always cherish the golden moment before it passes by

Alamak..aku dah terjebak!

Assalamualaikum w.b.r

Bermula dgn status rakan fb aku yg dh bli novel ni
Aku trs bk web penulis kt SINI
Terus baca non stop..

Novel ape?
Novel cite yg tgh hangat adaptasinya di TV3
Tayangan mulai 29 Mac 2013
Setiap Jumaat, 9.00mlm
♥ Sebenarnya Saya Isteri Dia♥

Tapi hampa bila writer published smpai bab 21 je
Membantutkn keasyikan aku tol...
Sok trs cr novel ni kt popular...habes plak
Soknya lg cr kt book store lain...Alhamdulillah ada
Tupon dh tinggal 2 buah je

Bantai baca sampai lebam biji mata
Sampai lenguh otot2 tgn nk pegang
Sampai penyek2 bantal aku henyak2
Sampai lenguh2 otak aku nk menjadi watak2 novel

Ape lg kwn2...
Try baca novel ni
Syiok...
Dh lama x feeling2 romantik...
Huhuhuhu..gatai!
Ahaks




UMRAH : Layan gambar...

Assalamualaikum w.b.r

Moh le kite layan skit2 gambar umrah kitorang


Ni kurma segar dari ladang
Rasanya kelat2 manis
sedap...



Ni plak tembikai Arab
manis gak ni



Kandaku dalam Masjid Qiblatain
(Masjid dua kiblat)


Ni kt Jabal Uhud
*Tgk tu..aku dukung Darwisy lagi..


Nasi mandy ikan



Aktiviti kegemaran kami
Minum air zamzam sejuk...



Si kecik tu ada ala2 alien turun ke bumi x?
hihihi
Ni kt ladang unta..
Pak arab tu kesiankan kepala Darwisy x bertutup...

Darwisy teropong ape la tu nak???



Nenek n emakku sayang..



Ni sape lagi??
aku la kan..hihii
usap2 badan unta!

UMRAH : Bahana mulut walimah bergurau

Assalamualaikum w.b.r

Peristiwa 2 : Bahana mulut walimah bergurau

Aku ada memerli abangku yg menceritakan tentang seorang tua yg dijumpainya
ketika dia dlm perjalanan ke Masjidil Haram
katanya, orang tua itu memegang tangannya dan dia terasa tiba2 je dia dh smpai 
asal abg aku lambat g masjid je..
aku pn bahan la dia dgn citer org tua tu..huhuhuu
(sokmo abg aku tu lmbt2 g masjid)

Abang aku yang aku bahankan dgn gagah angkat kotak kurma..
Itu cina sebelah dia, bukan mualaf hokey
itu kanda aku..hihihi


Nak dijadikan citer
masa aku teman Darwisy main2 dlm bilik sewaktu jemaah lain Solat Jumaat..
tiba2 pintu bilik aku diketuk bertalu2..
aiyak!!!
sape plak tu..dh la tgh seksi meksi dlm bilik
pas sarung jubah, pakai tudung,aku pon bk pintu bilik...

Jengjengjeng....
ada sorang granny..omputeh la sgt kan
terjelepuk dpn pintu bilik aku
granny tu berkemban kain batik je
dgn rambut putih, kusut masai...aku dah cuak!
time tu mmg aku dh tau dh..
ni balasan Allah kt aku ni..tu la
asik bahan abg aku je kan..
amek aku sebijik!

Rupa2nya granny tu dh tersesat...
nk cari bilik, dia x tau
dia x ingat pon nombor bilik dia
aku dgn Darwisy trs ketuk pintu2 bilik bersebelahan
suma yg bk pintu, bukan ahli keluarga granny td

Makanya stlh aku tnye nama granny tu
aku n Darwisy trs trn ke lobby utk cek nama granny tu kt rooming list
dan Alhamdulillah jumpa gk nama granny tu
trs kitorang hntar dia blk ke biliknya 
yg mana bilik granny tu td sbnrnya di wing yang lain drpd bilik kitorang

Usai solat Jumaat
aku pon stori morila kes granny sesat td kt family aku
punyela aku kena gelak dgn diorg
lagi2 abg aku
dia kata tu balasan Allah...
haaaaa...kn dh kena!

