always cherish the golden moment before it passes by

Sakit gigi!!!!

Gigi oh gigi.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Isnin lepas aku mengalami SAKIT GIGI yg amat sgt
dh lama x sakit gigi tau
seingat aku last aku sakit gigi masa zmn sekolah2 dl


Mlm tu aku, kandaku n Darwisy mencari klinik2 swasta yg masih bernyawa kt bndar Kluang
4 klinik kitorg terjah
klinik yg keEMPAT tu br aku dpt jmpa doc dlm waktu yg singkat
SEKSA!!!!!


Dentist yg aku jmpa mlm tu ialah dentist India
tgn manyak bulu wooo...
hahahaah


Dentist tu kata :
"Biasanya gigi sakit kerana terdapat bahagian gigi yang terdedah kepada udara, makanan, minuman dan juga bakteria. Ini termasuk lubang pada gigi yang disebabkan oleh karies, tampalan atau gigi yang retak, tampalan atau gigi yang pecah, bahagian leher gigi yang terdedah kerana gusi yang telah menurun, bahagian leher gigi yang terhakis akibat berusan gigi yang terlalu kuat dengan menggunakan berus keras dan juga bahagian akar gigi yang tidak dilitupi tulang akibat penyakit tulang dan gusi."

Aku tatau gigi aku masuk kategori yg mn
yg pasti mlm itu
aku x menjadi mangsa si bulu dentist

Cobaan betol la...
nk ngajar pon payah tau
nk makan lg la susah
nk mengomel mmg sukar


Kalo gigi bersinar2
students aku msti sakit mata kn..
:)



Tapi kalo dh itam legam camni
lagi geli geleman small intestine korang kan
kihkihkih

Makan makanan LEMBIK2 je la aku bbrp hari ni..

Persenyawaan


Sabtu lepas
kandaku tlh berusaha
utk menghidupkan makwe keduanya
tp dgn bantuan pakwe kedua aku plak tu

Maka berlakulah persenyawaan di antara
dua KERETA...
huhuuu


Haaa....tgk kn
ingat manusia je blh bersenyawa?
keta pon blh tau!!!
ahaks..

Blueberry ke Blackforest???

Lepas aku bwk lebihan kek besday Darwisy g sek hari tu
ada la plak yg tercari2 kek ni
aku bgtau nama dia BLUEBERRY cheese cake
tapi rupanya BLACKFOREST cheese cake la..
sudah salah info..
soli soli manyak soli eh kak Zairul...



Blackforest cheese cake
Nyam nyam..sodap!


Oleh kerana ngidam x dpt2
lg2 nk celebrate anniversary ke 15 kan
*Tahniah! Dh 15 thn akk khwn kn..*
dpt mkn blueberry cheese TART pn jd la kan
RM30 = 50 bijik
sodap!!!
ramai2 mkn kt sek td...



Blueberry cheese tart



Aku???
sakit gigi yg amat
so x dpt nk menikmati tart tu td..
sakit!!!











JOM JUMPA DENTIST!!!!

Apakah????

Tgh pening2 kepala byk keje
aku godeh2 album aktiviti2 lama kitorang
jumpa plak gmbar2 nih



Awak buat apa tu Darwisy?
Main snooker ke gilapkan bola snooker?




Ni plak kandaku yg terer ke?
hehehhe

Sunah Rasulullah...

Seingat yg ustazah aku ajar dl ms kt sek Men. Agama Kuala Lumpur
ada 3 sukan yg digalakkan dlm Islam utk kita ceburi
1. berenang
2. memanah
3. berkuda

Aku dan kandaku dh berjinak2 train Darwisy utk ketiga2 sokan nih..

Yg pertama berenang, mmg dh slalu bwk Darwisy g swimming
kt pool murahan je..
yg mana dipenuhi dgn kanak2 yg x pakai swimming suit pon time swim
ahaks

Yg kedua, memanah belum lg
sbb Darwisy x larat nk pegang alatannya
bonda dan ayahnda Darwisy je yg ada try memanah kt sport centre
(aku x terer la...)

