always cherish the golden moment before it passes by

Kursus Manikayu Pengenalan & Manikayu 1



Assalamualaikum  w.b.r

Sape reader blog ni ahli pengakap?
Me ahli pengakap
since SMAKL lg tau
tp..SMAKL kn
bdk2 pompuan mn blh nk terkinja2 aktif sgt kn
kang kna jeling2 dgn ostajah!

Org kata
Once a scout
Always a scout

Gamaknya aku kna sumpah tu kot.
Huhuhu
smpaikn bl posting pn
aku kna jd guru pengakap..
what a fate kn..

Aku x tau cmne aku blh terjebak dgn kursus manikayu
yg mn pd mulanya
aku xtau pon kursus yg aku bakal attend tu
Ialah kursus manikayu..

Fyi
sbnrnya kursus manikayu tu
kursus utk mn2 ahli @ pemimpin pengakap yg nk upgrade diri mereka
utk dptkn kalung manikayu yg ada 2 bit

Aku plak with zero knowledge  psl manikayu
menonong je agree dgn ajakan Ustazah Rohana (pemimpin Pengakap sek aku)
yg ajak g kursus ni
kna byr sndiri rm100
x blh claim tau dr sek...
tp xpe..kita niat utk tmbh ilmu di dada  kn..

Kursus Manikayu Pengenalan & Manikayu  1 ni
ktorg attend kt SK Seri Machap
pada 26 - 28 Mac 2015

I don't know what to expect
just set my mind to gain more knowledge 
lgpon aku dh lama gilak x g camping
rasa2nya thn 2006 cenggitu
korang bila last g camping??


Me tgh pasang pancang khemah
ni bkn berlakon tau
betol2 kejadian ni



3 org wakil SMK Bandar T6
Nazneen, Rohana & Me (ofkos)


Kursus 3 hari 2 mlm ni
full with lectures
ngantuks nyah..ngantuks..
ada la skit2 group prpresentation  
praktis kawat, ikatan, persetiaan & lain2..

The girls

Banyak benda basic yang diorang ajar
dari persetiaan, lagu, ikatan, kawat kaki, handle program dll
mmg byk ilmu baru yg kitorang dpt masa gi MK Pengenalan & MK1 ni

Yang tak boleh lupa masa camping ni
ada sorang cikgu SK Abdul Rahman Yassin ni 
yang khemahnya kena gigit tikus!!!
muahahahahha
kesian pon ada, kelakar pon ada dgn si Shiqin ni
sibbaik dia x kelangkabut menjerit ke meraung ke mlm2 buta kt dlm khemah tu
dah la tdo sorang2..siap kena teman dgn Cik Ti lagi...


Ni time belajar basic kawat kaki
Lama gila aku x berkawat!



Kawat lagik!



Belajar weh..belajar
ada yang dh nk tertutup mata dh tu



Ni tgh berkawat & kena baca Persetiaan Pengakap



Ni tengah belajar pasal ikatan
paling aku pandai, ikatan buku sila..
hihihihi



Sesi siang kena pakai uniform lengkap



Siang2 memang ok je masa kursus



Ni tgh bincang pasal Pengakap Muda




Wogel buatan sendiri..
Cer teka yg mana 1 beli, yg mana 1 buat sendiri?



Hari akhir
Gambar berbayang..
Aku kata dah...muka kena ngadap matahari
kome sume degil!



Yeay! Berakhir gak Kursus MK Pengenalan & MK1 ni
Fuh..Alhamdulillah



YeaY!!!
Suma dah lepas
Tu yg kt belakang tu..
Geng2 Pengakap dari Mersing
Riuh sekampung semua yg ada dalam kursus kali ni

TERBAIK!!

Wassalam

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

Bangkok Kami Datang!

Assalamualaikum w.b.r

Alhamdulillah, kali ni Shaklee memberikan kejutan yang memang best sangat.
Terbuka kepada ahli lama dan juga ahli baru yang mendaftar sebagai ahli Shaklee.
Yang baru nak pasang niat join Shaklee pn boleh trs join & grab peluang ni.
Starting from September 2015 until April 2016.
Ada 8 bulan nak kejar.
InsyaAllah boleh!

Bagi ahli yang layak,
anda semua ditawarkan oleh Shaklee untuk melancong secara PERCUMA!
Percuma uollss...siapa yang taknak kan benda percuma?
Ditaja sepenuhnya dari segi penerbangan, tempat tinggal, makan minum oleh Shaklee.
Terbang melancong ke mana?
Ke BANGKOK!!






Best banget kan..
Jom daftar sebagai ahli untuk kita sama2 grab percutian ni.
Jangan malu jangan segan untuk bertanya ye..



Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit


Wassalam

Alamak! Ku Kurang PROTEIN!!!

Assalamualaikum w.b.r

Korang semua yang belajar Sains dgn khusyuk tu.
Sepatutnya korang tau apa kepentingan PROTEIN dalam badan.
Penat tau Cikgu Asheeq ajar Sains,
prungprangprungprang cite pasal proses MITOSIS, MEIOSIS masa korang tingkatan 4.
Membebel pasal nutrisi plak masa korang tingkatan 5.
Tapi suma tak ingat2 gak..
Sian kt dia kan..

Kali ni ku mau cerita plak tanda-tanda kekurangan PROTEIN dalam badan kita.
Ngeri bak hang kalo hangpa baca ni sat lagi!



Petanda korang kekurangan kasih sayang PROTEIN :

1. Selalu sakit / lemah badan / pucat / pengsan
2. Mendambakan makanan manis
3. Rambut gugur / menipis / kasar
4. Kuku yang tidak sihat / ada rabung kuku
5. Kulit wajah kusam (a big NO..x mo kan kusam2 ni)
6. Luka / parut lambat sembuh (bekas jerawat / gigitan nyamuk / demam campak)
7. Kurang fokus
8. Penurunan berat badan yang drastik!