Keesokan tghari...
pintu bilik kitorang kena ketuk lg
dlm hati aku..aku mengagak mesti granny smlm ni
bukak2 je pintu bilik!!!!
dush....kn betul..granny semalam
dia dh terjelepuk gak dpn bilik kitorang
sambil makan buah epal..

Waduh2 granny...
sibbaik granny yg sama
maka mudahla kerja2 menghantarnya kembali ke bilik..
masa aku n Darwisy pimpin granny tu ke bilik..
kebetulan pintu bilik emak, nenek n abg aku terbuka
diorang nampak la pulak kejadian tu..adehhhh

Kena bahan lagi dgn diorang!!!!!



UMRAH : Bahana hati

Assalamualaikum w.b.r

Peristiwa 1: Bahana hati


Sewaktu aku, kandaku dan Darwisy berjalan menuju ke Masjidil Haram
aku ternampak beberapa saudara seislam berjalan kaki tanpa memakai selipar
terdetik dlm hatiku
kenapala diorang ni berkaki
(padahal mmg dr awal lg aku dh tau yg mmg keadaan biasa, jemaah akan kehilangan selipar)
TERDETIK je pon dlm hati....xde niat pon nk mengeji



Sesungguhnya balasan Allah tu CASH uuuuu...
selipar kami suami isteri hilang bila kami nk balik ke hotel petang itu
haaa.....kn dh dpt balasanNya
sudahnya kami plak yg berkaki ayam
dan nasib baikla dlm perjalanan balik ke hotel
ada kedai ala2 kedai 2 ringgit cm kt Mesia ni
apa lg.. kena beli selipar la jawabnya


Allah nk mengingatkan aku tu....

Wallahua'lam

Most wonderful vacation : UMRAH

Assalamualaikum w.b.r

Ni citer hampir setahun yg lalu (29 Mei-11Jun)
(ni lg lama punye citer..huhuu)
even dh dekat setahun..aku nk gk tempek stori kt sni 
sebagai coretan, diari yg mengingatkan aku blk 1 hari nnt
sesungguhnya tempat bercuti paling heaven yg pernah aku g
tenang, damai....

Alhamdulillah kami tiga beranak diberi peluang oleh Allah
untuk menjejakkan kaki ke tanah sucinya
perancangan yg kami sekeluarga buat hampr setahun ini
akhirnya dpt disempunakan bersama2 emak, abang dan nenek aku





Kalo korang ingat dlm entri thn lps
ada aku citer pasal kami potty train Darwisy
pas berjaya potty train si bujang, kami memotong bird dia plak
tu suma kami buat bagi memudahkan urusan kami di Tanah Suci Allah
sbb aku tau aku akan mengelek Darwisy ke mana je
dan Darwisy yg ku kelek itu mestilah dlm keadaan suci 
tanpa pampers, tanpa kotoran di kemaluannya...

Kelek Darwisy



Dugung dukung pulak

Byk kenangan dan pengajaran yg aku dpt di sana
yg aku x kan lupa sampai bila2
antara yg paling aku ingat ialah bahana mulut dan hati..

Cawchinchaw..
aku citer next entri k...

Wassalam












Jan's recap : Minor excident

Assalamualaikum w.b.r

14 Jan hari tu..
(hari tu? gila lama tarikhnye kan..)
Darwisy kemalangan dlm toilet
minor excident

Dagu terkena bucu tile sinki
terbelah..berdarah


Tp kami x bw dia ke klinik sbb tgk  ml2 mcm x teruk
letak minyak skit, pastu plaster dgn plaster sesame street
suka la dia
jd chuuumel dagunya

Sian anak bonda...