Haaaa....yg ketiga
ni sukan kegemaran Darwisy bl balik kg atok Ani & nenek Som
sejak Cik Yaya belikan seekor kuda MERAH berkurun lamanya dl
mmg itu hobi dia
menunggang kuda
aku pon xda kuda peliharaan lg tau
ni anak aku dh caraz cantas aku laki bini
haahhahaha

Baru2 ni Darwisy makin akedebans
dia naik kuda smbil bwk beg laptop aku yg berat
bersama2 jam ayahndanya di tgn
gasak awak la Darwisy..asal selamat, x jatuh2...

tiang kayu thank you pd Cik Yaya...
lenkali blikan kak Asheeq & abg Asrul plak k...:)




Ya ribba
ya ribba...
andre2...
yiiiiiiihaaa...
kudaku lari gagah berani....



Amacam?
ada gaya seorang pro menunggang kuda x?
ekekekekkeke

Darwisy



Ya Allah ya tuhanku
semoga Darwisy menjadi insan yang cemerlang,
gemilang dan terbilang
semoga Darwisy taat kepada perintah Allah dan Rasulnya
semoga Darwisy taat kepada Bonda dan Ayahndanya
semoga Darwisy menjadi anak yang mudah diasuh

Ish..byk betol permintaan aku padaNya kan
semoga Allah memakbulkan doa aku
Amin...:)

Syukur ya Allah...

Alhamdulillah
syukur kami sekeluarga ke hadrat Illahi
kerana dgn limpah dan kurniaNya
dpt kami bersama2
meraikan ULANGTAHUN HARI LAHIR DARWISY
yang ke 2 tahun...
(cewah cewah..ada mcm kata2 aluan nk bg ucapan sempena Hari Anugerah Cemerlang x?)
kihkihkihkih

12 April 2009, 9.13 pg
aku selamat melahirkan anak pertama aku
dgn kaedah pemotongan perot caesarean

Dan aku x ingat jam bp aku ml breastfed Darwisy pd hari tersebut
hinggalah hari ini darwisy tetap dgn susu bondanya

Alhamdulillah ya Allah sbb aku diberi kesempatan
utk exclusive breastfeed for 6mths
then fully breastfeed until he is 2 yo

Syukur sgt2
i can't explain the feeling..
mmg rasa puas, mabeles utk diri sndiri
hehehehhe

Merapu meraban pjg plak kan
padahal nk cite psl celebrate besday darwisy yg x seberapa
kitorg celebrate ber4 shj
(tu pon sibbaik Mama Ein cuti kn)

Layan je la pic2 kitorg kat Secret Recipe, Kluang Mall ni eh kwn2...


En. Darwisy Bin Asrul Fadhli sdg memilih kek sendiri



Ragam budak 2 thn



Our menu for that day
cooked by experience private Secret Recipe's chef kot
hehehe



Blow the candle Darwisy!!!




Untuk lebih seronot nk layan pic2
sudi2 la layari Facebook aku
heheheh

Serabut otak!!!


Aku malas nk cite pjg
korang tgk je la pic di bawah ini
they show u how miserable i am lately


Ha..tgk puas2
sepah ranah meja aku
enset ntah ke mana
enbeg ntah ke mana



Nmpak x plastik ats meja tu
yg ada kuning2 tu
kepek pisang tu wat alas perot
1 bungkus = RM2
beli dgn akk sebelah meja




Ha...skang ni korang tgk plak bekas pam susu aku
dgn tupperware2 bekal aku lg
bakol emas aku lg
suma bersepah
sakit otak aku!





Ni situasi huru hara bawah meja aku
slipar jepun wat amek air solat pon x sempat aku park kt rak bwh meja
tu...yg terselit celah beg IKEA tu
high heel yg juga x sempat parking
yg parking cun kt atas kusi tu
hehehhe mesin pam AVENT aku
















Adoyai mak...
ponat nya
aku rasa kan
kalo la aku pakai sepender longgar hari2
mesti x sempat aku nk tarik naik atas sepender tu
dh jatuh tercicir ntah mn2
sbb SIBOK yg amat!!!!