Kemungkinan yang berlaku jika korang kurang PROTEIN

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Penyakit buah pinggang
3. Penyakit hati
4. Kolesterol tinggi
5. Tekanan darah rendah
6. Kandungan gula darah rendah
7. Fungsi saraf tak stabil
8. Ulser perut + usus
9. Luka ambat sembuh
10. Pengaliran darah yang tidak lancar
11. Penglihatan kurang baik
12. Badan menggeletar
13. Letih lesu
14. Lemah
15. Tinggi kandungan air dalam tisu badan
16. Terancat akal
17. Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan


Mungkin korang rasa korang dah cukup makan PROTEIN dalam diet seharian tetapi ....

Korang tau tak yang asid amino diperlukan dalam badan untuk mensintesis PROTEIN tu?
Asid amino tak boleh dihasilkan oleh badan TETAPI korang boleh dapatkannya daripada sumber lain seperti kekacang dan sayuran tau. 



Shaklee ada SATU produk yang dilengkapi dengan ASID AMINO iaitu Energising Soy Protein atau nama glamernya ESP.
ESP adalah satu minuman yang dihasilkan daripada sumber protein yang berkualiti tinggi. 
Soya yang digunakan ialah NON-GMO soya tau..
Tak macam soya-soya yang lain di luar sana tu..

Nak tau lebih lanjut tentang ESP ni
Jom bisik-bisik dengan saya ye
Jangan malu, jangan segan...




Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Terlajak LARIS!!!

Assalamualaikum w.b.r

ESP ni antara produk TERLAJAK LARIS drpd SHAKLEE tau

saya suka sgt dgn ESP sejak pertama kali consume
ala2 cinta pandang pertama
tp ni jadi
cinta guna pertama gitu..




Ni antara fungsi protein bagi ESP.



  • Protein adalah makanan sel. 
  • Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. 
  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. 
  • Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. 
  • Protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

ESP membantu memberi tenaga berkekalan yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu menjadikan kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.





Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

HALALkah SHAKLEE?

Assalamualaikum w.b.r


Shaklee halal atau haram, status halal Shaklee sering menjadi persoalan terutama kepada mereka yang belum pernah mencuba Shaklee.
Ini adalah rentetan beberapa email dan perbincangan di forum yang meragui status halal Shaklee. Tambah2 dengan kenyataan INFANCA bahawa mereka tidak pernah mengeluarkan sijil halal untuk Shaklee.



Beberapa fakta tentang status halal Shaklee:

Shaklee mendapat pengiktirafan halal oleh Islamic Service of America (ISA).

* INFANCA (Salah sebuah badan pengeluar status halal di US) mengeluarkan kenyataan mereka tidak pernah luluskan status halal Shaklee & Shaklee tidak pernah memohon status halal dari INFANCA.Ini kerana Shaklee sudah diiktiraf oleh ISA.

* JAKIM juga tidak pernah mengeluarkan sijil halal kepada Shaklee, walau bagaimanapun, ISA adalah badan luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.

United States of America Islamic Services America 

Dari website Jurnal Halal

# ISA yg mengeluarkan sijil halal Shaklee adalah sebuah badan pengeluar sijil halal terkemuka di dunia.

6.5 Islamic Services of America, a leading US Halal certification body recognised globally, including Malaysia, estimates that the US market for halal foods will continue to grow at a rate of 25 to 30 per cent over the next five to seven years.

Dari website rasmi JAKIM

Shaklee telah menang kes di mahkamah berhubung sijil halal terhadap INFANCA.

Shah Alam High Court dismisses suit against Shaklee Malaysia
KUALA LUMPUR Nov 2 – The Shah Alam High Court has dismissed a suit filed by the Islamic Food and Nutrition Council of America (IFANCA) against Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd.

In dismissing the case with costs, Judge Dato’ Zulkefli Makinudin ruled that IFANCA’s application for an injunction to stop the company from selling its products was not supported by facts as contained in its affidavits, and that there was “no real issue” between the parties, Shaklee Malaysia said in a statement recently.

Shaklee Malaysia, which has 100,000 distributors in the country, is a multi-level marketing company with more than 40 years of experience.

Julie Yeap, general manager of the company, said Shaklee Malaysia had realised strong double-digit sales growth last year and expected this positive trend to continue next year.



She said Shaklee Malaysia would launch hair-care products and indoor air purification systems next year.






Maka gunakan Shaklee tanpa was-was ya 
Shaklee juga merupakan produk yang diperakui oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).



Apa bezanya Shaklee dengan supplement lain? Ia adalah produk dari bahan semulajadi yang amat sesuai dengan tubuh manusia. Secara amnya ada 3 jenis supplement:



1. Yang dibuat dari bahan natural dan semulajadi.
2. Yang dibuat dari bahan sintetik.
3. Yang dihasilkan dari tindakbalas kimia bahan-bahan kimia tertentu.

Jadi selain status halal, periksalah jenis vitamin yang anda ambil kerana jenis ke-2 dan ke-3 di atas boleh memberi kesan jangka panjang kepada kesihatan, seperti:

* Badan tidak mampu berfungsi secara mandiri sebaliknya memerlukan ‘vitamin’ tersebut untuk bekerja.
* Memberi kesan kepada organ dalaman seperti otak dan buah pinggang.
* Mengubah DNA sel badan dan membuatkannya cepat rosak.

Carilah yang halal, kerana yang halal itu fardu. Dan pilihlah yang dibuat dari bahan semulajadi, kerana ia paling sesuai dengan tubuh kita.




