always cherish the golden moment before it passes by

Nak Kulit Cantik? Amalkan 5 Adik-Beradik ini.


Nak vitamin untuk kulit cantik?
Konsistenlah gunakan set The Radiant 5 ni.

💁ESP
💁Shaklee Collagen Powder
💁CoQ Trol Plus
💁Vitamin C
💁GLA complex



Cikgu Asheeq yang memang guna vitamin ni pun terperanjat tengok result skin test semalam.
Ingatkan kulit tiptop.
Rupanya masih ada flaws nya 😅

Luaran nampak elok.
Tapi di lapisan dalam tu yang kita tak tahu 'prestasi' kulit kita.

Apa lagi?
Jom mulakan rutin harian uolls dengan set Shaklee The Radiant 5 ni 💗
Wasap je cikgu Asheeq ya
http://cikguasheeq.wasap.my

#g4 #InfiniteFamily
#tsunami2018 #tsunamishaklee

8 jenis vitamin B yang anda wajib tahu, ada dalam B Complex Shaklee


Ada sorang anak murid cikgu Asheeq ni, bila cikgu Asheeq nak marah je dia mesti tanya.
"Cikgu Asheeq tak makan vitamin anti stress eh pagi ni 😆"
..
Adududu
Follower ig cikgu Asheeq yang setia ni.
Dia baca apa yang cikgu Asheeq story mory kat ig tu.
..


Vitamin anti stress tu ialah vitamin B complex.
Lengkap dengan 8 jenis vitamin B.
Banyak kan.
Meh baca info vitamin B yang ada dalam B complex Shaklee.
..

✔Vitamin B1~ mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan, menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma

✔Vitamin B2~ mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.

✔Vitamin B3~ mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi.

✔Vitamin B5~Asid Pantothenic memainkan peranan yang penting dalam melegakan tekanan/ stress. Sering dirujuk sebagai "vitamin anti-tekanan,".

✔Vitamin B6~ penting dalam proses asid amino, mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi), mengurangkan senggugut, menenangkan emosi, mengurangkan kekejangan otot dan sebagainya.

Perubahan dalam tahap serotonin boleh mengubah mood dan menjejaskan keupayaan seseorang untuk menghadapi tekanan / stres

✔Vitamin B12~ meningkatkan selera makan, memperbaiki tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus dan keupayaan seksual

✔Biotin~ membantu B Complex menjadi lebih efektif, mengurangkan rabun, rambut beruban, eczema dan keradangan kulit

✔Asid Folik~ kesihatan fetus, kurang risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, stres, ulser mulut dan sebagainya

Vitamin B memainkan peranan penting dalam metabolisme tenaga. Bahan-bahan choline dan inositol menawarkan kesan menenangkan yang boleh membantu dalam menangani tekanan.

Banyakkan kebaikan vitamin B.
Kalo uolls selalu stress, leher & bahu kerap sakit sebab banyak sangat kerja, elok sangat consume vitamin B complex Shaklee ni tau.

Nak order B complex Shaklee?
Meh pm cikgu Asheeq 💁
Klik http://cikguasheeq.wasap.my

#g4 #InfiniteFamily
#tsunamishaklee #tsunami2018

Bangkok Day 01; Samran Place Hotel

Assalamualaikum w.b.r

Boleh klik kat link bawah ni untuk ke entri lain tentang Bangkok :



Entri kali ni cikgu Asheeq nak bagi review tentang hotel kami di Bangkok.
Kami pilih Samran Place Hotel kerana hotel ni dekat dengan masjid.
Itu pun setelah jenuh study thread kat Cari Forum tau
Bila dekat dengan masjid, maka mudahlah nak cari makanan halal ☺❤

Samran Place Hotel ni juga strategik.
Dekat dengan hentian train.
Oleh kerana kami memang naik train je ke mana-mana, maka pada kami hotel ni memang berbaloi untuk dibooking.


Ni masa checkin kat Samran Palace



Budak yang sentiasa excited kalo dapat travel





Masa kami sampai, hotel ni still under renovation.
Lifnya macam tak elok sangat.
Tapi memang hokay sangat hotel ni.
Staff baik-baik.