Kad Ujian


Sejam yg lepas
aku dh berjaya memaksa diri aku
menyiapkan penulisan laporan kad ujian pelajar 4 Sains 1
adoyai..

Kelangkabut tau
gara2 menunggu seorang rakan yg x siap menanda
makanya result kelas aku terpaksa terlambat dpt
jadinya terpaksa la jd antara org2 terakhir menghantar kad laporan pd BOSS besar
hehehhehe


19 kad sahaja yg perlu diisi!


Tp kan
aku agak bertuah gak thn ni
sbb bdk2 klas aku x ramai
sbb ramai2 dh berpindah g boarding schools
terima kasih tahniah kpd yg berpindahtu
kurang letih tgn aku
ahaks
(rindu plak pd bdk2 5 Ikhtisas aku thn lepas...)
:)


Peneman menulis pagi ini..

Acrobatic breastfeeding


Sambil2 pumping session aku
aku kelebet2 web2, blog2 pasal breastfeed ni
jumpa la artikel ACROBATIC BREASTFEEDING ni

Sengih sorang2 aku dpn lappy ni
sbb mmg Darwisy suka sgt wat aksi2 akrobatik time dia bf
kdg2 smpai tertunjal2 kepala aku dibuatnya
kihkihkih

Ni antara isi2 artikel yg aku amek kt Kellymom
dan konklusi yg aku wat
(aku translate la utk korang...translate la sgt kn)

  • posisi yg penyusuan yg kreatif bg toddler :)
  • kebiasaannya todler akan tunggang tungging terbalik, bergoyang2 pinggul, senggol2lan, cubit2an, kaki di atas, berdiri dgn sblh kaki dan mcm2 lg aksi
  • moms, please enjoy those silly position (mmg aku enjoy pon)
  • and moms, please be flexible and patient

Antara aksi akrobatik
*pic from pakcik gugel...

Extend breastfeeding


Bertahun Sekian lama aku mencari info pasal ni
dekat kematu gak punggung chumel aku ni
duduk melangut dpn lappy spjg nk cari info psl ni

Sibbaik terdetik nak ber'fb' dgn Pn. Rita Rahayu
Kaunselor Laktasi Malaysia
(Founder and CEO of Moms Little Ones)



Short and simple je jawapan drpd beliau kan
konklusinya :
breastfeed and pumping after our toddler 2 yo
actually is up to us...


Asri Syahmi suami orang : part 2


26 Mac 2011
kitorg beramai2 memeriahkan majlis kenduri kahwin BIL aku
yg mana telah selamat nikah pada mlm sebelumnya
seperti yg termaktub dlm Asri Syahmi suami orang : part 1

Tengahari remang kitorg gerak dr umah mak kesayangan aku
yg tersergam indah kt Paya Jaras, Sg. Buloh
menuju ke Kuang
adala dlm rombongan 10 buah helikopter keta


Baca doa sejurus sampai


Pelamin diorang..
pergh...garden stail you....
cantik cantik cantik
insyaallah x roboh sbb pelamin atas tanah
hehehehe


Pengantin bersama PIL aku


Aku plak time orang sibuk suh tepung tawar
aku sibuk nk....
MAKAN!!!
muahahahhhaa
mmg dasar kuat makan kan


Makan time!!!
i like..


Last2 anak bujang kesayangan aku dan kandaku
yg mencemar duli menepung tawar
ekekekekkekekke
aku plak jd camera women yg cun bergaya je

Renjis jgn x renjis
tabur jgn x tabur!!!


Rupa2nya anak aku pon lapar daaa...
comot sungguh dia time makan
aku nk bg pakai bip
x nk la pulok
nk control ensem la tu
yg sengsara cuci baju nnt...
aku jugak kan...
uwaaaa....

