
adoyai..suma tempat gatal

Ni ha antibiotik yg aku mkn..


G sekolah pagi Jumaat tu
bdk2 dh mula tegor
"Teacher nangis ke mlm td?"
diorg ingat aku putus cinta gadoh laki bini ke?
adoyai nmpk sgt la mata aku dh mula sembab

Ada plak member tambah garam..
"Apasal mata akk x besar hr nih?"
adoyai..maknanya mata aku dh mula mengecil ke?

Pas klas aku trs g klinik
dpt la ubat alergik gatal...
sudahnya hujung minggu hari tu
aku layari dgn episod aku hidup aku yg gatal...
uwaaa......

Ubat alergik gatal

Feb 24, 2011

si hampir botakS..



Kt umah aku skang ni
dh ada si hampir botakS
dua2 botaks since ahad lepas


Si hampir botaks..


Si botak kecik melalak mcm kena dera bl dimesin kepalanya
sibbaik jiran sebelah toilet nih xda
kalo ada kt umah..
sah2 dh ada polis ♫ ♪nino nino ♫ ♪ kt depan umah aku
sbb diorang ingat kitorg dera anak petang tuh
ekekekekkek

Si botak besar plak memesin kepala sendiri
tanpa mengetahui rambutnya x sama pendek panjang
rimas aku tgk rambut belakangnya topak2
so aku suh kasi potong no 2 sumanya..
muahahahhah
bia aku jer yg berambut cun kt umah nih

i like!!!
but actually i miss Darwisy's old hair fashion
suka sgt bila dia berjambul di depan...:)
ahaks

Bonda sgt2 suka jambul awak ni, Darwisy!!

Feb 23, 2011

Senaman yang betol....


Ni citer yg dh basi
peristiwa 12 Feb yg lepas
kalo aku simpan makanan dr tarikh tu
smpai hari nih br nk tgk blk..
confirm dh berulat2
yek yek yek..

Setelah lm aku x masuk acara balapan tau
seingat aku la kn
last aku berlari ms aku jd cikgu ganti kt Selayang
tu pon thn 2002 ke 2003 ntah
ye la zaman selim melim, muda belia remaja...

Ish..bukannya skang dh x selim melim lg
bukannya dh x muda belia remaja
tp dh lebih kurang selim
dh lebih bertambah belia
hihihiii

So masa Program Larian Perdana Mahkota
Tarikh : 12 Feb 2011
Masa : 9.00 pg
Tempat : Taman Sri Lambak, Kluang
Aku dan konco2 guru2 cemerlang choooomel
telah berjaya menamatkan larian kami sejauh 2km

Amacam???
terer x kitorg?
hahaha
korang layan posing2 maut kitorg dl
then br korang tau np kitorg berjaya tamatkn 2km tu


Posing sebelum berlari..
Korang nmpak x apa yg ada kt tgn aku tu???


Posing sebelum warm up..


Posing ketika berlari berjalan2 mkn angin
ahaks..

Body guard cilik


Korang jgn jeles dgn aku tau
sejak2 aku ada hero kecik nih
dia dgn sudi, lapang hati volunteer jd body guard aku tau
x pyh suruh2, paksa2..
setia meneman aku ke mana sj tanpa bayaran
muahahaha...

Ms Darwisy kecik2, br blajar mengesot, merangkak
dia dh sudi teman aku masuk toilet
even time tu aku nk mengqada hajat aku yg besar
mak aku pesan
"kalo dia dok nangis, melolong dpn pintu toilet tu tggu bonda dia...
baik bonda Darwisy bwk masuk dia dalam toilet tu skali:
(kalo kandaku..jgn harap nk teman aku qada hajat dlm toilet)
kihkihkih

Skang bl dh ligat berjalan
lg setia la dia membontoti bontot aku nih
ke mana sj yg dia blh bontoti ikuti tau..

Mlm td pas dinner aku msk bilik nk iron baju
cinonet yg tgh nk abeskan nasi dia
terus meluru bwk pinggan nasi
masuk dlm bilik sm2 aku
adoyai anak...


Seronot dia bertugas jg bonda smbil makan
*bib tu dia yg cari sndiri b4 mkn tau..


