always cherish the golden moment before it passes by

Kereta Kecil...

Assalamualaikum w.b.r

Budak Darwisy ni dok ralit dgn karpet baru dia ni
aku dh lama nk belikan
tp bl g IKEA je, menatang ni dh abes
2 minggu lps baru dpt grab karpet ni
sibbaik ada stok

Dok punggah menan je keje bdk ni
tu blm suma yg di susunnya
x cukup bsr utk dia susun koleksi Thomas & Friends dia
ntah mn nak disusun segala trektar, steamroll dia

Minggu ni dh pandai order kat aku
mintak blikan orang2 kecik
dia nk susun kt bangunan2 yg ada tu
alahai anak...mn la bonda nk cari
kalo setakat patung askar tu, boleh la cari
ni mintak 4 patung je :
ayah, bonda, Darwisy, baby girl
phiewwwww................



Muka happy setelah muntah2 n berak sbb 
food poisoning



Ada seni x? :)


bONUS RAYA!!!!

Assalamualaikum w.b.r

Alhamdulillah...rezeki raya bg kakitangan kerajaan
Menteri Kewangan Malaysia iaitu kandaku :) dh kuarkan kenyataan spt yang berikut


Bagi yg x berapa nk nampak
meh aku bgtau apa isi pentingnya

1. Bagi kakitangan kerajaan : bonus setengah bulan gaji 
    dgn minima pembayaran ialah RM500
2. Bagi pesara kerajaan : juga dpt bonus RM500
3. Pembayaran bonus : 9 Ogos 2012

Kpd rakan2 yg dh ligat mengira2 bajet yg akan digunakan..
(rakan2 konon..padahal aku pon dh ligat je dlm kepala otak ni mengira2...)
beringat eh!
berjimat cermat amalan mulia...


Iftar Ramadhan bersama ?????

Assalamualaikum w.b.r

Kat sini ada pesanan khidmat masyarakat skit
hope sesape yg berminat blh join

"Iftar bersama Kumpulan Ibu Menyusu Johor & MBFPC"

ATURCARA


5.00 : Pendaftaran dan pengambilan tempat
5.30 : Kata-kata aluan pengerusi majlis
         Bacaan doa
         Aktiviti SGM
        *kanak2 ada aktiviti Play and Learn
6.15 : Tamat SGM, Kuiz
6.25 : Perkongsian Rasa (Sharing)-Ibu yg berjaya Mengharungi Ramadhan
6.35 : Kuiz
6.50 : Pengerusi tutup majlis-baca doa penutup
          Persiapan buka puasa(kit buka puasa di edarkan)
          Solat maghrib(ruang solat, surau dan masjid berdekatan)
7.30 : Makan malam



Aku sendiri dh lama x dpt join program2 MBfPC ni
bizi memanjang
penat tau jd Perdana Menteri Zimbabwe ni..
nk resign la sok lusa...:)



My handbags-soon-to-be

Assalamualaikum w.b.r

Entri khas buat adindaku Ein..
yang bakal me-resign-kan dirinya dr menjadi flight attendance 
yang slama ni sumber aku membeli brg2 dr obersi dgn mudah, jaya dan murahnya...

Uwaa......np nk resign cepat sgt?
hehehhehe
aku blm abes pesan brg lg ni..:p

Kat sini aku bg contoh2 brg idaman aku eh Ein..
moga2 ko dptla beli brg yg lebih kurang kaler & design yeh
















Meroyan gambar

Assalamualaikum w.b.r

Sebelum aku backdated post2 aku yang hanging dlm blog ni
baik aku post cite yang hangat baru kuar dr oven...

Dah lebih 2 bulan aku rasa
kandaku hantar gambar2 poster kitorang ke kedai frame
td petang baru dpt amek hasilnya
kelewatan disebabkan bingkai yg kitorang nak tu dh abes stock
so kena pilih bingkai yg lain..

8 poster aku bingkaikan 
dh x ingat harga yg kitorang byr dl...
dan hasilnya.....
tara!!!!!!!!!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




banyak betol gambar budak bertuah ni...



ni pon ada lagi...

Hakikatnya umah kitorang ni dh penuh dgn gambar2
gambar2 kitorang yg masing2 perasan chomel...
hehehehhehe
dah x tau nk gantung kat mana lg frame2 yg byk ni

Ingat nk gantung 1 gambar Darwisy kt bilik kitorang kt umah PIL,
1 lg gambar dia kat bilik kkitorang kt umah mak aku
yg lain2 kitorang plan nk gantung kat bilik Darwisy...

saya SUKA, saya SUKA, saya SUKA, SUKA, SUKA!!!!

Jul 28, 2012

Kereta Kecil...

