always cherish the golden moment before it passes by

fenin!

Adoyai...
bl pelajar ml demam pekse, cekgu2 pn ml la demam menanda..

Nasib baik la aku ada 1 klas jer utk ditanda
so xda la termengah2 kn

Dh byk kali aku suh bdk2 nih perelokkan lg handwritingnya
tp amatla hampeh..
arap muke jer ensem bergaya
tp tulisan....hazab nk bc

Sibbaik la skng zmn teknologi
dh x pyh tulis2 surat lg
xda la fenin aweks bdk2 nih nk bc surat cinta monyet tuh kn

And alhamdulillah aku pn dh abes menanda
sibbaik suma budak pass
kalo x, ada gak yg kena sebat dgn aku
muahahahaahhaha

tragedi 24 oktober....part 1

Haaaaaa.....
ni br aku sempat nk cite psl part 1..

Di pagi hari sebelum tragedi 24 oktober part 2
telah berlaku tragedi yg mengerikan pd Darwisy..


nampak x apa yg telah berlaku pd bdn bujang senang sorang nih??



Badan anak bujangku ni dh terkena kaca.
masa balik PJ aka Petaling Jaya..huhuhuhu bukan la,
Paya Jaras jer pon..ahaks
dia jumpa sebijik bekas kaca yg cantiks sekali kt umah mbah dia ni
punyala suka ati dia dpt main sukat2 guli guna bekas kaca tu
then masukkan dlm congkak

Nk dijadikan citer, adek bongsu ku aka uncle amer darwisy main geletek2 peha Darwisy
si Darwisy nih punyala mengekek gelak smpai terguling atas tilam
tmbh citer plak, bekas kaca yg Darwisy wat main ada atas tilam
ape lg..prakkkk dia jatuh atas kaca tuh

Nangis kejap jer
tu pon nangis cam terkejot
bl aku dh lap darah n luka, dia nk trs main lg

Aiyoyoyoyo....bukan main kebal lg badan mamat sorang nih
aku punyala ngeri tgk kulit dia terkopek cmtu
ayahnda dia lg la ngeri smpaikan nk mandikan si kecik nih pn dia takot...
huahuahuahaa

Anak bonda kuat!!!Yes :)


tragedi 24 oktober....part 2


gerun x baca entry nih???hahahahahaha...
mcm ala2 tragedi oktober gitu kn..
tp np part 2 trus?
mn part 1?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
actuali, ahad lps aku g nyibok2 kn diri aku kt wed 'dabel kazen' aka bff aku
kt tmn maluri..eh silap2 tmn melati..

ni pic2 yg sempat di snap oleh ku...
meh le cuci2 mata

.:bff forever:.
mia najidah sbb dia tgh bz mekap2 kot time nih..



korang tgk la anak teruna ku nih..
blh plak maen2 belon kt meja mkn beradap nih!!
aiyap..nk kna babap nih!!



ni la perantin yg bakal ngamuks kalo darwisy jahanamkn meja mkn beradap tu..
"selamat perantin baru jid n pak tam..hepili ever after k"


the arrival of the bride & the groom..
*
*
*
*
*
*
*
*
*

the next pic..korang tgk la cmne kelangkabut si hasz, bonda, mami, meah & umi posing dgn perantin..
**
**
**
**
**










menjiwai watak...

aku ada sorang member kamcheng..

aku panggil dia zahirul, ada gk yg panggil fahMi, x lupa gak yg panggil idong..
kahkahkah..

Tp biala apa org panggil dia,
dia tetap dia...betol x zahirul???

Br2 nih kwn aku nih kuar paper la..
bangga aku baca citer psl dia..

Punyala menjiwai watak sbg "Pengarah Imigresen Perlis"..
smpai menyangkung time soal siasat PATI yg ditangkapnya br2 nih..