Sungguh chuomot kan!

Our new big family!

Hantaran dari pihak lelaki
hasil kerastangan aku dan SIL


Hantaran dari pihak perempuan
hasil kerastangan aku jugak siapa ntah
aku lupa interview daaa...

Asri Syahmi suami orang : part 1


25 Mac 2011 yg lepas
aku dan keluarga mertua beserta mak aku
telah bersma2 menyempurnakan majlis akd nikah BIL aku
mls nk cite pjg2 sbb dh basi sgt cite ni

Aku kn busy, sbb tu cite jd basi
ekkekekek

Sibbaik dekat je umah pengantin dgn umah mak aku
umah dia dekat2 dgn Tasik Biru, Kuang
Makcik Rehan, aku pasti ko tau kan tasik ni
nyah2 ko penah rendam2 kt dlm dia x?
ahaks..

Skali lafaz je
sah2 diorg jd pasangan suami isteri
dh x pyh risau2 berdua2an kt mana2 dh pas ni


Tahniah Asri Syahmi dan Zuhaslinda


Dekat 1 jam kitorg tggu Pak Imam bg tazkirah b4 majlis akad nikah
aiyoyo pokcik..aku dh lapar!!!


Paling best mlm tu ialah makanan dia
hahahahha
makan je yg aku suka kn
patotla makin slim tembun
aku suka sambal tempoyak dia
(nak je aku mintak nk tapau sambal tu tau. dasar x malu pnye perempuan kan..hahhaa)
aiyo..dap dap dap
smpai 2 pinggan aku mkn nasi tgh mlm tu
lg2 bl Darwisy tdo sepanjang majlis
lg senang aku melantak makan dgn tenang..

Gmbar sebelum gerak dr umah mak aku
sampai la saat2 Darwisy lena x bangun2 mlm tu...



Apr 27, 2011

Sakit gigi!!!!

Gigi oh gigi.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Isnin lepas aku mengalami SAKIT GIGI yg amat sgt
dh lama x sakit gigi tau
seingat aku last aku sakit gigi masa zmn sekolah2 dl


Mlm tu aku, kandaku n Darwisy mencari klinik2 swasta yg masih bernyawa kt bndar Kluang
4 klinik kitorg terjah
klinik yg keEMPAT tu br aku dpt jmpa doc dlm waktu yg singkat
SEKSA!!!!!


Dentist yg aku jmpa mlm tu ialah dentist India
tgn manyak bulu wooo...
hahahaah


Dentist tu kata :
"Biasanya gigi sakit kerana terdapat bahagian gigi yang terdedah kepada udara, makanan, minuman dan juga bakteria. Ini termasuk lubang pada gigi yang disebabkan oleh karies, tampalan atau gigi yang retak, tampalan atau gigi yang pecah, bahagian leher gigi yang terdedah kerana gusi yang telah menurun, bahagian leher gigi yang terhakis akibat berusan gigi yang terlalu kuat dengan menggunakan berus keras dan juga bahagian akar gigi yang tidak dilitupi tulang akibat penyakit tulang dan gusi."

Aku tatau gigi aku masuk kategori yg mn
yg pasti mlm itu
aku x menjadi mangsa si bulu dentist

Cobaan betol la...
nk ngajar pon payah tau
nk makan lg la susah
nk mengomel mmg sukar


Kalo gigi bersinar2
students aku msti sakit mata kn..
:)



Tapi kalo dh itam legam camni
lagi geli geleman small intestine korang kan
kihkihkih

Makan makanan LEMBIK2 je la aku bbrp hari ni..

Apr 25, 2011

Persenyawaan


Sabtu lepas
kandaku tlh berusaha
utk menghidupkan makwe keduanya
tp dgn bantuan pakwe kedua aku plak tu

Maka berlakulah persenyawaan di antara
dua KERETA...
huhuuu


Haaa....tgk kn
ingat manusia je blh bersenyawa?
keta pon blh tau!!!
ahaks..

