always cherish the golden moment before it passes by

1 Malaysia, 1 Vitamin

Assalamualaikum w.b.r.
.
Nampak tak Malaysia dalam mini globe tu? 
Kecik cinonet je kan πŸ˜‰ 
Dalam Malaysia yang kecik tu, ramai je penduduknya yang tak menjaga nutrisi pemakanan masing2 tau. 
.
Ramai je ibu bapa yang tidak menitikberatkan pemakanan anak & diri sendiri. 
Sanggup berbelanja besar untuk makanan yang tidak sihat berbanding makanan yang bernutrisi. Sebab tu bila saya tanya Mr. Hubby tentang vitamin yang WAJIB ada untuk rakyat Malaysia, jawapannya ialah #sustainedreleasevitaminc.
Saya juga bersetuju dengan jawapan kanda saya sebab badan kita tak boleh menghasilkan #vitaminC sendiri. 
Maka kalo kami ditakdirkan mampu memberikan setiap keluarga di Malaysia ni vitamin, pastinya kami akan menyumbang Vitamin C Plus Shaklee.
.



.
Vitamin C ni paling simple untuk dimakan dan anda akan dapat menjaga kesihatan anda.
🍊Meningkatkan imun badan
🍊Membantu mengurangkan masalah alergi & resdung
🍊Membantu mengatasi masalah gusi berdarah
🍊Membentuk kolagen dalam kulit
🍊Mencerahkan kulit yang kusam
🍊Melambatkan proses penuaan
🍊Menghalang pembentukan pigmen yang menyebabkan jeragat
.
Pssstt...sebatang rokok memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan tau. Sebab tu sebilangan kulit perokok tak berapa cantik      

.
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#pengedarshakleekluang #pengedarshakleeT6

.
Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com

♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

.
πŸ˜…


24 jam?

Assalamualaikum w.b.r
.
Allah bagi 24jam setiap orang untuk digunakan sebaiknya dalam sehari. 
Tak kira apa status & kerjaya anda, masa itu tak akan lebih & tak akan kurang.
 Anda sendiri yang merancang penggunaan waktu yang diberi-Nya.
.

Throwback Majlis Penyampaian Hadiah Darwisy
Gembira ria bila dia dapat lolipop tu
haishhhh

.
Bagi melancarkan perancangan aktiviti harian saya berjalan lancar, saya mulakan dengan bangun seawal 4pagi setiap hari. 
Seusai menunaikan ibadat kepada-Nya, saya terus ke dapur untuk memasak bekal dengan dibantu oleh cinta hati saya, Asrul Fadhli. 
Saya akan berusaha untuk sampai ke sekolah seawal sebelum jam 7pagi selepas menghantar Darwisy. 
Tujuan datang awal ke sekolah supaya saya dapat siapkan sebarang kerja sebelum kelas bermula, InsyaAllah πŸ˜Š
.
Waktu petang selepas kerja hingga ke malam adalah waktu saya bersama keluarga & urusan bisnes. Biasanya ketika inilah kami melipat kain, menonton tv, set buffer untuk post2 Shaklee, makan eskim, membeli barang dapur & pelbagai lagi urusan keluarga & bisnes.
.
Saya beruntung kerana ada suami yang banyak membantu & bersama2 menguruskan hal rumahtangga bersama2. 

Bukan setakat hal keluarga, perihsl busnes pun, anak & suami saya bantu bersama2 πŸ’—πŸ’—
Major LOVE for them.
.
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#pengedarshakleekluang #pengedarshakleeT6


.

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com

♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

DDTB : Jeruk Buaha-buahan Asam Prune

Assalamualaikum w.b.r
.
Jeruk asam prune ni memang kegemaran saya
Orang lain buh asam kecut. Masamnya πŸ˜…
.

Asam buah prune. Mabeles. Tak kecut sgt rasa dia

Nak buatnya mudah je.
Kupas buah mangga ke, jambu batu ke
Pastu campur dengan asam, gula, garam, cili api
Kocak2, gaul2
Taraaaaa siap!