*Kredit to salwa



Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Diari Ramadhan Darwisy 2015

Assalamualaikum w.b.r

Alhamdulillah kita dh selesai menjalani Ramadhan ke-6
dan alhamdulillah juga sbb Darwisy dh berjaya pose penuh 5 hari





Oleh kerana Johor amek cuti awal Ramadhan
dan thn ni turn kitorang raya kt Parit Raja
maka thn ni kitorang balik Sg. Buloh utk sambut Ramadhan

1 Ramadhan, Darwisy bertahan sampai pukul 5 ptg
skit je lg kan nk sampai waktu berbuka pose
itu pon dia bgn pagi lewat, kol 10 tau
jenuh aku try nk alihkan perhatian di adrpd mkn & minum
tp still dia nk jugak berbuka..
aku dh jeling2 marah dh kt Darwisy ms dia nk buka tu
tp mak aku kata..xpe je bdk kecik x pose penuh..
tu yg Darwisy pn teruskn minum air ape ntah yg mak aku buat
dgn mkn roti coklat gardenia..
**Hmmppphhh**

2 Ramadhan plak
Darwisy n kandaku bgn kol 12 tgh
tu yg agaknya dia mampu bertahan sampai ke Maghrib

3 Ramadhan..
kitorang blk Kluang
bg dia tgk movie, youtube dlm keta
bg dia leka..
sampai Kluang pon dh ptg
maka kurangla skit dia rasa lapar kn..

4, 5, 6 Ramadhan
Darwisy dh ml pose + sekolah + latihan nasyid
alhamdulillah dia still mampu bertahan
tp mmg terpaksa melayan apa je nafsu makan n minum dia utk time berbuka

So Darwisy..
bl besar nnt
baca blog bonda ni
Darwisy tau bila masanya Darwisy dpt berpuasa lengkap dlm hidup
dan Alhamdulillah Darwisy pon dh berjaya solat 5 waktu..:)

Wassalam

Aku & Korean Drama OST : RESET (Who Are You, School 2015)

Assalamualaikum w.b.r

Mlm2 ni mari kita layan OST korean drama plak eh
lps melayan drama Who Are You, School 2015
byk plak lagu2 dia yg best2
even lyrics aku x fhm sgt
tp masa tgk drama tu
siap ada subs utk OST drama
best best best !



Tiger JK (feat. Jinshil of Mad Soul Child) – Reset (Who Are You: School 2015 OST)

*Ni aku bagi korang terbelit lidah nyanyi dlm korean. but in romanization la ofkos..kang kalo aku bg dalam hangul kang x reti baca plak korang kan..*

ROMANIZATION

c1.
nae mame gipi gadeuk chabeorin
gongheohan sesang nareul guhaejwo
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
eodume gathin oeroun nunbit
nae soneul jaba jul saram eopsna
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
Verse Rap 1
eodin nugun gan jal algessji nae goeroun mameul
ape seoseong doedo mot chajneun na kkwaekkori gateun
honja naradanyeo eodum soge tto nae oeroun bameul
honja naradanyeo eodum sok tto goeroun mameul
wae mollajuneun geonde amuri jageun naran jonjae rado
jisbalpji malgo nawa gati ga
musimko deonjin neoui geu maldeulgwa haengdongdeuri nareul muneotteuryeo
hanguseogeuro mora neon anirago malhajiman
biuseum dwie sumeo nareul chajji ma
c2.
nae mame gipi gadeuk chabeorin
gongheohan sesang nareul guhaejwo
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
eodume gathin oeroun nunbit
nae soneul jaba jul saram eopsna
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
Verse Rap 2
geujeo seuchyeo jinaganeun baram, yeop yeop saram baro ape
sori jilleobwado goyohamman maju bogo issneunde
nado gati geotgo issneunde
wae geudeureun jeomjeom meoreojyeo
wae nan hangsang honja seoisseo
wae nae sesangman meomchwo
jeo meolli huimihaejineun geudeurui dwismoseup
dan han myeongmanirado joha dwidora jebal nae sonjaba jwo
da han beonppunirado joha jebal nae soneul jabajwo
geogi nugudeun jamkkan meomchwojwo
c3.
nae mame gipi gadeuk chabeorin
gongheohan sesang nareul guhaejwo
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
eodume gathin oeroun nunbit
nae soneul jaba jul saram eopsna
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
raep)
biuseum anin neoui misoneun
sarajyeoganeun nal doechajajwo
eodum sogen neoui misoneun
oeroun nae mam hwonhi balkhyeojwo
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
biuseum anin neoui misoneun
sarajyeoganeun nal doechajajwo
eodum sogen neoui misoneun
oeroun nae mam hwonhi balkhyeojwo
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
d.
How about you
I`m all about you
areumdawossdeon geuttaero doragallae
reset

c4.
ireohge hollo namgyeojin oeroum
naui isoneul jigeum jabajwo
I wanna reset
I wanna reset
I wanna reset
sangcheotuseongi sumgyeodun jinsil
haengbokhaessdeongot na doragallae
I wanna reset
I wanna reset
I wanna reset


*Ni subs RESET in English k..*

ENGLISH VERSION

There’s an empty world deep in my heart, save me
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
Lonely eyes trapped in darkness
Is there anyone to hold my hand?
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset

Someone somewhere will know my miserable heart
It’s right in front of me but I can’t find it like an oriole bird
I’m flying around by myself in this darkness, in my lonely night
I’m flying around by myself in this darkness, with a miserable heart
Why don’t you know? Even if I’m a small existence
Don’t trample on me but go with me
Your careless words and actions break me down
It corners me, though you deny it
I’m hiding behind the ridicule, don’t look for me

There’s an empty world deep in my heart, save me
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
Lonely eyes trapped in darkness
Is there anyone to hold my hand?
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset

It’s just a passing wind
I try shouting at the person next to me
But only silence is looking at me
I am walking too but why are they getting farther apart?
Why am I standing here alone?
Why is only my world stopping?
I see them fading away farther and farther
I don’t care if it’s just one person, please look back, please hold my hand
I don’t care if it’s just one time, please hold my hand
Someone please stop for a moment

There’s an empty world deep in my heart, save me
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
Lonely eyes trapped in darkness
Is there anyone to hold my hand?
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset

Your smile that’s not ridiculing me
Finds me again from disappearing
In the darkness, your smile
Shines brightly into my heart
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
Your smile that’s not ridiculing me
Finds me again from disappearing
In the darkness, your smile
Shines brightly into my heart
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset

How about you
I`m all about you
I wanna go back to the beautiful days
reset

I’m left alone like this, loneliness
Please hold my hand right now
I wanna reset
I wanna reset
I wanna reset
The truth is hidden by scars
I wanna go back to the happy place
I wanna reset
I wanna reset
I wanna reset

Wassalam...
me..like this song very much..
xoxo


Aku & Korean Drama : Who Are You, School 2015

Assalamualaikum w.b.r

Dalam waktu memecut menanda kertas exam yg ada 3 bundle lg ni
blh plak aku melayan drama korea ni
letih nk tunggu kt KBS World
so sesambil marathon marking...
aku tgk drama ni online kt VIKI.COM

Who Are You School 2015


Twin sisters
Go Eun Byul & Lee Eun Bi



Heroin & the heroes
Gong Tae Gwang (left) & Han Yi Ahn (right)





Aku malas nk taip pepanjang
maka aku gugelkan utk korang plot cite ni kt wiki
korang suma faham bahasa Inggeris kan..:)

Go Eun-byul and Lee Eun-bi are identical twins separated at birth. Eun-bi lives at House of Love, an orphanage in TongyeongSouth Gyeongsang Province, where the younger residents look up to her as a mother figure. However, she hides the fact that she is bullied at school by a gang of mean girls led by Kang So-young, while teachers turn a blind eye.
On the other hand, Go Eun-byul is the most popular girl at Sekang High School, the most prestigious private high school in Seoul'sGangnam District. Eun-byul's best friends are Cha Song-joo and Lee Shi-jin, and she shares a mutual attraction with Han Yi An, the school's star swimmer. They have been friends since they were 8.
Eun-bi and Eun-byul look exactly alike, but only Eun-byul is aware of the other's existence. Unlike the cheerful Eun-bi, Eun-byul is prickly and secretive.
One day, on a school field trip to Tongyeong, Eun-byul mysteriously disappears. At the same time, Eun-bi is unjustly expelled from her school and jumps off a bridge in a suicide attempt. Ten days later, the injured and amnesiac Eun-bi is mistaken for her twin Eun-byul, and the latter's adoptive mother takes her home to Seoul, where she starts living as Eun-byul.
Secrets get revealed later on when Eun Bi realizes she isn't Eun Byul as she soon gets her memories back, but it is then discovered that "Eun Bi's" body was found at the site of Eun Bi's 'suicide'. Eun Bi assumes that it is Eun Byul who took her place in dying when she tries so save Eun Bi from drowning. So she starts living as Eun Byul as Eun Bi is now 'dead'.
Soon, Kang So-Young joins the school and finds out Eun Bi is imposing as Eun Byul. Threatening Eun Bi with this fact, she tries to make her life miserable again, but Eun Bi has changed and she learns to stand up for herself. Gong Tae Gwang, who starts to develop an attraction towards Eun Bi, finds out about her identity and he assists and protects Eun Bi from Kang So-Young. He also fights against Han Yi An for Eun Bi's love.
The real Eun Byul comes knocking on the door. She reveals that she has been watching over everything while she purposely gave her identity to Eun Bi out of pity. Eun Byul then goes back to school while Eun Bi returns to Tong Yeong 

Aku dh tengok drama ni sampai episode 14
so i can't wait for the next episode
jengjengjeng......


Wassalam..
p/s : kalo mak aku tau la aku menanda kertas sambil tgk drama online..
mmg teruk aku kena bebel ni..hihihi..
maka korang jgn bgtau mak aku tau!!!!

Aku & kertas menimbun

Assalamualaikum  w.b.r  

Rutin biasa cikgu2 bl lepas exam..
korang mesti tau kn
marking paper la pulak..
mood aku utk marking paper  ke laut sudah...
cuti sek plak tu kn 😂😂

Mlm td dh sampai  umh mak aku kt PJ ni a.k.a Paya Jaras
pagi ni dh mula  menanda
kalo x mak ku bising  nnt..
kuangkuangkuang
mak ku  seorang  pesara guru  
maka mmg la aku kna bebel kalo x siap marking kn

Pagi ni aku mulakan dgn paper sains tingkatan 5
*pagi la sgt kn..tghri padahal aku ml marking
pastu ttdo kejap sblm zohor...
kihkihkih
afdal kn tdo sblm zohor 😉




6 kelas punya kertas soklan



Front view 


Sblm exam cikgu2 pulun idea siapkn kertas soklan
abes exam plak cikgu2 pulun lg marking paper
kalo murid2 x pulun menjawab dgn sesungguhnya
betapa hampanya feeling seorg cikgu itu
termasuklah aku....

Dh knapa plak aku fefeeling sendu ptg2 cenggini ni
adakah disebabkan mata kanan aku yg sakit?
*cessss...alasan utk aku x mo marking la tu...
😉

Wassalam
harap jwpn yg baik2 la ada atas kertas soklan murid2 aku ni...

Kun Anta : Be Yourself

Assalamualaikum w.b.r

Bangi..
here we come

kengkonon nk rajinkan diri utk update blog
dlm keta pn kengkonon menyempatkn diri nk posting something kn

nothing much to post
just be yourself..



wassalam..

Kisah Malam Itu

Assalamualaikum w.b.r

Gila lama x update blog
byk gila habuk..
fuhfuh..
fuh lagik..
sampai bersin2 aku nk update blog yg berhabuk ni

Sempena cuti sekolah yg baru nak mula ni
amek mood dgn lagu MEWANGI dr Akim ni
amek mood before tanda paper exam bdk yg tinggi menggunung tu..