Ayahnda ajak kuar pon dia tamau tau..
korang tgk..betapa loyal nya bujang senang aku tuh..
untung aku kan...:)
ha..jeles la tu!!!
ahaks

Feb 21, 2011

Makluman Program Latihan MBfPC 2011


Ni aku ada info@iklan utk yg berminat!!!
ku petik dr SINI dan SINI


Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Bagi pihak pengurusan Malaysian Breastfeeding Peer Counselor (MBfPC), saya ingin mewar-warkan bengkel latihan MBfPC untuk tahun 2011. Tarikh bagi bengkel latihan yang telah ditetapkan untuk sepanjang tahun 2011 adalah seperti berikut:


Untuk makluman semua bengkel ini biasanya dijalankan selama 3 hari berturut-turut. Walaubagaimanapun, untuk kawasan tengah(selangor dan WP) bengkel akan diadakan selama 4 hari iaitu pada hari Sabtu dan Ahad selama 2 minggu berturut-turut.

Walaubagaimana pun, maklumat mengenai lokasi, yuran penyertaan dan lain-lain makluman akan diumumkan melalui e-mail jemputan kepada yang telah memberi butiran kepada pihak pengurusan MBfPC.

Bagi yang berminat untuk menyertai program-program latihan seperti diatas, sila hantarkan butiran berikut kepada admin@malaysianbfpc.org :

I) nama
Ii) alamat
Iii) nombor telefon
Iv) e-mail
V) Nyatakan secara ringkas kenapa anda berminat menyertai bengkel ini
Vi) tarikh/lokasi bengkel yang ingin disertai.

--------------------

Apa lagi, pada yang berminat sila hantarkan butiran anda kepada saya di alamat e-mail pengurusan MBfPC admin@malaysianbfpc.org :)

uuuuu ek uuuuu ekk......


Since jumaat kitorg 1 family jd virus hosting
selsema melanda kami bertiga
harini suara aku dh ml LUNAK
sok lusa ntah apa jd kn..


Virus influenza
Chumel kan...:P


Jika kelunakan suara aku nih x dpt dilontarkan
maka berseronotlah alam semesta students yg ada klas dgn aku sok
sbb suara aku yg kuat gila lunak nih...
x dpt mengganggu kerancakan mereka berbual sambil belajar

WArrrGgghHHhhh...

Pg td pon Darwisy dh ml batuk2
biasa la kn...
bdk2 kecit nih x reti kuarkan kahak dia
aci nk telan jer kn
aku x blh btl mengenangkan anak aku telan kekotoran2 tu
so dgn lemah gemalainya separa kuat, separa lembut
aku menepuk2 belakang si cinonet tu
abes ko....

Bbbbbuuuuuuueeeeekkkk
wweeeeeeeeeekkkkkkwekkk
kuar suma kahak ijau pekat, lendir2 kuning
ala2 masak lemak ketam gitu kaler dia
yek yek yek petuikh...
geli kan
hahahahhaha

Hope sok tekak aku kurang la pedihnya
aku x berani nk mkn ubat selsema @ ubat batuk
sbb dl aku telan ubat2 tuh....
EBM aku setitis-setitis gugur ke dlm botol
x rancak titisannya...

Makanya aku lg rela menderita drpd anak aku yg mendapat sengsaranya
ish..betol ke ayat aku tu?
kang x psl2 kena tegur dgn cikgu2 BM
muahahahahaha

Insyaallah sumanya akan pulih seperti sediakala
tp hanya Dia shj yg tahu bl saatnya :)

Adoyai budak kecik..

Setelah beberapa tahun aku x ngajar budak2 kecik lower form
tahun ni aku kna ngadap budak2 hingusan ni la pulak
adoyai budak.....

Memang seminggu dua ms mula2 ngajar diorang nih
aku mmg x tenteram
jiwa tsunami betol
fenin kepala nk melayan kerenah kanak2 separa matured nih

Bl aku marah..
diorg kata "Madam..Jgn la marah2.."
kang kalo aku x marah bl diorg wat salah...
diorang tulis kt borang kaji selidik : aku x tegas, x jg disiplin diorg..
adoyai budak....