Dalam proses


Dah siap digaul2


Dah sedia untuk dimakan


Senang kan nak buatnya
Yang susahnya ialah nak cari bahan2nya
Nak cari mangga & jambu yang berkualiti, yang rangup, yang sedap tu yang payah πŸ˜…
.
Kawan2 boleh cuba try test ni
Ioll tak kisah kalo uolls tiru resipi I πŸ˜‰

Free Trip from Shaklee?

HAPPINESS comes from doing, not wishful thinking. ~Dr. Forrest C. Shaklee.
.
Gebu sangat bantal FREE dari Shaklee ni

Bestnya bila dapat bantal gebu beserta motivational quotes tu. Mesti terus termotivasi masa peluk2 bantal gebu gebas tu kan. Semua leaders Shaklee yang join Langkawi Incentive Trip ni dapat sorang satu bantal ni. Bukan setakat bantal je tau. Banyak lagi yang Shaklee bagi PERCUMA sepanjang trip ni.
.
PERCUMA tiket kapal terbang, penginapan di The Westin Langkawi Resort & Spa, duit belanja, special dinner, islands hopping, surprise gift setiap kali balik hotel setelah penat berjimba2 & banyak lagi. Yang pasti semua orang suka benda PERCUMA kanπŸ˜‰.
.
Doakan saya & keluarga berpeluang dapat FREE TRIP dengan Shaklee ni tahun depan ya. Ada yang nak follow saya berjimba2 secara PERCUMA? Jangan malu2 tanya saya ye 😊
.
Tsunamishaklee #landmarkstudy
#shakleeeffect #liveamazing #pts19
#pengedarshakleekluang

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com

♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

Duit atau Kesihatan?

DUIT atau KESIHATAN?
.
Sejarah saya dengan Shaklee bermula pada Januari 2013.
Saya mula membeli Shaklee atas niat untuk memperbaiki tahap kesihatan saya yang agak kurang memuaskan ketika itu.
Agaknya makan & minum tak terurus kandungan nutrisinya ketika itu.
Dari mengandung sehinggalah menyusukan Darwisy sehingga umur 4tahun 8 bln, saya langsung tak ambil apa2 supplement.
Konon2 kuat & pandai jaga diet sendiri.
Seingat saya, saya bermula dengan alfalfa, ESP & GLA. Ada lagi kot yang lain, tapi saya tak ingat πŸ˜….
.

Bila dah mula makan dengan konsisten, selain daripada kesihatan saya bertambah baik, saya dapat rasa bonus2 yang lain hasil daripada nutrisi saya yang dah mula mencukupi.πŸ’—.
Saya mula rasa seronok & berkongsi kebaikannya dengan kawan2 lain.
Saya suka lagi sebab bila saya mengenali produk Shaklee, saya akan belajar tentang segala nutrisi & kebaikan yang ada bagi sesuatu produk tu tau.
Sebagai cikgu Sains, saya memang cukup suka berkongsi tentang nutrisi & pemakanan dengan anak murid saya.
Sebab saya nak anak2 murid saya menjaga kesihatan mereka dari awal.
.
Sebelum Shaklee saya pernah consume vitamin jenama lain.
Tapi tiada siapa yang guide saya tentang cara pemakanan vitamins tersebut dengan betul.
Naik keta, pergi farmasi, belek2 vitamin, tanya2 kat salesgirl, bayar, balik. Makan masa kan.
Bila saya kenal dengan Shaklee daripada rakan seperjuangan penyusuan ibu iaitu Salwa.
Salwa lah yang guide saya cara yang betul pengambilan vitamin ni.
Beli secara online boleh, phone boleh, cod pun boleh.
Mudah kan. Peluh kluar skit je.
Kadang2 tak kluar peluh langsung masa order.
.
Shaklee plak SATU2NYA syarikat di dunia yang ada LANDMARK STUDY uolls. Maka tak payah nak ragu2 keberkesanannya. HALAL plak tu.
.
Ops terpanjang plak post petang ni πŸ˜…. Yang penting, saya suka Shaklee sebab banyak kebaikan yang saya & keluarga dapat. Ada yang nak meningkatkan tahap kesihatan diri & keluarga? Shaklee lah jawapannya. Saya tak kisah tentang harga, KESIHATAN itu lebih utama.
.
Pesanan khidmat masyarakat 😁
Asheeq  0122662438
Pengedar Shaklee Anda
.
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