Wassalam
salam peluk cium..
muahhhhsss

Sep 4, 2015

Kursus Manikayu Pengenalan & Manikayu 1



Assalamualaikum  w.b.r

Sape reader blog ni ahli pengakap?
Me ahli pengakap
since SMAKL lg tau
tp..SMAKL kn
bdk2 pompuan mn blh nk terkinja2 aktif sgt kn
kang kna jeling2 dgn ostajah!

Org kata
Once a scout
Always a scout

Gamaknya aku kna sumpah tu kot.
Huhuhu
smpaikn bl posting pn
aku kna jd guru pengakap..
what a fate kn..

Aku x tau cmne aku blh terjebak dgn kursus manikayu
yg mn pd mulanya
aku xtau pon kursus yg aku bakal attend tu
Ialah kursus manikayu..

Fyi
sbnrnya kursus manikayu tu
kursus utk mn2 ahli @ pemimpin pengakap yg nk upgrade diri mereka
utk dptkn kalung manikayu yg ada 2 bit

Aku plak with zero knowledge  psl manikayu
menonong je agree dgn ajakan Ustazah Rohana (pemimpin Pengakap sek aku)
yg ajak g kursus ni
kna byr sndiri rm100
x blh claim tau dr sek...
tp xpe..kita niat utk tmbh ilmu di dada  kn..

Kursus Manikayu Pengenalan & Manikayu  1 ni
ktorg attend kt SK Seri Machap
pada 26 - 28 Mac 2015

I don't know what to expect
just set my mind to gain more knowledge 
lgpon aku dh lama gilak x g camping
rasa2nya thn 2006 cenggitu
korang bila last g camping??


Me tgh pasang pancang khemah
ni bkn berlakon tau
betol2 kejadian ni



3 org wakil SMK Bandar T6
Nazneen, Rohana & Me (ofkos)


Kursus 3 hari 2 mlm ni
full with lectures
ngantuks nyah..ngantuks..
ada la skit2 group prpresentation  
praktis kawat, ikatan, persetiaan & lain2..

The girls

Banyak benda basic yang diorang ajar
dari persetiaan, lagu, ikatan, kawat kaki, handle program dll
mmg byk ilmu baru yg kitorang dpt masa gi MK Pengenalan & MK1 ni

Yang tak boleh lupa masa camping ni
ada sorang cikgu SK Abdul Rahman Yassin ni 
yang khemahnya kena gigit tikus!!!
muahahahahha
kesian pon ada, kelakar pon ada dgn si Shiqin ni
sibbaik dia x kelangkabut menjerit ke meraung ke mlm2 buta kt dlm khemah tu
dah la tdo sorang2..siap kena teman dgn Cik Ti lagi...


Ni time belajar basic kawat kaki
Lama gila aku x berkawat!



Kawat lagik!



Belajar weh..belajar
ada yang dh nk tertutup mata dh tu



Ni tgh berkawat & kena baca Persetiaan Pengakap



Ni tengah belajar pasal ikatan
paling aku pandai, ikatan buku sila..
hihihihi



Sesi siang kena pakai uniform lengkap



Siang2 memang ok je masa kursus



Ni tgh bincang pasal Pengakap Muda




Wogel buatan sendiri..
Cer teka yg mana 1 beli, yg mana 1 buat sendiri?



Hari akhir
Gambar berbayang..
Aku kata dah...muka kena ngadap matahari
kome sume degil!



Yeay! Berakhir gak Kursus MK Pengenalan & MK1 ni
Fuh..Alhamdulillah



YeaY!!!
Suma dah lepas
Tu yg kt belakang tu..
Geng2 Pengakap dari Mersing
Riuh sekampung semua yg ada dalam kursus kali ni

TERBAIK!!

Wassalam

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

Bangkok Kami Datang!

Assalamualaikum w.b.r

Alhamdulillah, kali ni Shaklee memberikan kejutan yang memang best sangat.
Terbuka kepada ahli lama dan juga ahli baru yang mendaftar sebagai ahli Shaklee.
Yang baru nak pasang niat join Shaklee pn boleh trs join & grab peluang ni.
Starting from September 2015 until April 2016.
Ada 8 bulan nak kejar.
InsyaAllah boleh!

Bagi ahli yang layak,
anda semua ditawarkan oleh Shaklee untuk melancong secara PERCUMA!
Percuma uollss...siapa yang taknak kan benda percuma?
Ditaja sepenuhnya dari segi penerbangan, tempat tinggal, makan minum oleh Shaklee.
Terbang melancong ke mana?
Ke BANGKOK!!






Best banget kan..
Jom daftar sebagai ahli untuk kita sama2 grab percutian ni.
Jangan malu jangan segan untuk bertanya ye..



Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit


Wassalam

Alamak! Ku Kurang PROTEIN!!!

Assalamualaikum w.b.r

Korang semua yang belajar Sains dgn khusyuk tu.
Sepatutnya korang tau apa kepentingan PROTEIN dalam badan.
Penat tau Cikgu Asheeq ajar Sains,
prungprangprungprang cite pasal proses MITOSIS, MEIOSIS masa korang tingkatan 4.
Membebel pasal nutrisi plak masa korang tingkatan 5.
Tapi suma tak ingat2 gak..
Sian kt dia kan..

Kali ni ku mau cerita plak tanda-tanda kekurangan PROTEIN dalam badan kita.
Ngeri bak hang kalo hangpa baca ni sat lagi!



Petanda korang kekurangan kasih sayang PROTEIN :

1. Selalu sakit / lemah badan / pucat / pengsan
2. Mendambakan makanan manis
3. Rambut gugur / menipis / kasar
4. Kuku yang tidak sihat / ada rabung kuku
5. Kulit wajah kusam (a big NO..x mo kan kusam2 ni)
6. Luka / parut lambat sembuh (bekas jerawat / gigitan nyamuk / demam campak)
7. Kurang fokus
8. Penurunan berat badan yang drastik!