Ni dh masuk 1 bulan aku ajar diorg
so far dh blh faham minda kanak2 tidak separa matured nih
so...pray for my success in my journey to teach them in a very MANNER way...
muahahahahahha

Feb 20, 2011

Duo


Semalam wat 1st time nya
aku berdua2an shj dgn bujang senangku
mencemar duli ke kenduri kahwin kenalan keluarga kami

Kandaku ke mn?
hahahaha
dia pergi tan kn diri menjalankan tanggungjawab kt Simpang Renggam
bwk budak lawan pentaq

Aku bg Darwisy tdo dlm kol 10 pg
bia dia tdo lena
kang tghr xda la ngaruk sgt kt kenduri tuh

Alhamdulillah
sepanjang journey kami
Darwisy x mengaruk
apatah lg mintak susu..
yes yes yes...:)

Dan alhamdulillah juga
bujang senang x wat perangai ms kt majlis tu
dh la aircond letrik xda
sibbaik ktorg amek port kt tepi pintu dewan
berangin skit ketiak time makan semalam..


Bonda and her lovely son


Anyway..
awak mmg gud boy, Darwisy
love u...:)



Habit baru!


Dua tiga minggu kebelakangan nih
Darwisy dh ada habit baru
kalo gud habit aku x kesah
tp...aiyoyo...manyak bad oooo..

Dr mn ntah dia dpt idea nk mengemam
abis suma dikemam makanan n minuman yg msuk mulut dia
kalo lps kemam lm2 dia telan..
aku x kesah

Tp yg wat aku hangin 1 bdn kelakar tgk
bl pas kemam skit punye lm...
mleleh2 yg dikemam tu kuar dr mulot dia
adoyai anak...


Mulut muncung sbb tgh kemam...


Agak2nya la kan
dolu2 aku ada ke wat prangai cmtu?
ish...xde kot
ntah2 ni turun dr ayahnda dia la nih!!!
hehehhee
(kanda, jgn marah :))

Feb 18, 2011

ebm merudum...uwaaa...


Dh bbrp hari ni
ebm aku merudum dr slalu dpt 20 oz 2 oz skali pam
down to 1 oz..
sedey siot sgt

Bl aku fikir2 balik
apa yg aku salah makan
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Slasa lepas aku g minum air gas
x byk pon
1 cup share dgn kandaku
aku sedut skit 2 jerk
(ye ke skit?)

Tobat!!!!
ni dh kali ke 2 aku minum air gas sepanjang aku bf Darwisy
hasilnya mmg merudum..
uwaaaa...

Ha..tgk la nih
Aku stop kejap,
ronda2 cari mkn jap kt meja kengkawan
br nk smbung pam balik..
Hope blh tambah lg

So far so good..


Dh lm berhajat nk wat enri pasal skil2 Darwisy
bl nk taip jer..
idea hilang
nk taip lg..
kena kacau plak dgn little hero
smpai sudah...........................x taip2 psl dia kn

So far dlm umur Darwisy 22 bln nih
dia dh blh, pandai
1. count 1-10 in english version
(even x betol sgt pronounsnya :))
2. sebut thank you, mekacih, sama2, welkam bl terima/ bg benda kt org lain
3. nyanyi nasyid2 kt oasis, twinkle2 little star, i love u,
roary the racing car, buih sabun, & so many more
(but of course in his own version of language)hihiii
4. pakai shoes sndiri
5. kayuh beskal roda 4. tp beskal roda 3, dia x reti la plak
6. merajuk (sibbaik x teruk)
7. memujuk
(suka suka suka...sbb Darwisy akan say sori then he'll hugs)
8. tolong bonda tumbuk perencah guna lesung batu
9. tiru aksi bonda pam susu
10.reads books
ish....byk lg nih.
so far for me he's good enough :)
yg lain2 kepakaran dia tu,
aku rs sm mcm bdk2 lain yg sebaya dia :)


Merajuk + mengantuk


Time buat perangai


Singing time

* Apasal dlm suma pic nih, Darwisy pakai bj merah??
Hahahaha sbb dia byk bj merah..

Feb 17, 2011

Layakkah aku?


Semenjak dua menjak ni
emosi aku amat bercelaru
jiwa kacau
mcm2 aku fikir
kdg2 smpai masuk ke mimpi...

Bl aku fikir2 dgn lbh mendalam
lg2 lepas aku tunaikan solat
time berzikir, berdoa....
"layak ke aku mengandung lg?"