Landmark Study? Apa tu?

Apa itu LANDMARK STUDY? PENTINGKAH LANDMARK STUDY bagi produk yang kita gunakan?
.


Kebanyakan produk kecantikan & kesihatan yang ada di pasaran mengaku ada membuat kajian tentang produk mereka.
Tapi untuk jangkamasa berapa lama?
Siapa responden mereka?
Siapa yang jalankan kajian?
Ha? Ada jawapan tak?
.
Shaklee buat kajian terhadap 3 golongan.
1. Orang yang MAKAN VITAMIN SHAKLEE
2. Orang yang MAKAN VITAMIN SELAIN SHAKLEE
3. Orang yang TAK MAKAN VITAMIN.
.
Hasil kajian Dr Gladys Block selama 20-40 tahun ini mendapati bahawa supplement Shaklee ini SELAMAT digunakan untuk jangka masa yang panjang. Penyakit2 ada yang ambil masa 10-20 tahun untuk develop.
Maka dengan pengambilan supplement dengan konsisten, InsyaAllah kesihatan kita akan menjadi lebih baik.
Hasil kajian juga membuktikan bahawa pengamal vitamin Shaklee lebih sihat & kurang berisiko untuk kena penyakit kritikal berbanding 2 golongan lain tadi. Alhamdulillah.
.
Gaya hidup yang sihat serta pengambilan nutrisi yang mencukupi membantu kepada tahap kesihatan individu.
Sebab tu saya cuba mencukupkan nutrisi keluarga saya dengan memilih Shaklee sebagai makanan tambahan.
Shaklee BUKAN UBAT.
Tetapi MAKANAN TAMBAHAN untuk MELENGKAPKAN NUTRISI badan supaya menjadi lebih sihat, InsyaAllah.
.
Nak lengkapkan nutrisi yang tidak cukup dengan mengambil supplement Shaklee?
.
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#pengedarshakleekluang #pengedarshakleeT6
.
Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com

♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

Set Penjagaan Kulit Shaklee

Assalamualaikum w.b.r
.
Saya ada set penjagaan kulit kegemaran saya dari Shaklee.
Bukan produk temoek2 terus menggelupas dan putih melepak tau.
Tapi menjaga kesihatan kulit dari dalam.

Tara..
ESP, Vitamin C Plus & GLA Complex
Glowing gitu kulit



Set Shaklee kegemaran saya ialah set PENJAGAAN KULIT & hormon. Terdiri daripada ESP Shaklee, GLA complex & Sustained Release Vitamin C. 

Hari saya tak lengkap tanpa set kesayangan saya. Bila saya terskip, wajib beberapa hari kemudiannya tersembul jerawat kecik kat muka. πŸ˜£ Set ini membantu kulit saya kekal lembap & bekas2 jerawat mudah pudar. Alhamdulillah

Sebenarnya memang banyak set2 penjagaan kulit dari Shaklee. Tapi setelah bereksperimen sendiri. Inilah set yang sesuai untuk saya menjaga kesihatan kulit saya πŸ’—.




Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

Nak Buat Apa Lepas Pencen?