Ni aku letak skali petikan dr KOSMO...
nk baca lbh2, g terjah SINI


Wanita asing jadi buruh binaan


ZAHIRUL FAHMI (duduk di kiri) bertanya sesuatu kepada buruh binaan wanita warga asing yang ditahan bersama pendatang asing tanpa izin lain di Kangar semalam.

"kerna kasih kita"


(jiey, sori...aku main ngambek jer nama belog ko nih)

Rasanya ramai blogger yg senior ada+follow blog INI.
dl aku jd silent reader jer..
tp br2 ni setelah belajar mengesot dlm dunia blogger ni, br aku berani nk mengomen di situ..

Kalo korang rajin2, g la terjah blog tu.
blog ni menceritakan ttg seorg ibu yg mempunyai anak yg teramt istimewa.
perit jerih si ibu mmbesarkn anak yg tidak diberi hrpn oleh doc dr dlm kndgn lg..
si ibu menempuhi segala kata2 yg tidak enak dr masyarakat dgn penuh semangat juang yg tinggi

aku tabik betul kt ko jiey...
kalo aku pndai suma jenis tabik kt dunia nih, aku wat jiey..
tp malangnya aku hnye tau tabik
1. pengakap
2. hitler
3. polis

hihihiiiiiihi

Rayyan Ian Ariff...cantik namanya sechumel orgnya...
*pic taken from kerna kasih kita blog

SUNGGUH CHUMEL kn si kecik ini...
moga jiey, hubby n rayyan akan terus tabah dan kuat dlm perjuangan mereka...
amin...

mode : TERINGIN....

Dari mggu lps lg aku dh teringin.....sgt nk mkn jeli kelapa.
lps aku merasa yg makcik aku wat ms raya itu hari,
smpai skang aku terbayang2 terasa2 kesedapannya...

Bl hari2 balik sekolah aku bwk keta melintasi pokok kelapa depan umah aku....
mmg aku TERINGIN sgt nk wat sendiri..
hehehehheee

Korang x percaya kn aku MAMPU wat jeli kelapa dgn sedapnya...
*
*
*
*
*
*
*
Taraaaaaaa....
Dah siap pn jeli kelapa aku...nmpk sedap kn..
Tq to kandaku kerana telah bersusah pyh ngambik kelapa depan umah, belah kelapa,
selepas dindanya ini merengek2 nk wat jeli kelapa...

Ptg smlm siap
maghrib smlm aku siap mkn 1 bekas
pg nih aku siap mkn 2 bekas lg...
aiyoyo..mcm aku jerk yg siap2 mkn byk nih...hikhikhik

:* mengah sekejap*:

fuh fuh fuh.....
PENAT...MENGAH...
sibbaik masih blh bernafas dgn sempurna..alhamdulillah

sebenarnya, pg nih aku bertugas..
tugas pe la smpai kepenatan, kemengahan kan kan kan..
tugas kecik jer pn..
nak tau nak tau nak tau ker???heheheheh
*
*
*
*
*
*
*
*
*
aku kna bantu kak lin a.k.a pn miszalin dlm operasi fotografi.
(kalo korang2 nk tgk blog kak lin, meh le terjah kat SINI..best tau..kreatif orgnya, penuh seni meni tau...)hihihih

pg nih turn unit2 pakaian seragam bergambar..
penat nk mntak ckg2 nih urus UPS masing2..
tp kwn2 aku nih sumanya bagus2 belaka..
PANTAS menuyusun semua ajk2 dan guru2 secantik mungkin.

Alhamdulillah mood bos agak baik pg nih..
aku dh pesan siap2 kt kwn2 aku yg x memakai pakaian UPS yang lengkap supaya .......
JANGAN!!!!! turut sama dlm sesi fotografi..

bukan kerana aku jeles dgn kejelitaan, kehenseman dan keanggunan kwn2 aku,
tp aku nk mengelakkan diorg drpd dimarahi oleh bos kami spt yg tlh berlaku pd thn lepas..
sian aku tgk kwn2 yg kna sergah dgn en. bos..