May 4, 2013

Alamak..aku dah terjebak!

Assalamualaikum w.b.r

Bermula dgn status rakan fb aku yg dh bli novel ni
Aku trs bk web penulis kt SINI
Terus baca non stop..

Novel ape?
Novel cite yg tgh hangat adaptasinya di TV3
Tayangan mulai 29 Mac 2013
Setiap Jumaat, 9.00mlm
♥ Sebenarnya Saya Isteri Dia♥

Tapi hampa bila writer published smpai bab 21 je
Membantutkn keasyikan aku tol...
Sok trs cr novel ni kt popular...habes plak
Soknya lg cr kt book store lain...Alhamdulillah ada
Tupon dh tinggal 2 buah je

Bantai baca sampai lebam biji mata
Sampai lenguh otot2 tgn nk pegang
Sampai penyek2 bantal aku henyak2
Sampai lenguh2 otak aku nk menjadi watak2 novel

Ape lg kwn2...
Try baca novel ni
Syiok...
Dh lama x feeling2 romantik...
Huhuhuhu..gatai!
Ahaks




UMRAH : Layan gambar...

Assalamualaikum w.b.r

Moh le kite layan skit2 gambar umrah kitorang


Ni kurma segar dari ladang
Rasanya kelat2 manis
sedap...



Ni plak tembikai Arab
manis gak ni



Kandaku dalam Masjid Qiblatain
(Masjid dua kiblat)


Ni kt Jabal Uhud
*Tgk tu..aku dukung Darwisy lagi..


Nasi mandy ikan



Aktiviti kegemaran kami
Minum air zamzam sejuk...



Si kecik tu ada ala2 alien turun ke bumi x?
hihihi
Ni kt ladang unta..
Pak arab tu kesiankan kepala Darwisy x bertutup...

Darwisy teropong ape la tu nak???



Nenek n emakku sayang..



Ni sape lagi??
aku la kan..hihii
usap2 badan unta!

May 3, 2013

UMRAH : Bahana mulut walimah bergurau

Assalamualaikum w.b.r

Peristiwa 2 : Bahana mulut walimah bergurau

Aku ada memerli abangku yg menceritakan tentang seorang tua yg dijumpainya
ketika dia dlm perjalanan ke Masjidil Haram
katanya, orang tua itu memegang tangannya dan dia terasa tiba2 je dia dh smpai 
asal abg aku lambat g masjid je..
aku pn bahan la dia dgn citer org tua tu..huhuhuu
(sokmo abg aku tu lmbt2 g masjid)

Abang aku yang aku bahankan dgn gagah angkat kotak kurma..
Itu cina sebelah dia, bukan mualaf hokey
itu kanda aku..hihihi


Nak dijadikan citer
masa aku teman Darwisy main2 dlm bilik sewaktu jemaah lain Solat Jumaat..
tiba2 pintu bilik aku diketuk bertalu2..
aiyak!!!
sape plak tu..dh la tgh seksi meksi dlm bilik
pas sarung jubah, pakai tudung,aku pon bk pintu bilik...

Jengjengjeng....
ada sorang granny..omputeh la sgt kan
terjelepuk dpn pintu bilik aku
granny tu berkemban kain batik je
dgn rambut putih, kusut masai...aku dah cuak!
time tu mmg aku dh tau dh..
ni balasan Allah kt aku ni..tu la
asik bahan abg aku je kan..
amek aku sebijik!

Rupa2nya granny tu dh tersesat...
nk cari bilik, dia x tau
dia x ingat pon nombor bilik dia
aku dgn Darwisy trs ketuk pintu2 bilik bersebelahan
suma yg bk pintu, bukan ahli keluarga granny td

Makanya stlh aku tnye nama granny tu
aku n Darwisy trs trn ke lobby utk cek nama granny tu kt rooming list
dan Alhamdulillah jumpa gk nama granny tu
trs kitorang hntar dia blk ke biliknya 
yg mana bilik granny tu td sbnrnya di wing yang lain drpd bilik kitorang

Usai solat Jumaat
aku pon stori morila kes granny sesat td kt family aku
punyela aku kena gelak dgn diorg
lagi2 abg aku
dia kata tu balasan Allah...
haaaaa...kn dh kena!