Blueberry ke Blackforest???

Lepas aku bwk lebihan kek besday Darwisy g sek hari tu
ada la plak yg tercari2 kek ni
aku bgtau nama dia BLUEBERRY cheese cake
tapi rupanya BLACKFOREST cheese cake la..
sudah salah info..
soli soli manyak soli eh kak Zairul...



Blackforest cheese cake
Nyam nyam..sodap!


Oleh kerana ngidam x dpt2
lg2 nk celebrate anniversary ke 15 kan
*Tahniah! Dh 15 thn akk khwn kn..*
dpt mkn blueberry cheese TART pn jd la kan
RM30 = 50 bijik
sodap!!!
ramai2 mkn kt sek td...



Blueberry cheese tart



Aku???
sakit gigi yg amat
so x dpt nk menikmati tart tu td..
sakit!!!











JOM JUMPA DENTIST!!!!

Apr 22, 2011

Apakah????

Tgh pening2 kepala byk keje
aku godeh2 album aktiviti2 lama kitorang
jumpa plak gmbar2 nih



Awak buat apa tu Darwisy?
Main snooker ke gilapkan bola snooker?




Ni plak kandaku yg terer ke?
hehehhe

Sunah Rasulullah...

Seingat yg ustazah aku ajar dl ms kt sek Men. Agama Kuala Lumpur
ada 3 sukan yg digalakkan dlm Islam utk kita ceburi
1. berenang
2. memanah
3. berkuda

Aku dan kandaku dh berjinak2 train Darwisy utk ketiga2 sokan nih..

Yg pertama berenang, mmg dh slalu bwk Darwisy g swimming
kt pool murahan je..
yg mana dipenuhi dgn kanak2 yg x pakai swimming suit pon time swim
ahaks

Yg kedua, memanah belum lg
sbb Darwisy x larat nk pegang alatannya
bonda dan ayahnda Darwisy je yg ada try memanah kt sport centre
(aku x terer la...)

Haaaa....yg ketiga
ni sukan kegemaran Darwisy bl balik kg atok Ani & nenek Som
sejak Cik Yaya belikan seekor kuda MERAH berkurun lamanya dl
mmg itu hobi dia
menunggang kuda
aku pon xda kuda peliharaan lg tau
ni anak aku dh caraz cantas aku laki bini
haahhahaha

Baru2 ni Darwisy makin akedebans
dia naik kuda smbil bwk beg laptop aku yg berat
bersama2 jam ayahndanya di tgn
gasak awak la Darwisy..asal selamat, x jatuh2...

tiang kayu thank you pd Cik Yaya...
lenkali blikan kak Asheeq & abg Asrul plak k...:)




Ya ribba
ya ribba...
andre2...
yiiiiiiihaaa...
kudaku lari gagah berani....



Amacam?
ada gaya seorang pro menunggang kuda x?
ekekekekkeke

Apr 20, 2011

Darwisy



Ya Allah ya tuhanku
semoga Darwisy menjadi insan yang cemerlang,
gemilang dan terbilang
semoga Darwisy taat kepada perintah Allah dan Rasulnya
semoga Darwisy taat kepada Bonda dan Ayahndanya
semoga Darwisy menjadi anak yang mudah diasuh

Ish..byk betol permintaan aku padaNya kan
semoga Allah memakbulkan doa aku
Amin...:)

Apr 15, 2011

Syukur ya Allah...