'prevention is better than cure' btl x?
bia la yg ada berfotografi tu dua tiga ckg jer yg ada....
xpe...drpd telinga aku n kak lin dgr ceramah dr en. bos...
eee.....x nak la aku ulangi sejarah itu...TIDAK!!!!!



***keabadian cinta***

Hrrmm..nkorang tgk x citer ni?
aku br je tgk. ntah kali ke brp ulangan kt asTro Prima ntah nih.
tp aku br 1st time tgk. tu pn dh half way start. kihkihkih
(gara2 br bgn tdo kol 10.30mlm)

Konflik n jln citer yg sgt simple tp wat ati aku tersentuh...
bergenang gak la kjp mata aku nih..sibbaik la kandaku wat school work kt ruang lain. kalo x, msti dia kata "bini aku nih suka beno nangis"..hikhikhik

Cinta dan pengorbanan..bak kata makcik dlm cite ni "kalo kita dh cintakan seseorang, apa pn halangan kita blh lalui"..

Haaa.. ape plak kata nkorg eh? pd aku, cinta mmg perlukan pengorbanan dan cinta tu pn terbahagi kpd byk pihak..btl x?

Yang pasti cinta pd Illahi itu adalah yg paling utama, then cinta pd Rasulullah, cinta pd insan-insan lain...

.: Exam fever :..

All form 4 students are officially sitting on their End of Year Exam today.
Actually the exam has been started since last Friday..But only 2 classes sit for the PSV's paper.

For SPM candidates, now is their hectic moment..I can see how they're struggling for their BIG exam. For all my lovely dowey students, hope all of you can survive..

SPM is just around the corner..:..

Darwisy dicucuk..

Semalam Darwisy telah kami bawa utk dicucuk wat kali terakhir bg sesi penyucukan awalnya..
pg2 lg kami dh bersiap sedia sbb kna grk awal. kalo lmbt skit je, gerenti line akan lbh pjg.
betapa glamernye hosp yg kami pilih nih kn..hehehe

jam tepat kol 8.45pg ms kami tiba. hosp bk kol 9.00pg...TAPI....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Mak aih..dh ramai la plak makhluk2 yg dh berdaftar n dh ada yg msk jmpa doc tuh..
adoyai Doc Luckmal..ko mmg femes. kalah MR feberet i tuh..ekekek...MR, ko jgn mrh eh kak..

Darwisy sebelum dicucuk..
"Nape la yg Doc tu pegang2 kaki aku nih?"


Ketika dicucuk..

Haaaaa..rilex jer kn hero bonda nih..x de adegan nanges2 pon..
Gud boy..




Pening Tol Kepalaku..aka PTK

Alhamdulillah..
Semalam setelah berehat2 tidak mengkhatam membaca sebarang buku PTK (sbg persediaan rohani dan mental)..aku dan kandaku tlh berjaya menjawab soalan2 dgn baik..hikhikhik

peghaSAAAANNN jer lebih kn.

kalo ada rezeki kami suami isteri, berganjaklah gaji kami thn dpn yek..:)


always in hectic situation

Bismillahirrahmanirrahim...

ececececehh...my title for my very first entry pn dh kabbooommmm tajuknye.

hajat nk berbelog nih dh lama sbnrnya. tp dok asik menggunung ganang jer kejenye. ntah bl nk abes kn. tu blm yg bersemak samun lg tuh..adoyai.

kalo dok tunggu nak abes keje yang menggunung ganang tuh, mmg xdapeknye la nk membelog.
ni pn curik2 masa pg2 subuh buta nan indah sunyi lagi permai ini utk memulakan hari bersejarah ni.



ha...korang tgk le gmbr itu..mn idak siboknye. pantang aku bergerak jer, ada peminat memanggil utk berphoto shooting..kihkihkih
eh..korang2 nih dpt cari aku di mn x? aku dh tenggelam di kalangan fans aku tu..ngkorang carik la sendirik eh..

Oct 28, 2010

fenin!