Aku nih kalo nk menangani si bujang senang Darwisy tu
kdg2 my blood pressure can raise up tau!!
ish..
tahap kesabaran aku ni agaknya
sama je nipisnya mcm fulus aku tiap bulan
"senipis kulit bawang"...
ekekekekekke

kulit bawang merah tau
bukan bawang holland..:)



Sbb tu aku terfikir
layak ke aku nih nk menambah bilangan ahli keluarga
sesungguhnya Allah nk duga khalifahNya dalam pelbagai cara kn..
dan semoga aku sentiasa bersabar dan terus bertahan atas dugaanNya
Insyaallah


Feb 15, 2011

Bila students pening kepala

Aku suka bl tgk students jawab soklan
mula la masing2 memerah otak kan
kalo blh di'scan' otak diorang tuh
blh nmpk betapa kuatnya diorang perah tau
kalah makcik2 perah santan kelapa parut
hahahahahha

Ada gak yg try nk meniru
kalo korang tiru pon....
sm2 x betol
kihkihkih

X pyh la nk wat teknik2 meniru tahap cipan mcm mn skali pon
aku tetap tau la
mcm la aku dl x penah meniru jd student kn...


exTra class lagi...

Orang lain suma duk depan tv
layan mata, halwa telinga dgn citer2 best Maulidur Rasul
dgr alunan2 selawat atas nabi
aku dan budak2 aku??

Rajin malas la sgt kn
uwawaawaw
aku gak yg gatai2 merajinkan diri nk wat
exam dh nk dekat...

SALAM MAULIDUR RASUL..

Feb 14, 2011

Bakol emas!



Tgh2 mlm buta nih
aku nk tempek kt sini
bakol emas aku
yg hari2 aku kelak g sek

Isi dlmnya
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
1. mesin pam Avent Duo
2. beg berisi wire2 pam
3. bekal lunch (nasi + 2 jenis lauk)


Tanpamu...sengsara hidupku


Bakol emas!
alamak terselit jugak KIPAS EMAS aku nih
hihihii


Maybe ada org akan tnye
np aku x bwk beg avent je g sek
jwpn aku : besar n byk sgt beg nk kena kelek nnt
so aku isi suma dlm bakol emas aku ni
bakol ni pon bakol ke2 aku stlh yg 1st putus!
terer x?
smpai lunyai aku kerjakan bakol 1st dl tuh..

Kempen lagik!!!

Mari kita sm2 berkempen

sebar luaskan info yg ada..

ni aku tolong kempen

sedih x dpt join..




Assalamualaikum wbt / salam sejahtera.

Pusat Islam UTM, Malaysian Breastfeeding Peer Counselor (MBfPC) dan DuniaSusuIbu.com akan menganjurkan program:

Jom sertai program ini. Niatkan di hati: menyusu anak dan mengajak orang lain menyusu kerana Allah. Moga ia menjadi pahala online buat kita apabila kita meninggal kelak :-)

Pneumococcal vaccine 2


Sabtu lepas dgn jayanya........
Darwisy amik 2nd jab Pneumococcal vaccine dia
1 jam setengah kitorg menanti dan terus menanti
at last sampai gk turn cinonet tuh


Sedang dicucuk..
Darwisy kuat..tiada tangisan!


Ms ktorg tunggu turn
aku bual2 dgn sorang akk mengandung nih
tgh tggu ari
dr jauh.......dia dtg
sanggup dr Benut ke Kluang utk try cek dgn Dr. Luckmal
katanya kwn2 ramai yg rekemen kt situ

Dia pon sj je nk try
seronok katanya bl dgr suami dpt msk skali time deliver
siap blh amik video lg
nk wat kenangan katanya...
biar 2 org lg anaknya dpt tgk betapa payahnya
seorang ibu nk melahirkan...

Melalut2 la plak aku nih kn
nk citer lain sbnrnya

Alhamdulillah..ini adalah siri suntikan Darwisy yg terakhir...
sesungguhnya...
Prevention is better than cure insyaalah

Feb 11, 2011

dorian!



Nyam nyam nyam...
dorian oh dorian
semalam aku dh makan
memang sakan aku, kandaku & adikku makan
lg2 kalo orang yang belanja kan....
hihiiiii
"Tq mimin" kata Darwisy

Nyam nyam nayam


Tp Darwisy blm lg lalu nk makan
puas mama ein n aku paksa makan
terteleng2 kepala dia menidakkan
adohai si bujang ku yg x nk makan...