Assalamualaikum w.b.r

Budak Darwisy ni dok ralit dgn karpet baru dia ni
aku dh lama nk belikan
tp bl g IKEA je, menatang ni dh abes
2 minggu lps baru dpt grab karpet ni
sibbaik ada stok

Dok punggah menan je keje bdk ni
tu blm suma yg di susunnya
x cukup bsr utk dia susun koleksi Thomas & Friends dia
ntah mn nak disusun segala trektar, steamroll dia

Minggu ni dh pandai order kat aku
mintak blikan orang2 kecik
dia nk susun kt bangunan2 yg ada tu
alahai anak...mn la bonda nk cari
kalo setakat patung askar tu, boleh la cari
ni mintak 4 patung je :
ayah, bonda, Darwisy, baby girl
phiewwwww................



Muka happy setelah muntah2 n berak sbb 
food poisoning



Ada seni x? :)


Jul 25, 2012

bONUS RAYA!!!!

Assalamualaikum w.b.r

Alhamdulillah...rezeki raya bg kakitangan kerajaan
Menteri Kewangan Malaysia iaitu kandaku :) dh kuarkan kenyataan spt yang berikut


Bagi yg x berapa nk nampak
meh aku bgtau apa isi pentingnya

1. Bagi kakitangan kerajaan : bonus setengah bulan gaji 
    dgn minima pembayaran ialah RM500
2. Bagi pesara kerajaan : juga dpt bonus RM500
3. Pembayaran bonus : 9 Ogos 2012

Kpd rakan2 yg dh ligat mengira2 bajet yg akan digunakan..
(rakan2 konon..padahal aku pon dh ligat je dlm kepala otak ni mengira2...)
beringat eh!
berjimat cermat amalan mulia...


Iftar Ramadhan bersama ?????

Assalamualaikum w.b.r

Kat sini ada pesanan khidmat masyarakat skit
hope sesape yg berminat blh join

"Iftar bersama Kumpulan Ibu Menyusu Johor & MBFPC"

ATURCARA


5.00 : Pendaftaran dan pengambilan tempat
5.30 : Kata-kata aluan pengerusi majlis
         Bacaan doa
         Aktiviti SGM
        *kanak2 ada aktiviti Play and Learn
6.15 : Tamat SGM, Kuiz
6.25 : Perkongsian Rasa (Sharing)-Ibu yg berjaya Mengharungi Ramadhan
6.35 : Kuiz
6.50 : Pengerusi tutup majlis-baca doa penutup
          Persiapan buka puasa(kit buka puasa di edarkan)
          Solat maghrib(ruang solat, surau dan masjid berdekatan)
7.30 : Makan malam



Aku sendiri dh lama x dpt join program2 MBfPC ni
bizi memanjang
penat tau jd Perdana Menteri Zimbabwe ni..
nk resign la sok lusa...:)



Jul 13, 2012

My handbags-soon-to-be

Assalamualaikum w.b.r

Entri khas buat adindaku Ein..
yang bakal me-resign-kan dirinya dr menjadi flight attendance 
yang slama ni sumber aku membeli brg2 dr obersi dgn mudah, jaya dan murahnya...

Uwaa......np nk resign cepat sgt?
hehehhehe
aku blm abes pesan brg lg ni..:p

Kat sini aku bg contoh2 brg idaman aku eh Ein..
moga2 ko dptla beli brg yg lebih kurang kaler & design yeh
















Jul 6, 2012

Meroyan gambar

Assalamualaikum w.b.r

Sebelum aku backdated post2 aku yang hanging dlm blog ni
baik aku post cite yang hangat baru kuar dr oven...

Dah lebih 2 bulan aku rasa
kandaku hantar gambar2 poster kitorang ke kedai frame
td petang baru dpt amek hasilnya
kelewatan disebabkan bingkai yg kitorang nak tu dh abes stock
so kena pilih bingkai yg lain..

8 poster aku bingkaikan 
dh x ingat harga yg kitorang byr dl...
dan hasilnya.....
tara!!!!!!!!!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




banyak betol gambar budak bertuah ni...



ni pon ada lagi...

Hakikatnya umah kitorang ni dh penuh dgn gambar2
gambar2 kitorang yg masing2 perasan chomel...
hehehehhehe
dah x tau nk gantung kat mana lg frame2 yg byk ni

Ingat nk gantung 1 gambar Darwisy kt bilik kitorang kt umah PIL,
1 lg gambar dia kat bilik kkitorang kt umah mak aku
yg lain2 kitorang plan nk gantung kat bilik Darwisy...

saya SUKA, saya SUKA, saya SUKA, SUKA, SUKA!!!!