Kemungkinan yang berlaku jika korang kurang PROTEIN

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Penyakit buah pinggang
3. Penyakit hati
4. Kolesterol tinggi
5. Tekanan darah rendah
6. Kandungan gula darah rendah
7. Fungsi saraf tak stabil
8. Ulser perut + usus
9. Luka ambat sembuh
10. Pengaliran darah yang tidak lancar
11. Penglihatan kurang baik
12. Badan menggeletar
13. Letih lesu
14. Lemah
15. Tinggi kandungan air dalam tisu badan
16. Terancat akal
17. Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan


Mungkin korang rasa korang dah cukup makan PROTEIN dalam diet seharian tetapi ....

Korang tau tak yang asid amino diperlukan dalam badan untuk mensintesis PROTEIN tu?
Asid amino tak boleh dihasilkan oleh badan TETAPI korang boleh dapatkannya daripada sumber lain seperti kekacang dan sayuran tau. 



Shaklee ada SATU produk yang dilengkapi dengan ASID AMINO iaitu Energising Soy Protein atau nama glamernya ESP.
ESP adalah satu minuman yang dihasilkan daripada sumber protein yang berkualiti tinggi. 
Soya yang digunakan ialah NON-GMO soya tau..
Tak macam soya-soya yang lain di luar sana tu..

Nak tau lebih lanjut tentang ESP ni
Jom bisik-bisik dengan saya ye
Jangan malu, jangan segan...




Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sep 3, 2015

Terlajak LARIS!!!

Assalamualaikum w.b.r

ESP ni antara produk TERLAJAK LARIS drpd SHAKLEE tau

saya suka sgt dgn ESP sejak pertama kali consume
ala2 cinta pandang pertama
tp ni jadi
cinta guna pertama gitu..




Ni antara fungsi protein bagi ESP.



  • Protein adalah makanan sel. 
  • Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. 
  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. 
  • Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. 
  • Protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

ESP membantu memberi tenaga berkekalan yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu menjadikan kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.





Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sep 2, 2015

HALALkah SHAKLEE?

Assalamualaikum w.b.r


Shaklee halal atau haram, status halal Shaklee sering menjadi persoalan terutama kepada mereka yang belum pernah mencuba Shaklee.
Ini adalah rentetan beberapa email dan perbincangan di forum yang meragui status halal Shaklee. Tambah2 dengan kenyataan INFANCA bahawa mereka tidak pernah mengeluarkan sijil halal untuk Shaklee.



Beberapa fakta tentang status halal Shaklee:

Shaklee mendapat pengiktirafan halal oleh Islamic Service of America (ISA).

* INFANCA (Salah sebuah badan pengeluar status halal di US) mengeluarkan kenyataan mereka tidak pernah luluskan status halal Shaklee & Shaklee tidak pernah memohon status halal dari INFANCA.Ini kerana Shaklee sudah diiktiraf oleh ISA.

* JAKIM juga tidak pernah mengeluarkan sijil halal kepada Shaklee, walau bagaimanapun, ISA adalah badan luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.

United States of America Islamic Services America 

Dari website Jurnal Halal

# ISA yg mengeluarkan sijil halal Shaklee adalah sebuah badan pengeluar sijil halal terkemuka di dunia.

6.5 Islamic Services of America, a leading US Halal certification body recognised globally, including Malaysia, estimates that the US market for halal foods will continue to grow at a rate of 25 to 30 per cent over the next five to seven years.

Dari website rasmi JAKIM

Shaklee telah menang kes di mahkamah berhubung sijil halal terhadap INFANCA.

Shah Alam High Court dismisses suit against Shaklee Malaysia
KUALA LUMPUR Nov 2 – The Shah Alam High Court has dismissed a suit filed by the Islamic Food and Nutrition Council of America (IFANCA) against Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd.

In dismissing the case with costs, Judge Dato’ Zulkefli Makinudin ruled that IFANCA’s application for an injunction to stop the company from selling its products was not supported by facts as contained in its affidavits, and that there was “no real issue” between the parties, Shaklee Malaysia said in a statement recently.

Shaklee Malaysia, which has 100,000 distributors in the country, is a multi-level marketing company with more than 40 years of experience.

Julie Yeap, general manager of the company, said Shaklee Malaysia had realised strong double-digit sales growth last year and expected this positive trend to continue next year.



She said Shaklee Malaysia would launch hair-care products and indoor air purification systems next year.






Maka gunakan Shaklee tanpa was-was ya 
Shaklee juga merupakan produk yang diperakui oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).



Apa bezanya Shaklee dengan supplement lain? Ia adalah produk dari bahan semulajadi yang amat sesuai dengan tubuh manusia. Secara amnya ada 3 jenis supplement:



1. Yang dibuat dari bahan natural dan semulajadi.
2. Yang dibuat dari bahan sintetik.
3. Yang dihasilkan dari tindakbalas kimia bahan-bahan kimia tertentu.

Jadi selain status halal, periksalah jenis vitamin yang anda ambil kerana jenis ke-2 dan ke-3 di atas boleh memberi kesan jangka panjang kepada kesihatan, seperti:

* Badan tidak mampu berfungsi secara mandiri sebaliknya memerlukan ‘vitamin’ tersebut untuk bekerja.
* Memberi kesan kepada organ dalaman seperti otak dan buah pinggang.
* Mengubah DNA sel badan dan membuatkannya cepat rosak.

Carilah yang halal, kerana yang halal itu fardu. Dan pilihlah yang dibuat dari bahan semulajadi, kerana ia paling sesuai dengan tubuh kita.