Masuk bilik je terus kami check keadaan bilik
Toilet ok
Katil ok
Bilik besar
Ada TV
Katil besar
Ada beranda yang boleh dibuka


Ada kusi 1 kat tepi katil



Toilet ok
No bath tub
Bukan nak berendam kan



Beranda kat tepi bilik kami



Nun di sana ada bangunan pencakar langit



Kalau nak usha bilik-bilik kat Samran Palace Bangkok ni
Boleh klik SINI
Cikgu Asheeq booking through Booking.com ;  Samran Hotel
5 hari 4 malam dengan bayaran RM663, 1800 THB

Dah penat, dah lapar
Kami bersihkan diri, cari arah kiblat
Solat dulu sebelum keluar cari makan

Nanti cikgu Asheeq sambung lagi cerita makan kat mana ya
Wassalam





3 PERBEZAAN PIL KALSIUM SHAKLEE DENGAN PIL KALSIUM LAIN

Assalamualaikum w.b.r semua



Tahukah anda bahawa perempuan perlukan lebih kalsium berbanding lelaki?
Sesungguhnya Allah jadikan perempuan tu setiap bulan datang bulan.
Diberikan perempuan itu kesempatan untuk mengandung & menyusukan anaknya.
Oleh itu perempuan memang memerlukan lebih kalsium berbanding lelaki.

Cikgu Asheeq dulu selalu cramp kaki atau orang sebut kekejangan kaki, simpul biawak, simpul mengkarung.
Masa tak mengandung selalu sangat jadi.
Belum lagi ketika mengandung 😅

Sekarang ni tidak lagi.
Alhamdulillah cikgu Asheeq dah jarang sangat, atau boleh dikatakan susah sangat nak cramp.
Setelah konsisten pil kalsium Shaklee, ostematrix, dah takde terhenti ketika berjalan pada hari sejuk kerana cramp 😅




Meh cikgu Asheeq nak kongsi tentang Ostematrix, pil kalsium Shaklee

3 PERBEZAAN PIL KALSIUM SHAKLEE DENGAN PIL KALSIUM LAIN







Selain daripada mengandungi KALSIUM, tablet ostematrix juga mengandungi :

1. Vitamin D

💗Meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang
💗Menguatkan kerangka
💗Memperbaiki penyakit periodontal.

2. Magnesium 

💗Menggalakkan komposisi tulang dan rawan
💗Menghalang endapan kalsium
💗Melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu.

3. Zink, boron, manganese dan kuprum 

💗Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot
💗Menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawann
💗Mengahalang arthritis


Jadi, anda yang sedang mencari pil kalsium terbaik untuk diri anda, seharusnya MEMILIH OSTEMATRIX sebagai pil kalsium pilihan anda.

Hanya dengan satu tablet, anda sudah boleh membantu diri anda melengkapkan keperluan kalsium harian anda dengan baik.

Semoga ilmu tentang kepentingan bahan lain dalam sebiji pil kalsium ini dapat memberi manfaat kepada yang sedang memilih pil kalsium masing-masing.
..
#g4 #InfiniteFamily
#tsunami2018 #tsunamishaklee

Di sebalik Tabir

Assalamualaikum w.b.r


Disebalik gambar poster yang cikgu Asheeq reka.
Disebalik video atau live yang cikgu Asheeq rakam.
Berpeluh, lecak ketiak ni nak set up studio DIY tau 😂

Orang lain sibuk beli gajet untuk shoot.
Cikgu Asheeq beli gak.
Tapi ubah suai dengan barang yang sedia ada kat rumah.




Tripod stand besar tu beli masa beli DSLR ntah tahun bila.
Tripod stang kamera tu dapat masa beli camera kecik zaman mula kahwin, 2007.
Lampu LED tu beli kat Mr. DIY je. RM 14.90 kot.
Alas merah tu cikgu Asheeq guna slimut Ikea.
Cikgu Asheeq ada banyak kaler 💗
Putih, merah, biru, belang 😊
..
Cikgu Asheeq lah tukang setting studio.
Cikgu Asheeq jugak jadi lighting man.
Sendiri jugak jadi photographer.
Sendiri jugak jadi retis poster & video.
Sendiri edit.
Sendiri syok sendiri 😂
..

OBSES dengan Shaklee?

Asheeqmazmi Mahfoz:
O.B.S.E.S?


..
Cikgu Asheeq obses dengan Shaklee?
Ofkos obses 💗
..
Makan supplement cap Shaklee.
Jenama sabun pencuci baju juga Shaklee.
Apatah lagi sabun cuci pinggan.
Syampoo pun cap Shaklee tau 😉
..
Set penjagaan kulit pun dari Shaklee.
Air minum?
Susu, teh, air oren, air coklat, air anggur, sumanya Shaklee.
Botol air, mug, keychain, beg, sumanya nak yang Shaklee punya.
..
Salah ke nak obses?
Benda bagus, baik, terbukti berkesan Alhamdulillah, ada kajian saintifik lagi.
Kenapa nak menidakkan yang baik-baik.
..
Ajak makan supplement tak mau.
Tapi uolls makan makanan tak berkhasiat yang jauh lagi mahal dari Shaklee, boleh pulak kan.
Hihihi..jangan sentap ya😂
..
#g4 #InfiniteFamily
#tsunamishaklee #tsunami2018

Mar 26, 2018

Nak Kulit Cantik? Amalkan 5 Adik-Beradik ini.


Nak vitamin untuk kulit cantik?
Konsistenlah gunakan set The Radiant 5 ni.

💁ESP
💁Shaklee Collagen Powder
💁CoQ Trol Plus
💁Vitamin C
💁GLA complex



Cikgu Asheeq yang memang guna vitamin ni pun terperanjat tengok result skin test semalam.
Ingatkan kulit tiptop.
Rupanya masih ada flaws nya 😅

Luaran nampak elok.
Tapi di lapisan dalam tu yang kita tak tahu 'prestasi' kulit kita.

Apa lagi?
Jom mulakan rutin harian uolls dengan set Shaklee The Radiant 5 ni 💗
Wasap je cikgu Asheeq ya
http://cikguasheeq.wasap.my

#g4 #InfiniteFamily
#tsunami2018 #tsunamishaklee

Mar 21, 2018

8 jenis vitamin B yang anda wajib tahu, ada dalam B Complex Shaklee


Ada sorang anak murid cikgu Asheeq ni, bila cikgu Asheeq nak marah je dia mesti tanya.
"Cikgu Asheeq tak makan vitamin anti stress eh pagi ni 😆"
..
Adududu
Follower ig cikgu Asheeq yang setia ni.
Dia baca apa yang cikgu Asheeq story mory kat ig tu.
..


Vitamin anti stress tu ialah vitamin B complex.
Lengkap dengan 8 jenis vitamin B.
Banyak kan.
Meh baca info vitamin B yang ada dalam B complex Shaklee.
..

✔Vitamin B1~ mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan, menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma

✔Vitamin B2~ mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.

✔Vitamin B3~ mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi.

✔Vitamin B5~Asid Pantothenic memainkan peranan yang penting dalam melegakan tekanan/ stress. Sering dirujuk sebagai "vitamin anti-tekanan,".

✔Vitamin B6~ penting dalam proses asid amino, mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi), mengurangkan senggugut, menenangkan emosi, mengurangkan kekejangan otot dan sebagainya.

Perubahan dalam tahap serotonin boleh mengubah mood dan menjejaskan keupayaan seseorang untuk menghadapi tekanan / stres

✔Vitamin B12~ meningkatkan selera makan, memperbaiki tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus dan keupayaan seksual

✔Biotin~ membantu B Complex menjadi lebih efektif, mengurangkan rabun, rambut beruban, eczema dan keradangan kulit

✔Asid Folik~ kesihatan fetus, kurang risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, stres, ulser mulut dan sebagainya

Vitamin B memainkan peranan penting dalam metabolisme tenaga. Bahan-bahan choline dan inositol menawarkan kesan menenangkan yang boleh membantu dalam menangani tekanan.

Banyakkan kebaikan vitamin B.
Kalo uolls selalu stress, leher & bahu kerap sakit sebab banyak sangat kerja, elok sangat consume vitamin B complex Shaklee ni tau.

Nak order B complex Shaklee?
Meh pm cikgu Asheeq 💁
Klik http://cikguasheeq.wasap.my

#g4 #InfiniteFamily
#tsunamishaklee #tsunami2018

Mar 10, 2018

Bangkok Day 01; Samran Place Hotel

Assalamualaikum w.b.r

Boleh klik kat link bawah ni untuk ke entri lain tentang Bangkok :



Entri kali ni cikgu Asheeq nak bagi review tentang hotel kami di Bangkok.
Kami pilih Samran Place Hotel kerana hotel ni dekat dengan masjid.
Itu pun setelah jenuh study thread kat Cari Forum tau
Bila dekat dengan masjid, maka mudahlah nak cari makanan halal ☺❤

Samran Place Hotel ni juga strategik.
Dekat dengan hentian train.
Oleh kerana kami memang naik train je ke mana-mana, maka pada kami hotel ni memang berbaloi untuk dibooking.


Ni masa checkin kat Samran Palace



Budak yang sentiasa excited kalo dapat travel





Masa kami sampai, hotel ni still under renovation.
Lifnya macam tak elok sangat.
Tapi memang hokay sangat hotel ni.
Staff baik-baik.

Masuk bilik je terus kami check keadaan bilik
Toilet ok
Katil ok
Bilik besar
Ada TV
Katil besar
Ada beranda yang boleh dibuka


Ada kusi 1 kat tepi katil



Toilet ok
No bath tub
Bukan nak berendam kan



Beranda kat tepi bilik kami



Nun di sana ada bangunan pencakar langit



Kalau nak usha bilik-bilik kat Samran Palace Bangkok ni
Boleh klik SINI
Cikgu Asheeq booking through Booking.com ;  Samran Hotel
5 hari 4 malam dengan bayaran RM663, 1800 THB

Dah penat, dah lapar
Kami bersihkan diri, cari arah kiblat
Solat dulu sebelum keluar cari makan

Nanti cikgu Asheeq sambung lagi cerita makan kat mana ya
Wassalam





Mar 8, 2018

3 PERBEZAAN PIL KALSIUM SHAKLEE DENGAN PIL KALSIUM LAIN

Assalamualaikum w.b.r semua



Tahukah anda bahawa perempuan perlukan lebih kalsium berbanding lelaki?
Sesungguhnya Allah jadikan perempuan tu setiap bulan datang bulan.
Diberikan perempuan itu kesempatan untuk mengandung & menyusukan anaknya.
Oleh itu perempuan memang memerlukan lebih kalsium berbanding lelaki.

Cikgu Asheeq dulu selalu cramp kaki atau orang sebut kekejangan kaki, simpul biawak, simpul mengkarung.
Masa tak mengandung selalu sangat jadi.
Belum lagi ketika mengandung 😅

Sekarang ni tidak lagi.
Alhamdulillah cikgu Asheeq dah jarang sangat, atau boleh dikatakan susah sangat nak cramp.
Setelah konsisten pil kalsium Shaklee, ostematrix, dah takde terhenti ketika berjalan pada hari sejuk kerana cramp 😅




Meh cikgu Asheeq nak kongsi tentang Ostematrix, pil kalsium Shaklee

3 PERBEZAAN PIL KALSIUM SHAKLEE DENGAN PIL KALSIUM LAIN







Selain daripada mengandungi KALSIUM, tablet ostematrix juga mengandungi :

1. Vitamin D

💗Meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang
💗Menguatkan kerangka
💗Memperbaiki penyakit periodontal.

2. Magnesium 

💗Menggalakkan komposisi tulang dan rawan
💗Menghalang endapan kalsium
💗Melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu.

3. Zink, boron, manganese dan kuprum 

💗Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot
💗Menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawann
💗Mengahalang arthritis


Jadi, anda yang sedang mencari pil kalsium terbaik untuk diri anda, seharusnya MEMILIH OSTEMATRIX sebagai pil kalsium pilihan anda.

Hanya dengan satu tablet, anda sudah boleh membantu diri anda melengkapkan keperluan kalsium harian anda dengan baik.

Semoga ilmu tentang kepentingan bahan lain dalam sebiji pil kalsium ini dapat memberi manfaat kepada yang sedang memilih pil kalsium masing-masing.
..
#g4 #InfiniteFamily
#tsunami2018 #tsunamishaklee

Feb 21, 2018

Di sebalik Tabir

Assalamualaikum w.b.r


Disebalik gambar poster yang cikgu Asheeq reka.
Disebalik video atau live yang cikgu Asheeq rakam.
Berpeluh, lecak ketiak ni nak set up studio DIY tau 😂

Orang lain sibuk beli gajet untuk shoot.
Cikgu Asheeq beli gak.
Tapi ubah suai dengan barang yang sedia ada kat rumah.




Tripod stand besar tu beli masa beli DSLR ntah tahun bila.
Tripod stang kamera tu dapat masa beli camera kecik zaman mula kahwin, 2007.
Lampu LED tu beli kat Mr. DIY je. RM 14.90 kot.
Alas merah tu cikgu Asheeq guna slimut Ikea.
Cikgu Asheeq ada banyak kaler 💗
Putih, merah, biru, belang 😊
..
Cikgu Asheeq lah tukang setting studio.
Cikgu Asheeq jugak jadi lighting man.
Sendiri jugak jadi photographer.
Sendiri jugak jadi retis poster & video.
Sendiri edit.
Sendiri syok sendiri 😂
..

Feb 20, 2018

OBSES dengan Shaklee?

Asheeqmazmi Mahfoz:
O.B.S.E.S?


..
Cikgu Asheeq obses dengan Shaklee?
Ofkos obses 💗
..
Makan supplement cap Shaklee.
Jenama sabun pencuci baju juga Shaklee.
Apatah lagi sabun cuci pinggan.
Syampoo pun cap Shaklee tau 😉
..
Set penjagaan kulit pun dari Shaklee.
Air minum?
Susu, teh, air oren, air coklat, air anggur, sumanya Shaklee.
Botol air, mug, keychain, beg, sumanya nak yang Shaklee punya.
..
Salah ke nak obses?
Benda bagus, baik, terbukti berkesan Alhamdulillah, ada kajian saintifik lagi.
Kenapa nak menidakkan yang baik-baik.
..
Ajak makan supplement tak mau.
Tapi uolls makan makanan tak berkhasiat yang jauh lagi mahal dari Shaklee, boleh pulak kan.
Hihihi..jangan sentap ya😂
..
#g4 #InfiniteFamily
#tsunamishaklee #tsunami2018