Adoyai...
bl pelajar ml demam pekse, cekgu2 pn ml la demam menanda..

Nasib baik la aku ada 1 klas jer utk ditanda
so xda la termengah2 kn

Dh byk kali aku suh bdk2 nih perelokkan lg handwritingnya
tp amatla hampeh..
arap muke jer ensem bergaya
tp tulisan....hazab nk bc

Sibbaik la skng zmn teknologi
dh x pyh tulis2 surat lg
xda la fenin aweks bdk2 nih nk bc surat cinta monyet tuh kn

And alhamdulillah aku pn dh abes menanda
sibbaik suma budak pass
kalo x, ada gak yg kena sebat dgn aku
muahahahaahhaha

Oct 26, 2010

tragedi 24 oktober....part 1

Haaaaaa.....
ni br aku sempat nk cite psl part 1..

Di pagi hari sebelum tragedi 24 oktober part 2
telah berlaku tragedi yg mengerikan pd Darwisy..


nampak x apa yg telah berlaku pd bdn bujang senang sorang nih??



Badan anak bujangku ni dh terkena kaca.
masa balik PJ aka Petaling Jaya..huhuhuhu bukan la,
Paya Jaras jer pon..ahaks
dia jumpa sebijik bekas kaca yg cantiks sekali kt umah mbah dia ni
punyala suka ati dia dpt main sukat2 guli guna bekas kaca tu
then masukkan dlm congkak

Nk dijadikan citer, adek bongsu ku aka uncle amer darwisy main geletek2 peha Darwisy
si Darwisy nih punyala mengekek gelak smpai terguling atas tilam
tmbh citer plak, bekas kaca yg Darwisy wat main ada atas tilam
ape lg..prakkkk dia jatuh atas kaca tuh

Nangis kejap jer
tu pon nangis cam terkejot
bl aku dh lap darah n luka, dia nk trs main lg

Aiyoyoyoyo....bukan main kebal lg badan mamat sorang nih
aku punyala ngeri tgk kulit dia terkopek cmtu
ayahnda dia lg la ngeri smpaikan nk mandikan si kecik nih pn dia takot...
huahuahuahaa

Anak bonda kuat!!!Yes :)


tragedi 24 oktober....part 2


gerun x baca entry nih???hahahahahaha...
mcm ala2 tragedi oktober gitu kn..
tp np part 2 trus?
mn part 1?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
actuali, ahad lps aku g nyibok2 kn diri aku kt wed 'dabel kazen' aka bff aku
kt tmn maluri..eh silap2 tmn melati..

ni pic2 yg sempat di snap oleh ku...
meh le cuci2 mata

.:bff forever:.
mia najidah sbb dia tgh bz mekap2 kot time nih..



korang tgk la anak teruna ku nih..
blh plak maen2 belon kt meja mkn beradap nih!!
aiyap..nk kna babap nih!!



ni la perantin yg bakal ngamuks kalo darwisy jahanamkn meja mkn beradap tu..
"selamat perantin baru jid n pak tam..hepili ever after k"


the arrival of the bride & the groom..
*
*
*
*
*
*
*
*
*

the next pic..korang tgk la cmne kelangkabut si hasz, bonda, mami, meah & umi posing dgn perantin..
**
**
**
**
**










menjiwai watak...

aku ada sorang member kamcheng..

aku panggil dia zahirul, ada gk yg panggil fahMi, x lupa gak yg panggil idong..
kahkahkah..

Tp biala apa org panggil dia,
dia tetap dia...betol x zahirul???

Br2 nih kwn aku nih kuar paper la..
bangga aku baca citer psl dia..

Punyala menjiwai watak sbg "Pengarah Imigresen Perlis"..
smpai menyangkung time soal siasat PATI yg ditangkapnya br2 nih..

Ni aku letak skali petikan dr KOSMO...
nk baca lbh2, g terjah SINI


Wanita asing jadi buruh binaan


ZAHIRUL FAHMI (duduk di kiri) bertanya sesuatu kepada buruh binaan wanita warga asing yang ditahan bersama pendatang asing tanpa izin lain di Kangar semalam.