*Kredit to salwa



Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Jun 23, 2015

Diari Ramadhan Darwisy 2015

Assalamualaikum w.b.r

Alhamdulillah kita dh selesai menjalani Ramadhan ke-6
dan alhamdulillah juga sbb Darwisy dh berjaya pose penuh 5 hari





Oleh kerana Johor amek cuti awal Ramadhan
dan thn ni turn kitorang raya kt Parit Raja
maka thn ni kitorang balik Sg. Buloh utk sambut Ramadhan

1 Ramadhan, Darwisy bertahan sampai pukul 5 ptg
skit je lg kan nk sampai waktu berbuka pose
itu pon dia bgn pagi lewat, kol 10 tau
jenuh aku try nk alihkan perhatian di adrpd mkn & minum
tp still dia nk jugak berbuka..
aku dh jeling2 marah dh kt Darwisy ms dia nk buka tu
tp mak aku kata..xpe je bdk kecik x pose penuh..
tu yg Darwisy pn teruskn minum air ape ntah yg mak aku buat
dgn mkn roti coklat gardenia..
**Hmmppphhh**

2 Ramadhan plak
Darwisy n kandaku bgn kol 12 tgh
tu yg agaknya dia mampu bertahan sampai ke Maghrib

3 Ramadhan..
kitorang blk Kluang
bg dia tgk movie, youtube dlm keta
bg dia leka..
sampai Kluang pon dh ptg
maka kurangla skit dia rasa lapar kn..

4, 5, 6 Ramadhan
Darwisy dh ml pose + sekolah + latihan nasyid
alhamdulillah dia still mampu bertahan
tp mmg terpaksa melayan apa je nafsu makan n minum dia utk time berbuka

So Darwisy..
bl besar nnt
baca blog bonda ni
Darwisy tau bila masanya Darwisy dpt berpuasa lengkap dlm hidup
dan Alhamdulillah Darwisy pon dh berjaya solat 5 waktu..:)

Wassalam

Jun 12, 2015

Aku & Korean Drama OST : RESET (Who Are You, School 2015)

Assalamualaikum w.b.r

Mlm2 ni mari kita layan OST korean drama plak eh
lps melayan drama Who Are You, School 2015
byk plak lagu2 dia yg best2
even lyrics aku x fhm sgt
tp masa tgk drama tu
siap ada subs utk OST drama
best best best !



Tiger JK (feat. Jinshil of Mad Soul Child) – Reset (Who Are You: School 2015 OST)

*Ni aku bagi korang terbelit lidah nyanyi dlm korean. but in romanization la ofkos..kang kalo aku bg dalam hangul kang x reti baca plak korang kan..*

ROMANIZATION

c1.
nae mame gipi gadeuk chabeorin
gongheohan sesang nareul guhaejwo
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
eodume gathin oeroun nunbit
nae soneul jaba jul saram eopsna
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
Verse Rap 1
eodin nugun gan jal algessji nae goeroun mameul
ape seoseong doedo mot chajneun na kkwaekkori gateun
honja naradanyeo eodum soge tto nae oeroun bameul
honja naradanyeo eodum sok tto goeroun mameul
wae mollajuneun geonde amuri jageun naran jonjae rado
jisbalpji malgo nawa gati ga
musimko deonjin neoui geu maldeulgwa haengdongdeuri nareul muneotteuryeo
hanguseogeuro mora neon anirago malhajiman
biuseum dwie sumeo nareul chajji ma
c2.
nae mame gipi gadeuk chabeorin
gongheohan sesang nareul guhaejwo
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
eodume gathin oeroun nunbit
nae soneul jaba jul saram eopsna
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
Verse Rap 2
geujeo seuchyeo jinaganeun baram, yeop yeop saram baro ape
sori jilleobwado goyohamman maju bogo issneunde
nado gati geotgo issneunde
wae geudeureun jeomjeom meoreojyeo
wae nan hangsang honja seoisseo
wae nae sesangman meomchwo
jeo meolli huimihaejineun geudeurui dwismoseup
dan han myeongmanirado joha dwidora jebal nae sonjaba jwo
da han beonppunirado joha jebal nae soneul jabajwo
geogi nugudeun jamkkan meomchwojwo
c3.
nae mame gipi gadeuk chabeorin
gongheohan sesang nareul guhaejwo
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
eodume gathin oeroun nunbit
nae soneul jaba jul saram eopsna
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
raep)
biuseum anin neoui misoneun
sarajyeoganeun nal doechajajwo
eodum sogen neoui misoneun
oeroun nae mam hwonhi balkhyeojwo
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
biuseum anin neoui misoneun
sarajyeoganeun nal doechajajwo
eodum sogen neoui misoneun
oeroun nae mam hwonhi balkhyeojwo
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
d.
How about you
I`m all about you
areumdawossdeon geuttaero doragallae
reset

c4.
ireohge hollo namgyeojin oeroum
naui isoneul jigeum jabajwo
I wanna reset
I wanna reset
I wanna reset
sangcheotuseongi sumgyeodun jinsil
haengbokhaessdeongot na doragallae
I wanna reset
I wanna reset
I wanna reset


*Ni subs RESET in English k..*

ENGLISH VERSION

There’s an empty world deep in my heart, save me
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
Lonely eyes trapped in darkness
Is there anyone to hold my hand?
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset

Someone somewhere will know my miserable heart
It’s right in front of me but I can’t find it like an oriole bird
I’m flying around by myself in this darkness, in my lonely night
I’m flying around by myself in this darkness, with a miserable heart
Why don’t you know? Even if I’m a small existence
Don’t trample on me but go with me
Your careless words and actions break me down
It corners me, though you deny it
I’m hiding behind the ridicule, don’t look for me

There’s an empty world deep in my heart, save me
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
Lonely eyes trapped in darkness
Is there anyone to hold my hand?
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset

It’s just a passing wind
I try shouting at the person next to me
But only silence is looking at me
I am walking too but why are they getting farther apart?
Why am I standing here alone?
Why is only my world stopping?
I see them fading away farther and farther
I don’t care if it’s just one person, please look back, please hold my hand
I don’t care if it’s just one time, please hold my hand
Someone please stop for a moment

There’s an empty world deep in my heart, save me
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
Lonely eyes trapped in darkness
Is there anyone to hold my hand?
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset

Your smile that’s not ridiculing me
Finds me again from disappearing
In the darkness, your smile
Shines brightly into my heart
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset
Your smile that’s not ridiculing me
Finds me again from disappearing
In the darkness, your smile
Shines brightly into my heart
I wanna reset , I wanna reset , I wanna reset

How about you
I`m all about you
I wanna go back to the beautiful days
reset

I’m left alone like this, loneliness
Please hold my hand right now
I wanna reset
I wanna reset
I wanna reset
The truth is hidden by scars
I wanna go back to the happy place
I wanna reset
I wanna reset
I wanna reset

Wassalam...
me..like this song very much..
xoxo


Jun 11, 2015

Aku & Korean Drama : Who Are You, School 2015

Assalamualaikum w.b.r

Dalam waktu memecut menanda kertas exam yg ada 3 bundle lg ni
blh plak aku melayan drama korea ni
letih nk tunggu kt KBS World
so sesambil marathon marking...
aku tgk drama ni online kt VIKI.COM

Who Are You School 2015


Twin sisters
Go Eun Byul & Lee Eun Bi



Heroin & the heroes
Gong Tae Gwang (left) & Han Yi Ahn (right)





Aku malas nk taip pepanjang
maka aku gugelkan utk korang plot cite ni kt wiki
korang suma faham bahasa Inggeris kan..:)

Go Eun-byul and Lee Eun-bi are identical twins separated at birth. Eun-bi lives at House of Love, an orphanage in TongyeongSouth Gyeongsang Province, where the younger residents look up to her as a mother figure. However, she hides the fact that she is bullied at school by a gang of mean girls led by Kang So-young, while teachers turn a blind eye.
On the other hand, Go Eun-byul is the most popular girl at Sekang High School, the most prestigious private high school in Seoul'sGangnam District. Eun-byul's best friends are Cha Song-joo and Lee Shi-jin, and she shares a mutual attraction with Han Yi An, the school's star swimmer. They have been friends since they were 8.
Eun-bi and Eun-byul look exactly alike, but only Eun-byul is aware of the other's existence. Unlike the cheerful Eun-bi, Eun-byul is prickly and secretive.
One day, on a school field trip to Tongyeong, Eun-byul mysteriously disappears. At the same time, Eun-bi is unjustly expelled from her school and jumps off a bridge in a suicide attempt. Ten days later, the injured and amnesiac Eun-bi is mistaken for her twin Eun-byul, and the latter's adoptive mother takes her home to Seoul, where she starts living as Eun-byul.
Secrets get revealed later on when Eun Bi realizes she isn't Eun Byul as she soon gets her memories back, but it is then discovered that "Eun Bi's" body was found at the site of Eun Bi's 'suicide'. Eun Bi assumes that it is Eun Byul who took her place in dying when she tries so save Eun Bi from drowning. So she starts living as Eun Byul as Eun Bi is now 'dead'.
Soon, Kang So-Young joins the school and finds out Eun Bi is imposing as Eun Byul. Threatening Eun Bi with this fact, she tries to make her life miserable again, but Eun Bi has changed and she learns to stand up for herself. Gong Tae Gwang, who starts to develop an attraction towards Eun Bi, finds out about her identity and he assists and protects Eun Bi from Kang So-Young. He also fights against Han Yi An for Eun Bi's love.
The real Eun Byul comes knocking on the door. She reveals that she has been watching over everything while she purposely gave her identity to Eun Bi out of pity. Eun Byul then goes back to school while Eun Bi returns to Tong Yeong 

Aku dh tengok drama ni sampai episode 14
so i can't wait for the next episode
jengjengjeng......


Wassalam..
p/s : kalo mak aku tau la aku menanda kertas sambil tgk drama online..
mmg teruk aku kena bebel ni..hihihi..
maka korang jgn bgtau mak aku tau!!!!

Jun 1, 2015

Aku & kertas menimbun

Assalamualaikum  w.b.r  

Rutin biasa cikgu2 bl lepas exam..
korang mesti tau kn
marking paper la pulak..
mood aku utk marking paper  ke laut sudah...
cuti sek plak tu kn 😂😂

Mlm td dh sampai  umh mak aku kt PJ ni a.k.a Paya Jaras
pagi ni dh mula  menanda
kalo x mak ku bising  nnt..
kuangkuangkuang
mak ku  seorang  pesara guru  
maka mmg la aku kna bebel kalo x siap marking kn

Pagi ni aku mulakan dgn paper sains tingkatan 5
*pagi la sgt kn..tghri padahal aku ml marking
pastu ttdo kejap sblm zohor...
kihkihkih
afdal kn tdo sblm zohor 😉




6 kelas punya kertas soklan



Front view 


Sblm exam cikgu2 pulun idea siapkn kertas soklan
abes exam plak cikgu2 pulun lg marking paper
kalo murid2 x pulun menjawab dgn sesungguhnya
betapa hampanya feeling seorg cikgu itu
termasuklah aku....

Dh knapa plak aku fefeeling sendu ptg2 cenggini ni
adakah disebabkan mata kanan aku yg sakit?
*cessss...alasan utk aku x mo marking la tu...
😉

Wassalam
harap jwpn yg baik2 la ada atas kertas soklan murid2 aku ni...

May 31, 2015

Kun Anta : Be Yourself

Assalamualaikum w.b.r

Bangi..
here we come

kengkonon nk rajinkan diri utk update blog
dlm keta pn kengkonon menyempatkn diri nk posting something kn

nothing much to post
just be yourself..



wassalam..

May 29, 2015

Kisah Malam Itu

Assalamualaikum w.b.r

Gila lama x update blog
byk gila habuk..
fuhfuh..
fuh lagik..
sampai bersin2 aku nk update blog yg berhabuk ni

Sempena cuti sekolah yg baru nak mula ni
amek mood dgn lagu MEWANGI dr Akim ni
amek mood before tanda paper exam bdk yg tinggi menggunung tu..


Wassalam
salam peluk cium..
muahhhhsss