Assalamualaikum w.b.r
.
Bersawang sudah blog saya ni kan
Punyalah lama tak ku belek2, tak ku update2
.
Kerja melambak2 sampai tak dan nak mengupdate. Bila kerja melambak, mulalah fikir nak pencen kan. 
Lagi2 bila tahun ni sahaja ada 3 orang cikgu kat sek saya tu pencen.
Mulalah berangan Mat Jenin. Nak pencen awal. Hihihihi
.
Minggu lepas, seorang rakan bertanya soalan cepu emas kepada saya. Bertanya adakah saya akan tinggal di Kluang, Johor sehingga pencen Tidakkah saya teringin untuk pulang ke Sungai Buloh, Selangor? Beberapa hari lepas pula, seorang rakan sekerja bertanya adakah saya akan berpencen di SMK Bandar T6, Kluang? 
.
InsyaAllah jika diberi kesempatan dari-Nya, dalam tempoh 20 tahun lagi saya akan berpencen dari bidang perguruan. Seronok membayangkannya πŸ˜†. Nak pencen di sekolah mana, hanya Allah yang tahu jawapannya. Nak berumah di mana selepas pencen? Sesungguhnya saya tidak kisah sama ada di Kluang atau di Sungai Buloh. Asalkan kami sekeluarga hidup bersama & saling menyayangi, sudah cukup bagi saya.πŸ’—
.
Semoga ketika saya sudah pencen nanti bisnes Shaklee saya dah kukuh lama Boleh diturunkan kepada anak2 untuk diuruskan. Semoga ketika itu saya & keluarga sihat walafiat & kuat, InsyaAllah. Anak2 dah besar ketika itu. Maka bolehlah saya & suami melancong berdua. Mengembara berdua ke seluruh dunia, menikmati ciptaan-Nya, berkenalan dengan bangsa lain ciptaan-Nya, belajar tentang adat resam budaya insan lain milik-Nya. Sesungguhnya saya memang suka melancong πŸ’—
.
Doakan yang terbaik untuk saya & keluarga.


Live Life to The Fullest!
*Bangkok DIY 




.

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com

♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

Nov 30, 2016

1 Malaysia, 1 Vitamin

Assalamualaikum w.b.r.
.
Nampak tak Malaysia dalam mini globe tu? 
Kecik cinonet je kan πŸ˜‰ 
Dalam Malaysia yang kecik tu, ramai je penduduknya yang tak menjaga nutrisi pemakanan masing2 tau. 
.
Ramai je ibu bapa yang tidak menitikberatkan pemakanan anak & diri sendiri. 
Sanggup berbelanja besar untuk makanan yang tidak sihat berbanding makanan yang bernutrisi. Sebab tu bila saya tanya Mr. Hubby tentang vitamin yang WAJIB ada untuk rakyat Malaysia, jawapannya ialah #sustainedreleasevitaminc.
Saya juga bersetuju dengan jawapan kanda saya sebab badan kita tak boleh menghasilkan #vitaminC sendiri. 
Maka kalo kami ditakdirkan mampu memberikan setiap keluarga di Malaysia ni vitamin, pastinya kami akan menyumbang Vitamin C Plus Shaklee.
.



.
Vitamin C ni paling simple untuk dimakan dan anda akan dapat menjaga kesihatan anda.
🍊Meningkatkan imun badan
🍊Membantu mengurangkan masalah alergi & resdung
🍊Membantu mengatasi masalah gusi berdarah
🍊Membentuk kolagen dalam kulit
🍊Mencerahkan kulit yang kusam
🍊Melambatkan proses penuaan
🍊Menghalang pembentukan pigmen yang menyebabkan jeragat
.
Pssstt...sebatang rokok memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan tau. Sebab tu sebilangan kulit perokok tak berapa cantik      

.
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#pengedarshakleekluang #pengedarshakleeT6

.
Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com

♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

.
πŸ˜…


24 jam?

Assalamualaikum w.b.r
.
Allah bagi 24jam setiap orang untuk digunakan sebaiknya dalam sehari. 
Tak kira apa status & kerjaya anda, masa itu tak akan lebih & tak akan kurang.
 Anda sendiri yang merancang penggunaan waktu yang diberi-Nya.
.