Oct 22, 2010

"kerna kasih kita"


(jiey, sori...aku main ngambek jer nama belog ko nih)

Rasanya ramai blogger yg senior ada+follow blog INI.
dl aku jd silent reader jer..
tp br2 ni setelah belajar mengesot dlm dunia blogger ni, br aku berani nk mengomen di situ..

Kalo korang rajin2, g la terjah blog tu.
blog ni menceritakan ttg seorg ibu yg mempunyai anak yg teramt istimewa.
perit jerih si ibu mmbesarkn anak yg tidak diberi hrpn oleh doc dr dlm kndgn lg..
si ibu menempuhi segala kata2 yg tidak enak dr masyarakat dgn penuh semangat juang yg tinggi

aku tabik betul kt ko jiey...
kalo aku pndai suma jenis tabik kt dunia nih, aku wat jiey..
tp malangnya aku hnye tau tabik
1. pengakap
2. hitler
3. polis

hihihiiiiiihi

Rayyan Ian Ariff...cantik namanya sechumel orgnya...
*pic taken from kerna kasih kita blog

SUNGGUH CHUMEL kn si kecik ini...
moga jiey, hubby n rayyan akan terus tabah dan kuat dlm perjuangan mereka...
amin...

Oct 21, 2010

mode : TERINGIN....

Dari mggu lps lg aku dh teringin.....sgt nk mkn jeli kelapa.
lps aku merasa yg makcik aku wat ms raya itu hari,
smpai skang aku terbayang2 terasa2 kesedapannya...

Bl hari2 balik sekolah aku bwk keta melintasi pokok kelapa depan umah aku....
mmg aku TERINGIN sgt nk wat sendiri..
hehehehheee

Korang x percaya kn aku MAMPU wat jeli kelapa dgn sedapnya...
*
*
*
*
*
*
*
Taraaaaaaa....
Dah siap pn jeli kelapa aku...nmpk sedap kn..
Tq to kandaku kerana telah bersusah pyh ngambik kelapa depan umah, belah kelapa,
selepas dindanya ini merengek2 nk wat jeli kelapa...

Ptg smlm siap
maghrib smlm aku siap mkn 1 bekas
pg nih aku siap mkn 2 bekas lg...
aiyoyo..mcm aku jerk yg siap2 mkn byk nih...hikhikhik

Oct 20, 2010

:* mengah sekejap*:

fuh fuh fuh.....
PENAT...MENGAH...
sibbaik masih blh bernafas dgn sempurna..alhamdulillah

sebenarnya, pg nih aku bertugas..
tugas pe la smpai kepenatan, kemengahan kan kan kan..
tugas kecik jer pn..
nak tau nak tau nak tau ker???heheheheh
*
*
*
*
*
*
*
*
*
aku kna bantu kak lin a.k.a pn miszalin dlm operasi fotografi.
(kalo korang2 nk tgk blog kak lin, meh le terjah kat SINI..best tau..kreatif orgnya, penuh seni meni tau...)hihihih

pg nih turn unit2 pakaian seragam bergambar..
penat nk mntak ckg2 nih urus UPS masing2..
tp kwn2 aku nih sumanya bagus2 belaka..
PANTAS menuyusun semua ajk2 dan guru2 secantik mungkin.

Alhamdulillah mood bos agak baik pg nih..
aku dh pesan siap2 kt kwn2 aku yg x memakai pakaian UPS yang lengkap supaya .......
JANGAN!!!!! turut sama dlm sesi fotografi..

bukan kerana aku jeles dgn kejelitaan, kehenseman dan keanggunan kwn2 aku,
tp aku nk mengelakkan diorg drpd dimarahi oleh bos kami spt yg tlh berlaku pd thn lepas..
sian aku tgk kwn2 yg kna sergah dgn en. bos..