Keesokan tghari...
pintu bilik kitorang kena ketuk lg
dlm hati aku..aku mengagak mesti granny smlm ni
bukak2 je pintu bilik!!!!
dush....kn betul..granny semalam
dia dh terjelepuk gak dpn bilik kitorang
sambil makan buah epal..

Waduh2 granny...
sibbaik granny yg sama
maka mudahla kerja2 menghantarnya kembali ke bilik..
masa aku n Darwisy pimpin granny tu ke bilik..
kebetulan pintu bilik emak, nenek n abg aku terbuka
diorang nampak la pulak kejadian tu..adehhhh

Kena bahan lagi dgn diorang!!!!!



UMRAH : Bahana hati

Assalamualaikum w.b.r

Peristiwa 1: Bahana hati


Sewaktu aku, kandaku dan Darwisy berjalan menuju ke Masjidil Haram
aku ternampak beberapa saudara seislam berjalan kaki tanpa memakai selipar
terdetik dlm hatiku
kenapala diorang ni berkaki
(padahal mmg dr awal lg aku dh tau yg mmg keadaan biasa, jemaah akan kehilangan selipar)
TERDETIK je pon dlm hati....xde niat pon nk mengeji



Sesungguhnya balasan Allah tu CASH uuuuu...
selipar kami suami isteri hilang bila kami nk balik ke hotel petang itu
haaa.....kn dh dpt balasanNya
sudahnya kami plak yg berkaki ayam
dan nasib baikla dlm perjalanan balik ke hotel
ada kedai ala2 kedai 2 ringgit cm kt Mesia ni
apa lg.. kena beli selipar la jawabnya


Allah nk mengingatkan aku tu....

Wallahua'lam

May 2, 2013

Most wonderful vacation : UMRAH

Assalamualaikum w.b.r

Ni citer hampir setahun yg lalu (29 Mei-11Jun)
(ni lg lama punye citer..huhuu)
even dh dekat setahun..aku nk gk tempek stori kt sni 
sebagai coretan, diari yg mengingatkan aku blk 1 hari nnt
sesungguhnya tempat bercuti paling heaven yg pernah aku g
tenang, damai....

Alhamdulillah kami tiga beranak diberi peluang oleh Allah
untuk menjejakkan kaki ke tanah sucinya
perancangan yg kami sekeluarga buat hampr setahun ini
akhirnya dpt disempunakan bersama2 emak, abang dan nenek aku





Kalo korang ingat dlm entri thn lps
ada aku citer pasal kami potty train Darwisy
pas berjaya potty train si bujang, kami memotong bird dia plak
tu suma kami buat bagi memudahkan urusan kami di Tanah Suci Allah
sbb aku tau aku akan mengelek Darwisy ke mana je
dan Darwisy yg ku kelek itu mestilah dlm keadaan suci 
tanpa pampers, tanpa kotoran di kemaluannya...

Kelek Darwisy



Dugung dukung pulak

Byk kenangan dan pengajaran yg aku dpt di sana
yg aku x kan lupa sampai bila2
antara yg paling aku ingat ialah bahana mulut dan hati..

Cawchinchaw..
aku citer next entri k...

Wassalam












May 1, 2013

Jan's recap : Minor excident

Assalamualaikum w.b.r

14 Jan hari tu..
(hari tu? gila lama tarikhnye kan..)
Darwisy kemalangan dlm toilet
minor excident

Dagu terkena bucu tile sinki
terbelah..berdarah


Tp kami x bw dia ke klinik sbb tgk  ml2 mcm x teruk
letak minyak skit, pastu plaster dgn plaster sesame street
suka la dia
jd chuuumel dagunya

Sian anak bonda...