Throwback Majlis Penyampaian Hadiah Darwisy
Gembira ria bila dia dapat lolipop tu
haishhhh

.
Bagi melancarkan perancangan aktiviti harian saya berjalan lancar, saya mulakan dengan bangun seawal 4pagi setiap hari. 
Seusai menunaikan ibadat kepada-Nya, saya terus ke dapur untuk memasak bekal dengan dibantu oleh cinta hati saya, Asrul Fadhli. 
Saya akan berusaha untuk sampai ke sekolah seawal sebelum jam 7pagi selepas menghantar Darwisy. 
Tujuan datang awal ke sekolah supaya saya dapat siapkan sebarang kerja sebelum kelas bermula, InsyaAllah πŸ˜Š
.
Waktu petang selepas kerja hingga ke malam adalah waktu saya bersama keluarga & urusan bisnes. Biasanya ketika inilah kami melipat kain, menonton tv, set buffer untuk post2 Shaklee, makan eskim, membeli barang dapur & pelbagai lagi urusan keluarga & bisnes.
.
Saya beruntung kerana ada suami yang banyak membantu & bersama2 menguruskan hal rumahtangga bersama2. 

Bukan setakat hal keluarga, perihsl busnes pun, anak & suami saya bantu bersama2 πŸ’—πŸ’—
Major LOVE for them.
.
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#pengedarshakleekluang #pengedarshakleeT6


.

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com

♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

DDTB : Jeruk Buaha-buahan Asam Prune

Assalamualaikum w.b.r
.
Jeruk asam prune ni memang kegemaran saya
Orang lain buh asam kecut. Masamnya πŸ˜…
.

Asam buah prune. Mabeles. Tak kecut sgt rasa dia

Nak buatnya mudah je.
Kupas buah mangga ke, jambu batu ke
Pastu campur dengan asam, gula, garam, cili api
Kocak2, gaul2
Taraaaaa siap!

Dalam proses


Dah siap digaul2


Dah sedia untuk dimakan


Senang kan nak buatnya
Yang susahnya ialah nak cari bahan2nya
Nak cari mangga & jambu yang berkualiti, yang rangup, yang sedap tu yang payah πŸ˜…
.
Kawan2 boleh cuba try test ni
Ioll tak kisah kalo uolls tiru resipi I πŸ˜‰

Nov 29, 2016

Free Trip from Shaklee?

HAPPINESS comes from doing, not wishful thinking. ~Dr. Forrest C. Shaklee.
.
Gebu sangat bantal FREE dari Shaklee ni

Bestnya bila dapat bantal gebu beserta motivational quotes tu. Mesti terus termotivasi masa peluk2 bantal gebu gebas tu kan. Semua leaders Shaklee yang join Langkawi Incentive Trip ni dapat sorang satu bantal ni. Bukan setakat bantal je tau. Banyak lagi yang Shaklee bagi PERCUMA sepanjang trip ni.
.
PERCUMA tiket kapal terbang, penginapan di The Westin Langkawi Resort & Spa, duit belanja, special dinner, islands hopping, surprise gift setiap kali balik hotel setelah penat berjimba2 & banyak lagi. Yang pasti semua orang suka benda PERCUMA kanπŸ˜‰.
.
Doakan saya & keluarga berpeluang dapat FREE TRIP dengan Shaklee ni tahun depan ya. Ada yang nak follow saya berjimba2 secara PERCUMA? Jangan malu2 tanya saya ye 😊
.
Tsunamishaklee #landmarkstudy
#shakleeeffect #liveamazing #pts19
#pengedarshakleekluang

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com

♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

Nov 28, 2016

Duit atau Kesihatan?