'prevention is better than cure' btl x?
bia la yg ada berfotografi tu dua tiga ckg jer yg ada....
xpe...drpd telinga aku n kak lin dgr ceramah dr en. bos...
eee.....x nak la aku ulangi sejarah itu...TIDAK!!!!!



Oct 18, 2010

***keabadian cinta***

Hrrmm..nkorang tgk x citer ni?
aku br je tgk. ntah kali ke brp ulangan kt asTro Prima ntah nih.
tp aku br 1st time tgk. tu pn dh half way start. kihkihkih
(gara2 br bgn tdo kol 10.30mlm)

Konflik n jln citer yg sgt simple tp wat ati aku tersentuh...
bergenang gak la kjp mata aku nih..sibbaik la kandaku wat school work kt ruang lain. kalo x, msti dia kata "bini aku nih suka beno nangis"..hikhikhik

Cinta dan pengorbanan..bak kata makcik dlm cite ni "kalo kita dh cintakan seseorang, apa pn halangan kita blh lalui"..

Haaa.. ape plak kata nkorg eh? pd aku, cinta mmg perlukan pengorbanan dan cinta tu pn terbahagi kpd byk pihak..btl x?

Yang pasti cinta pd Illahi itu adalah yg paling utama, then cinta pd Rasulullah, cinta pd insan-insan lain...

.: Exam fever :..

All form 4 students are officially sitting on their End of Year Exam today.
Actually the exam has been started since last Friday..But only 2 classes sit for the PSV's paper.

For SPM candidates, now is their hectic moment..I can see how they're struggling for their BIG exam. For all my lovely dowey students, hope all of you can survive..

SPM is just around the corner..:..

Darwisy dicucuk..

Semalam Darwisy telah kami bawa utk dicucuk wat kali terakhir bg sesi penyucukan awalnya..
pg2 lg kami dh bersiap sedia sbb kna grk awal. kalo lmbt skit je, gerenti line akan lbh pjg.
betapa glamernye hosp yg kami pilih nih kn..hehehe

jam tepat kol 8.45pg ms kami tiba. hosp bk kol 9.00pg...TAPI....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Mak aih..dh ramai la plak makhluk2 yg dh berdaftar n dh ada yg msk jmpa doc tuh..
adoyai Doc Luckmal..ko mmg femes. kalah MR feberet i tuh..ekekek...MR, ko jgn mrh eh kak..

Darwisy sebelum dicucuk..
"Nape la yg Doc tu pegang2 kaki aku nih?"


Ketika dicucuk..

Haaaaa..rilex jer kn hero bonda nih..x de adegan nanges2 pon..
Gud boy..




Oct 17, 2010

Pening Tol Kepalaku..aka PTK

Alhamdulillah..
Semalam setelah berehat2 tidak mengkhatam membaca sebarang buku PTK (sbg persediaan rohani dan mental)..aku dan kandaku tlh berjaya menjawab soalan2 dgn baik..hikhikhik

peghaSAAAANNN jer lebih kn.

kalo ada rezeki kami suami isteri, berganjaklah gaji kami thn dpn yek..:)


always in hectic situation

Bismillahirrahmanirrahim...

ececececehh...my title for my very first entry pn dh kabbooommmm tajuknye.

hajat nk berbelog nih dh lama sbnrnya. tp dok asik menggunung ganang jer kejenye. ntah bl nk abes kn. tu blm yg bersemak samun lg tuh..adoyai.

kalo dok tunggu nak abes keje yang menggunung ganang tuh, mmg xdapeknye la nk membelog.
ni pn curik2 masa pg2 subuh buta nan indah sunyi lagi permai ini utk memulakan hari bersejarah ni.



ha...korang tgk le gmbr itu..mn idak siboknye. pantang aku bergerak jer, ada peminat memanggil utk berphoto shooting..kihkihkih
eh..korang2 nih dpt cari aku di mn x? aku dh tenggelam di kalangan fans aku tu..ngkorang carik la sendirik eh..