Nanak....

Feb 9, 2011

Rindunya...


♫ ♪♫ ♪♫ ♪
lulalalu
lalalulalulale♫ ♪♫ ♪♫ ♪
lulalulalu..
lalulalulale♫ ♪♫ ♪♫ ♪


♫ ♪♫ ♪♫ ♪
lulalalu
♫ ♪♫ ♪♫ ♪lalalulalulale
lulalulalulale....
♫ ♪♫ ♪♫ ♪


Korang pandai main jari dgn nyanyian kt atas tu?
aku dl belajar main menatang tu ms kt asrama
main beramai2..
meriah you...
lm x main ramai2 dgm kwn2 yg RETI....
rindu btl nk test skill

Agak2nya kak MR pandai x eh?
jom kak, main via YM ke...

Bukan jari aku ....

SUSU...


One of Darwisy's faveret words...

SUSU!!

ahaks..i like
mmg aku ajar dia perkataan SUSU dl
senang bl dia nk mntk nenen SUSU IBU

Skang Darwisy dh advance
dia akan kata :

Ammaaaa (bonda la tu)....nk shushu...

Siap ltk bantal
suh aku baring sm2 dia
kdg2 dia akan ckp :

Ammaaaa....jom bom bom..ei down (lay down)

Bonda SAAAAAYAAAANG Darwisy!!!

Taken during his becoming 1st besday party..

Feb 8, 2011

Teringinnya..


Teringin nk mengandung lg..

Tu boncit sbb pregnant tau..
bukan sbb over mkn..

Feb 7, 2011

Agogo..


♫ ♪♫ ♪♫ ♪
Di tepi pantai yg indah
ku duduk seorang diri.....
(korang smbung sndr!)♫ ♪♫ ♪♫ ♪

Sejak2 anak aku pndai pakai sunglass
aku dgn sukarelanya membelanja anakku
sebuah cermin mata biru

Zaman aku dulu2
mnda nk bergaya pakai spek2 itam, biru, bagai tau
jeles i...


Amacam..ada gaya model x?


Posing lg!!!



Sejurus selepas membeli sunglass

Feb 6, 2011

Sterilisation


Mlm 2 buta nih aku nk cite psl cuci, steril pam n botol susu Darwisy
smbil2 print brosur sekolah aku
ditemani Dollah Hapak...
mmg best sgt la kn

Selalu kandaku yg tolong wat suma nih
kadang2 jer aku yg wat
sbb aku sibuk nk mem'bf' Darwisy

Yg slalu kitorg wat
mula2 skali msti kasi cuci sama itu botol susu n pam susu
kasi cuci guna air paip n sabun cuci yg sepatotnya
sbb ms zmn jahiliah awal jd bonda dl
aku cuci guna sabun basuh pinggan biasa jer
hasilnya..payah nk bersihkan susu2 yg mlekat bagai tu tau...


Aku guna sabun ni time cuci


Pas tu kna la steril suma alatan2 tuh
dl2 kitorg steril guna Tommee Tippee stereliser
pas 1thn lbhguna, stereliser tu wat perangai plak
so kna la steril guna dapo gas n periuk belanga + pil Pureen


Stereliser yg dh masuk ICU



Skang guna periuk belanga je la...


Pil steril


Pas steril bagai nk rak..
then pasang suma alatan
terus aku simpan botol2 n alatan pam aku dlm fridge
aku x lap2 pon
sbb pd aku kalo lap pon
nnt ada gak germs yg mlekat kt cloth tu mlekat kt alatan yg aku dh steril kn


Aku mmg steril byk2 botol sekali gus
Jimat masa...
2 hr sekali br steril


Pam n botol pam bergaya indah...
Ecececececcceeh...


So sok pg2
tinggal nk mskkan alatan mengepam n botol2 dlm cooler beg
then masukkan dlm bakol kesayangan aku
(ni aku pnye alatan utk bwk g sek)

EBM Darwisy plak msk dlm cooler bag + ice pack
nk bli coleman dr dl...
smpai cinonet nih nk dkt 2 thn pon x terbeli lg
tggu next baby kot
ahakssssss.......

p/s : setau aku..microorganisms will growth rapidly in temperature 35 - 37
sbb tu pas steril jer aku trs msk fridge. to ensure that the microorganisms will inactive...

Ops potong!



Korang ingat polis jer blh wat operasi ker?
kandaku pon blh wat gak
dia wat Ops Potong!
ada beran????
wahahahahahahah

Mangsa keadaannya ialah anak aku sendiri
sian kt cinonet tuh
kna potong dgn ayahnda dia

Tp kn..korang x tertanye ker potong per?
bukan potong *tuuut* tau
potong rambut jer..
hahahhahahah


Dipeluk ketika dipotong..


Mentang2 si ayah br bli mesin potong rumput rambut
mula la nk terai kt anak bujang dia
aku n mak aku plak jd tukang pegang, kepit cinonet tuh

Sian aku dgr raungan dia
"ayah....akot...ayah..akot.."
takot rupanya anak bujang aku tuh


Meraung, menangis..


Sian.....

Tarian Singa!!!


Kongsi Fatchai..
wahahahaha
entri lapok nih


Singa kuning!


Wat pertama kali bujang senang aku yg lg ensem senang
menonton melangut tgk tarian Singa
even ♫ ♪ dong dong chang ♫ ♪♫ ♪♫ ♪ diorang tu membingitkan tinga aku
tp bujang aku rileks jer duk atas bahu ayahnda dia...
aku plak yg sibuk katup tinga dia
takot2 gegendang tinga dia terlebih vibrate kang
pyh plak dgn pendengaran anak aku nnt


Sebenarnya ktorg x plan pon nk tgk Tarian Singa tuh
tp alang kepalang ms g Ikea, Khamis lepas
ada plak diorg wat♫ ♪♫ ♪♫ ♪ dong dong chang ♫ ♪ tuh kt Ikano


Ketibaan...


Aku yg memang jagoan menyelit ms sekolah dl
guna la bakat sedia ada aku tuh
bwk kanda n anaknda aku nyelit smpai betol2 kt depan2 al-singa laut

Enak betol awak duk atas ayah kn Darwisy!


Aku?
Dpt duk celah dinding nih jer..

Feb 4, 2011

KL dan keLENGANGngannya


Aish..betol ke spelling aku tuh?


Al kisah semalam tghr aku, kandaku n Darwisy tlh menerjah kota KL
ecececechhhh..
main mission : exchange money at money changer Jln Masjid India
persediaan awal nk g Bandung bln depan
ekekekekekekekk


Seperti yg aku tlh Jengka jangka!
KL lengang beb...
hahahahahha
cuti 4 hari kan
bak kata entri Makcik Rehan : 4 hari yang bosan. kan?


Lengang kan!!!



Blh kira bp orang je yg lalu lalang..
X kuasa aku nk kira


Tapi pencekik2 darah yg jg parking
mmg cekik darah betol
aku rasa bukan takat cekik darah!
sedut darah dh nih
ala2 vampire slayer dh tau
kijam ko bang oarking! kijam!!!!

Kalo aku tau..xda nk parking cni.
Dia ltk harga kt tepi dia. Bkn kt blah depan..
So kitorg x nmpk b4 enter tempat nih

....: Darwisy dan dapur masak :.....



Rabu mlm Khamis kami selamat tiba di rumah ibuku
yeah...menghirup oksigen di Paya Jaras, amat seronot!!!
dh sebulan lebih tidak ketemu ibu since majlis tunang Ein
(eh...aku ada tulis entri psl tu x eh? kna cek jap lg nih)

Sepanjang jln dr Batu Pahat ke Sungai Buloh..
bujang senangku tido dgn senangnya..
tapi......
elok je aku nk bgn pas ltk dia atas tilam kt umah mak aku
Darwisy telah mecelikkan matanya!!
adoyai anak...
bl la plak awak nk smbg tido awak nnt nih?

Nk tau dia main apa?
set dapur yang Mama Ein dia bli utk kakak Iman
awak nk jd chef Spice Route ke nak?
ke nk jd chef Dani cm kt Tiramisu tu?


Masak apa tu Darwisy?


Set dapur yg Mama Ein bli dr Singapore..
(terinterprem tudung saji mak aku la plak...)