DUIT atau KESIHATAN?
.
Sejarah saya dengan Shaklee bermula pada Januari 2013.
Saya mula membeli Shaklee atas niat untuk memperbaiki tahap kesihatan saya yang agak kurang memuaskan ketika itu.
Agaknya makan & minum tak terurus kandungan nutrisinya ketika itu.
Dari mengandung sehinggalah menyusukan Darwisy sehingga umur 4tahun 8 bln, saya langsung tak ambil apa2 supplement.
Konon2 kuat & pandai jaga diet sendiri.
Seingat saya, saya bermula dengan alfalfa, ESP & GLA. Ada lagi kot yang lain, tapi saya tak ingat πŸ˜….
.

Bila dah mula makan dengan konsisten, selain daripada kesihatan saya bertambah baik, saya dapat rasa bonus2 yang lain hasil daripada nutrisi saya yang dah mula mencukupi.πŸ’—.
Saya mula rasa seronok & berkongsi kebaikannya dengan kawan2 lain.
Saya suka lagi sebab bila saya mengenali produk Shaklee, saya akan belajar tentang segala nutrisi & kebaikan yang ada bagi sesuatu produk tu tau.
Sebagai cikgu Sains, saya memang cukup suka berkongsi tentang nutrisi & pemakanan dengan anak murid saya.
Sebab saya nak anak2 murid saya menjaga kesihatan mereka dari awal.
.
Sebelum Shaklee saya pernah consume vitamin jenama lain.
Tapi tiada siapa yang guide saya tentang cara pemakanan vitamins tersebut dengan betul.
Naik keta, pergi farmasi, belek2 vitamin, tanya2 kat salesgirl, bayar, balik. Makan masa kan.
Bila saya kenal dengan Shaklee daripada rakan seperjuangan penyusuan ibu iaitu Salwa.
Salwa lah yang guide saya cara yang betul pengambilan vitamin ni.
Beli secara online boleh, phone boleh, cod pun boleh.
Mudah kan. Peluh kluar skit je.
Kadang2 tak kluar peluh langsung masa order.
.
Shaklee plak SATU2NYA syarikat di dunia yang ada LANDMARK STUDY uolls. Maka tak payah nak ragu2 keberkesanannya. HALAL plak tu.
.
Ops terpanjang plak post petang ni πŸ˜…. Yang penting, saya suka Shaklee sebab banyak kebaikan yang saya & keluarga dapat. Ada yang nak meningkatkan tahap kesihatan diri & keluarga? Shaklee lah jawapannya. Saya tak kisah tentang harga, KESIHATAN itu lebih utama.
.
Pesanan khidmat masyarakat 😁
Asheeq  0122662438
Pengedar Shaklee Anda
.
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

Landmark Study? Apa tu?

Apa itu LANDMARK STUDY? PENTINGKAH LANDMARK STUDY bagi produk yang kita gunakan?
.


Kebanyakan produk kecantikan & kesihatan yang ada di pasaran mengaku ada membuat kajian tentang produk mereka.
Tapi untuk jangkamasa berapa lama?
Siapa responden mereka?
Siapa yang jalankan kajian?
Ha? Ada jawapan tak?
.
Shaklee buat kajian terhadap 3 golongan.
1. Orang yang MAKAN VITAMIN SHAKLEE
2. Orang yang MAKAN VITAMIN SELAIN SHAKLEE
3. Orang yang TAK MAKAN VITAMIN.
.
Hasil kajian Dr Gladys Block selama 20-40 tahun ini mendapati bahawa supplement Shaklee ini SELAMAT digunakan untuk jangka masa yang panjang. Penyakit2 ada yang ambil masa 10-20 tahun untuk develop.
Maka dengan pengambilan supplement dengan konsisten, InsyaAllah kesihatan kita akan menjadi lebih baik.
Hasil kajian juga membuktikan bahawa pengamal vitamin Shaklee lebih sihat & kurang berisiko untuk kena penyakit kritikal berbanding 2 golongan lain tadi. Alhamdulillah.
.
Gaya hidup yang sihat serta pengambilan nutrisi yang mencukupi membantu kepada tahap kesihatan individu.
Sebab tu saya cuba mencukupkan nutrisi keluarga saya dengan memilih Shaklee sebagai makanan tambahan.
Shaklee BUKAN UBAT.
Tetapi MAKANAN TAMBAHAN untuk MELENGKAPKAN NUTRISI badan supaya menjadi lebih sihat, InsyaAllah.
.
Nak lengkapkan nutrisi yang tidak cukup dengan mengambil supplement Shaklee?
.
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#pengedarshakleekluang #pengedarshakleeT6
.
Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com

♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

Nov 27, 2016

Set Penjagaan Kulit Shaklee

Assalamualaikum w.b.r
.
Saya ada set penjagaan kulit kegemaran saya dari Shaklee.
Bukan produk temoek2 terus menggelupas dan putih melepak tau.
Tapi menjaga kesihatan kulit dari dalam.

Tara..
ESP, Vitamin C Plus & GLA Complex
Glowing gitu kulit



Set Shaklee kegemaran saya ialah set PENJAGAAN KULIT & hormon. Terdiri daripada ESP Shaklee, GLA complex & Sustained Release Vitamin C. 

Hari saya tak lengkap tanpa set kesayangan saya. Bila saya terskip, wajib beberapa hari kemudiannya tersembul jerawat kecik kat muka. πŸ˜£ Set ini membantu kulit saya kekal lembap & bekas2 jerawat mudah pudar. Alhamdulillah

Sebenarnya memang banyak set2 penjagaan kulit dari Shaklee. Tapi setelah bereksperimen sendiri. Inilah set yang sesuai untuk saya menjaga kesihatan kulit saya πŸ’—.




Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

Nak Buat Apa Lepas Pencen?

Assalamualaikum w.b.r
.
Bersawang sudah blog saya ni kan
Punyalah lama tak ku belek2, tak ku update2
.
Kerja melambak2 sampai tak dan nak mengupdate. Bila kerja melambak, mulalah fikir nak pencen kan. 
Lagi2 bila tahun ni sahaja ada 3 orang cikgu kat sek saya tu pencen.
Mulalah berangan Mat Jenin. Nak pencen awal. Hihihihi
.
Minggu lepas, seorang rakan bertanya soalan cepu emas kepada saya. Bertanya adakah saya akan tinggal di Kluang, Johor sehingga pencen Tidakkah saya teringin untuk pulang ke Sungai Buloh, Selangor? Beberapa hari lepas pula, seorang rakan sekerja bertanya adakah saya akan berpencen di SMK Bandar T6, Kluang? 
.
InsyaAllah jika diberi kesempatan dari-Nya, dalam tempoh 20 tahun lagi saya akan berpencen dari bidang perguruan. Seronok membayangkannya πŸ˜†. Nak pencen di sekolah mana, hanya Allah yang tahu jawapannya. Nak berumah di mana selepas pencen? Sesungguhnya saya tidak kisah sama ada di Kluang atau di Sungai Buloh. Asalkan kami sekeluarga hidup bersama & saling menyayangi, sudah cukup bagi saya.πŸ’—
.
Semoga ketika saya sudah pencen nanti bisnes Shaklee saya dah kukuh lama Boleh diturunkan kepada anak2 untuk diuruskan. Semoga ketika itu saya & keluarga sihat walafiat & kuat, InsyaAllah. Anak2 dah besar ketika itu. Maka bolehlah saya & suami melancong berdua. Mengembara berdua ke seluruh dunia, menikmati ciptaan-Nya, berkenalan dengan bangsa lain ciptaan-Nya, belajar tentang adat resam budaya insan lain milik-Nya. Sesungguhnya saya memang suka melancong πŸ’—
.
Doakan yang terbaik untuk saya & keluarga.


Live Life to The Fullest!
*Bangkok DIY 




.

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com

♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz