always cherish the golden moment before it passes by

Phuket : Day 3 ; Kusuma Seafood

Assalamualaikum w.b.r

Untuk study entry Phuket sebelum2 ni
klik kt bawah ni eh



Ni sambung lg hikayat merong mahawangsa Phuket aku 
yg ntah bl nk abes
padahal aku g hujung bln 5 hari tu

Sesiang hari ke3 kitorang dh kepenatan berjimba2
jimba ke?
ke pulau2 dekat2 Phuket
so malamnya plak mmg ktorang plan nk g dinner kt Kusuma Seafood ni
sbb bl wat research b4 g Phuket
ramai yg suggest tempat ni

Bl tgk peta Phuket
tempat mkn ni idak le jauh dr hotel kami 
makanya ala2 tourist omputeh yg slalu tour Malaysia ni dgn jln kaki je
ktorang meredah jalan dgn peta di tangan
adala dlm 15-20 min jln kaki
sampai la tempat tu

Bukan kedai makan mewah eh
gerai makan tepi jln besar
n kedai mkn ni HALAL
owner dia org Kelantan yg kahwin dgn org Thai kot
kalo x silap aku

Nk order..xpyh nk guna bahasa Thai sgt la
ko speaking Melayu je
sbb dr owner sampai le ke tukang amek order
tukang angkat makanan
sumanya pandai cakap Melayu



Baru nk riki2 menu


Tgh sibuk2 nk order
kitorang terdengar muzik yg kuat kt jln 
heran btol aku
muzik hapa plak mlm ni
rupa2nya diorang wat iklan bergerak naik ala2 Hilux gitew
boxing muay thai
siap ada yg berdiri wat gaya2 muay thai lg
kalo la kt Malaysia ni blh wat promosi filem cmtu..
camne gayanye eh?



Kusuma yg terletak betol2 dpn Siam Commercial Bank



The menu..


Menu yang kitorang pilih malam tu
ofkos lobster sbg heronya
sbb kandaku dh lama mengidam nak makan mende ni
1kg dlm RM110 gitew harganya
lobster yg kitorang pilih ni harga dalam RM90 siap masak
ko pilih je jang
nak makan stail ape
sama je harga dia sbb dia jual ikot kilogram

Then kitorang tambah tomyam seafood, somtam dgn sayo ape ntah
aku pon dh x ingat
air plak kitorang order watermelon juice, orange juice and coconut
total bil RM120

Oleh kerana portion makannya byk
kitorang siap tapau lg bwk balik hotel

Lobster idaman kanda..



Geram je tengok makanan2 ni



Melantak x ingat time ni
dh ala2 Haha dalam Running Man makan dh ni



Ketam nipah
hidup2 lagi
gerak2...krikkrikrikrik..



Lobster idup



Waaaaa..............



Dah penat2 makan sampai hampir pengsan
kitorang pn mula gerak sambil merangkak..
ala2 citer Suster ngesot..
kihkihkih
percaya percaya percaya?
muahahahhahahhaa

Kitorang stroll the road je pon
saje nak tgknight  life kt Phuket ni
ada mcm night life kat Kluang x?
krik krik...krik krik...



Model lobster posing kepenatan..


Kat tepi2 jalan ni
byk je motor yg  jual makanan2 tradisi diorang
mcm best je
tp idak le aku nk mencubanya...

Ni ha gaya menjualnya..


Hapening gak mlm2 kt Phuket ni
lg2 kt Bangla Road
kitorang x g pon situ
just lalu je 

Niat sbnar nk cari souvenir utk family n sahabat handai
tp payah btol nak cari yg murah tp banyak...
hihiihhi

Asal jln je
jumpa kdai tshirt
nk jumpa yg jual keychain..punyala susah


Ni kt depan Patong Beach Resort



Cantik menarik gajah2 kt tshirt tu kan..
mcm chomel je
mcm cantik je..



The Patong Beach landmark


Dh penat merangkak mundar mandir kt area Patong Beach
kitorang pon jalan balik hotel

Serious penat!
balik bilik je...
ZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Wassalam

Jan 17, 2014

Phuket : Day 3 ; Kusuma Seafood

Assalamualaikum w.b.r

Untuk study entry Phuket sebelum2 ni
klik kt bawah ni eh



Ni sambung lg hikayat merong mahawangsa Phuket aku 
yg ntah bl nk abes
padahal aku g hujung bln 5 hari tu

Sesiang hari ke3 kitorang dh kepenatan berjimba2
jimba ke?
ke pulau2 dekat2 Phuket
so malamnya plak mmg ktorang plan nk g dinner kt Kusuma Seafood ni
sbb bl wat research b4 g Phuket
ramai yg suggest tempat ni

Bl tgk peta Phuket
tempat mkn ni idak le jauh dr hotel kami 
makanya ala2 tourist omputeh yg slalu tour Malaysia ni dgn jln kaki je
ktorang meredah jalan dgn peta di tangan
adala dlm 15-20 min jln kaki
sampai la tempat tu

Bukan kedai makan mewah eh
gerai makan tepi jln besar
n kedai mkn ni HALAL
owner dia org Kelantan yg kahwin dgn org Thai kot
kalo x silap aku

Nk order..xpyh nk guna bahasa Thai sgt la
ko speaking Melayu je
sbb dr owner sampai le ke tukang amek order
tukang angkat makanan
sumanya pandai cakap Melayu



Baru nk riki2 menu


Tgh sibuk2 nk order
kitorang terdengar muzik yg kuat kt jln 
heran btol aku
muzik hapa plak mlm ni
rupa2nya diorang wat iklan bergerak naik ala2 Hilux gitew
boxing muay thai
siap ada yg berdiri wat gaya2 muay thai lg
kalo la kt Malaysia ni blh wat promosi filem cmtu..
camne gayanye eh?



Kusuma yg terletak betol2 dpn Siam Commercial Bank



The menu..


Menu yang kitorang pilih malam tu
ofkos lobster sbg heronya
sbb kandaku dh lama mengidam nak makan mende ni
1kg dlm RM110 gitew harganya
lobster yg kitorang pilih ni harga dalam RM90 siap masak
ko pilih je jang
nak makan stail ape
sama je harga dia sbb dia jual ikot kilogram

Then kitorang tambah tomyam seafood, somtam dgn sayo ape ntah
aku pon dh x ingat
air plak kitorang order watermelon juice, orange juice and coconut
total bil RM120

Oleh kerana portion makannya byk
kitorang siap tapau lg bwk balik hotel

Lobster idaman kanda..



Geram je tengok makanan2 ni



Melantak x ingat time ni
dh ala2 Haha dalam Running Man makan dh ni



Ketam nipah
hidup2 lagi
gerak2...krikkrikrikrik..



Lobster idup



Waaaaa..............



Dah penat2 makan sampai hampir pengsan
kitorang pn mula gerak sambil merangkak..
ala2 citer Suster ngesot..
kihkihkih
percaya percaya percaya?
muahahahhahahhaa

Kitorang stroll the road je pon
saje nak tgknight  life kt Phuket ni
ada mcm night life kat Kluang x?
krik krik...krik krik...



Model lobster posing kepenatan..


Kat tepi2 jalan ni
byk je motor yg  jual makanan2 tradisi diorang
mcm best je
tp idak le aku nk mencubanya...

Ni ha gaya menjualnya..


Hapening gak mlm2 kt Phuket ni
lg2 kt Bangla Road
kitorang x g pon situ
just lalu je 

Niat sbnar nk cari souvenir utk family n sahabat handai
tp payah btol nak cari yg murah tp banyak...
hihiihhi

Asal jln je
jumpa kdai tshirt
nk jumpa yg jual keychain..punyala susah


Ni kt depan Patong Beach Resort



Cantik menarik gajah2 kt tshirt tu kan..
mcm chomel je
mcm cantik je..



The Patong Beach landmark


Dh penat merangkak mundar mandir kt area Patong Beach
kitorang pon jalan balik hotel

Serious penat!
balik bilik je...
ZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Wassalam