Alhamdulillah
syukur kami sekeluarga ke hadrat Illahi
kerana dgn limpah dan kurniaNya
dpt kami bersama2
meraikan ULANGTAHUN HARI LAHIR DARWISY
yang ke 2 tahun...
(cewah cewah..ada mcm kata2 aluan nk bg ucapan sempena Hari Anugerah Cemerlang x?)
kihkihkihkih

12 April 2009, 9.13 pg
aku selamat melahirkan anak pertama aku
dgn kaedah pemotongan perot caesarean

Dan aku x ingat jam bp aku ml breastfed Darwisy pd hari tersebut
hinggalah hari ini darwisy tetap dgn susu bondanya

Alhamdulillah ya Allah sbb aku diberi kesempatan
utk exclusive breastfeed for 6mths
then fully breastfeed until he is 2 yo

Syukur sgt2
i can't explain the feeling..
mmg rasa puas, mabeles utk diri sndiri
hehehehhe

Merapu meraban pjg plak kan
padahal nk cite psl celebrate besday darwisy yg x seberapa
kitorg celebrate ber4 shj
(tu pon sibbaik Mama Ein cuti kn)

Layan je la pic2 kitorg kat Secret Recipe, Kluang Mall ni eh kwn2...


En. Darwisy Bin Asrul Fadhli sdg memilih kek sendiri



Ragam budak 2 thn



Our menu for that day
cooked by experience private Secret Recipe's chef kot
hehehe



Blow the candle Darwisy!!!




Untuk lebih seronot nk layan pic2
sudi2 la layari Facebook aku
heheheh

Apr 13, 2011

Serabut otak!!!


Aku malas nk cite pjg
korang tgk je la pic di bawah ini
they show u how miserable i am lately


Ha..tgk puas2
sepah ranah meja aku
enset ntah ke mana
enbeg ntah ke mana



Nmpak x plastik ats meja tu
yg ada kuning2 tu
kepek pisang tu wat alas perot
1 bungkus = RM2
beli dgn akk sebelah meja




Ha...skang ni korang tgk plak bekas pam susu aku
dgn tupperware2 bekal aku lg
bakol emas aku lg
suma bersepah
sakit otak aku!





Ni situasi huru hara bawah meja aku
slipar jepun wat amek air solat pon x sempat aku park kt rak bwh meja
tu...yg terselit celah beg IKEA tu
high heel yg juga x sempat parking
yg parking cun kt atas kusi tu
hehehhe mesin pam AVENT aku
















Adoyai mak...
ponat nya
aku rasa kan
kalo la aku pakai sepender longgar hari2
mesti x sempat aku nk tarik naik atas sepender tu
dh jatuh tercicir ntah mn2
sbb SIBOK yg amat!!!!

Apr 8, 2011

Kad Ujian


Sejam yg lepas
aku dh berjaya memaksa diri aku
menyiapkan penulisan laporan kad ujian pelajar 4 Sains 1
adoyai..

Kelangkabut tau
gara2 menunggu seorang rakan yg x siap menanda
makanya result kelas aku terpaksa terlambat dpt
jadinya terpaksa la jd antara org2 terakhir menghantar kad laporan pd BOSS besar
hehehhehe


19 kad sahaja yg perlu diisi!


Tp kan
aku agak bertuah gak thn ni
sbb bdk2 klas aku x ramai
sbb ramai2 dh berpindah g boarding schools
terima kasih tahniah kpd yg berpindahtu
kurang letih tgn aku
ahaks
(rindu plak pd bdk2 5 Ikhtisas aku thn lepas...)
:)


Peneman menulis pagi ini..

Apr 7, 2011

Acrobatic breastfeeding


Sambil2 pumping session aku
aku kelebet2 web2, blog2 pasal breastfeed ni
jumpa la artikel ACROBATIC BREASTFEEDING ni

Sengih sorang2 aku dpn lappy ni
sbb mmg Darwisy suka sgt wat aksi2 akrobatik time dia bf
kdg2 smpai tertunjal2 kepala aku dibuatnya
kihkihkih

Ni antara isi2 artikel yg aku amek kt Kellymom
dan konklusi yg aku wat
(aku translate la utk korang...translate la sgt kn)

  • posisi yg penyusuan yg kreatif bg toddler :)
  • kebiasaannya todler akan tunggang tungging terbalik, bergoyang2 pinggul, senggol2lan, cubit2an, kaki di atas, berdiri dgn sblh kaki dan mcm2 lg aksi
  • moms, please enjoy those silly position (mmg aku enjoy pon)
  • and moms, please be flexible and patient

Antara aksi akrobatik
*pic from pakcik gugel...

Apr 6, 2011

Extend breastfeeding


Bertahun Sekian lama aku mencari info pasal ni
dekat kematu gak punggung chumel aku ni
duduk melangut dpn lappy spjg nk cari info psl ni

Sibbaik terdetik nak ber'fb' dgn Pn. Rita Rahayu
Kaunselor Laktasi Malaysia
(Founder and CEO of Moms Little Ones)



Short and simple je jawapan drpd beliau kan
konklusinya :
breastfeed and pumping after our toddler 2 yo
actually is up to us...


Apr 5, 2011

Asri Syahmi suami orang : part 2


26 Mac 2011
kitorg beramai2 memeriahkan majlis kenduri kahwin BIL aku
yg mana telah selamat nikah pada mlm sebelumnya
seperti yg termaktub dlm Asri Syahmi suami orang : part 1

Tengahari remang kitorg gerak dr umah mak kesayangan aku
yg tersergam indah kt Paya Jaras, Sg. Buloh
menuju ke Kuang
adala dlm rombongan 10 buah helikopter keta


Baca doa sejurus sampai


Pelamin diorang..
pergh...garden stail you....
cantik cantik cantik
insyaallah x roboh sbb pelamin atas tanah
hehehehe


Pengantin bersama PIL aku


Aku plak time orang sibuk suh tepung tawar
aku sibuk nk....
MAKAN!!!
muahahahhhaa
mmg dasar kuat makan kan


Makan time!!!
i like..


Last2 anak bujang kesayangan aku dan kandaku
yg mencemar duli menepung tawar
ekekekekkekekke
aku plak jd camera women yg cun bergaya je

Renjis jgn x renjis
tabur jgn x tabur!!!


Rupa2nya anak aku pon lapar daaa...
comot sungguh dia time makan
aku nk bg pakai bip
x nk la pulok
nk control ensem la tu
yg sengsara cuci baju nnt...
aku jugak kan...
uwaaaa....

Sungguh chuomot kan!

Our new big family!

Hantaran dari pihak lelaki
hasil kerastangan aku dan SIL


Hantaran dari pihak perempuan
hasil kerastangan aku jugak siapa ntah
aku lupa interview daaa...

Apr 4, 2011

Asri Syahmi suami orang : part 1


25 Mac 2011 yg lepas
aku dan keluarga mertua beserta mak aku
telah bersma2 menyempurnakan majlis akd nikah BIL aku
mls nk cite pjg2 sbb dh basi sgt cite ni

Aku kn busy, sbb tu cite jd basi
ekkekekek

Sibbaik dekat je umah pengantin dgn umah mak aku
umah dia dekat2 dgn Tasik Biru, Kuang
Makcik Rehan, aku pasti ko tau kan tasik ni
nyah2 ko penah rendam2 kt dlm dia x?
ahaks..

Skali lafaz je
sah2 diorg jd pasangan suami isteri
dh x pyh risau2 berdua2an kt mana2 dh pas ni


Tahniah Asri Syahmi dan Zuhaslinda


Dekat 1 jam kitorg tggu Pak Imam bg tazkirah b4 majlis akad nikah
aiyoyo pokcik..aku dh lapar!!!


Paling best mlm tu ialah makanan dia
hahahahha
makan je yg aku suka kn
patotla makin slim tembun
aku suka sambal tempoyak dia
(nak je aku mintak nk tapau sambal tu tau. dasar x malu pnye perempuan kan..hahhaa)
aiyo..dap dap dap
smpai 2 pinggan aku mkn nasi tgh mlm tu
lg2 bl Darwisy tdo sepanjang majlis
lg senang aku melantak makan dgn tenang..

Gmbar sebelum gerak dr umah mak aku
sampai la saat2 Darwisy lena x bangun2 mlm tu...