always cherish the golden moment before it passes by

Set Resdung

Assalamualaikum w.b.r


Hidung anda kerap bersin awal pagi? 
Selsema? 
Keluar lelehan hingus putih selepas bangun tidur?
Anda alah pada makanan terutama seafood? 

Ini semua adalah simpotom asas bagi resdung.

Antara punca penyakit resdung ialah :
1. Virus
2. Alahan
3. Bakteria
4. Udara tercemar dan bahan kimia
5. Jangkitan kulat
6. Mandi di kolam renang
7. Merokok
8. Udara yang kering
9. Struktur hidung yang berbeza
10. Polip hidung

Resdung yang teruk boleh menjadi penyebab :
1. Mulut atau nafas berbau
2. Kulit berjerawat

Nak rawat resdung anda?
Shaklee ada jawapannya.
Bukan ubat tapi makanan tambahan bagi mengurangkan seterusnya menghilangkan kesan resdung pada diri anda.




Cadangan vitamin #shaklee yang sesuai :

1) #alfalfa : detox, anti-inflamasi, melawan alahan. 
Kaya dengan sumber klorofil yg dapat membantu mengurangkan keradangan daripada alergik, gegata dan resdung

2) #vitaminc : mengukuhkan sistem imun.
Berfungsi sebagai antioksidan yang unggul dalam meningkatkan antibodi.
Mencantikkan kulit, membentuk kolagen 

3) #bcomplex : kandungan B6 dlm B complex berperanan penting dalam memulihara selaput lendir yang kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan

3) #omegaguard : membantu mengurangkan alahan bagi pesakit resdung.

Anda berminat untuk memiliki Set Resdung ini?
Setiap pembelian akan diberikan konsultasi percuma daripada saya. 
Sila klik Set Resdung bagi memiliki set ini.



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

Nak berniaga ke nak buat amal?

*Amaran keras :
➡Entri petang ini agak panjang.
➡Dipersilakan baca bagi yang rajin.
➡Jemput share jika anda seorang peniaga yang jujur & tulus.
➡Jemput share jika anda ada kawan & keluarga yang menjual  jujur & tulus.



Kita sebagai pelanggan mempunyai pilihan kita ketika membeli kan.
Biasanya pelanggan akan pilih membeli barang dengan harga yang lebih murah. MURAH! Siapa tak nak kan?😉

Peniaga juga ada pilihan. Sama ada nak jual harga modal atau tidak. 😱😱😱 harga modal? Biar betik!

Pelik kan bila peniaga jual barang pada harga modal. Diorang nak rugi eh? Tak kira kos minyak, kos penat, kos air liur, kos letrik, kos topup & lain2 kos tersembunyi. Even jual online pun kena kira semua kos tu tau. Peniaga yang gaya cenggini biasanya fikir biar laku barang jualan sendiri. Kesian kat penjual lain yang jual barang sana macam awak tau. Mesti pembeli takmo beli dengan diorang kan. Awak dah bina persaingan yang tak sihat gitew.

Tapi sebagai pembeli, manalah kita nak fikir untung rugi penjual kan. Kita grab je harga yang lebih murah 😊. Betul tak?

Penjual yang tak kira semua kos tersembunyi tu, nak kira sedekah amal jariah ke? Kalau betul nak buat amal jariah, buatlah dengan cara yang betul. Hentikan jualan dengan harga modal gitu. Jual dengan jujur & tulus. Keuntungan hasil jualan tu nanti, barulah gunakan untuk sedekah jariah anda ya. Kan lagi cantik aliran untung rugi perniagaan anda.

Nabi Muhamammad s.a.w berniaga pun ada kira kos & ada keuntungan tau 💗

Pandangan ikhlas dari,
Cikgu Asheeq aka TB
Pengedar Shaklee Anda
Jom berniaga dengan jujur 💪

May 19, 2017

Set Resdung

Assalamualaikum w.b.r


Hidung anda kerap bersin awal pagi? 
Selsema? 
Keluar lelehan hingus putih selepas bangun tidur?
Anda alah pada makanan terutama seafood? 

Ini semua adalah simpotom asas bagi resdung.

Antara punca penyakit resdung ialah :
1. Virus
2. Alahan
3. Bakteria
4. Udara tercemar dan bahan kimia
5. Jangkitan kulat
6. Mandi di kolam renang
7. Merokok
8. Udara yang kering
9. Struktur hidung yang berbeza
10. Polip hidung

Resdung yang teruk boleh menjadi penyebab :
1. Mulut atau nafas berbau
2. Kulit berjerawat

Nak rawat resdung anda?
Shaklee ada jawapannya.
Bukan ubat tapi makanan tambahan bagi mengurangkan seterusnya menghilangkan kesan resdung pada diri anda.




Cadangan vitamin #shaklee yang sesuai :

1) #alfalfa : detox, anti-inflamasi, melawan alahan. 
Kaya dengan sumber klorofil yg dapat membantu mengurangkan keradangan daripada alergik, gegata dan resdung

2) #vitaminc : mengukuhkan sistem imun.
Berfungsi sebagai antioksidan yang unggul dalam meningkatkan antibodi.
Mencantikkan kulit, membentuk kolagen 

3) #bcomplex : kandungan B6 dlm B complex berperanan penting dalam memulihara selaput lendir yang kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan

3) #omegaguard : membantu mengurangkan alahan bagi pesakit resdung.

Anda berminat untuk memiliki Set Resdung ini?
Setiap pembelian akan diberikan konsultasi percuma daripada saya. 
Sila klik Set Resdung bagi memiliki set ini.



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.
Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. 
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Noor Asheeqmazmi Mohd Mahfoz
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 913863 ]
♥ Contact No | WhatsApp | Telegram :012 2662438
 ♥ Emel : monskuki@yahoo.com
♥ Website : asheeqmazmi.blogspot.com
♥ Facebook & Instagram : Asheeqmazmi Mahfoz

May 15, 2017

Nak berniaga ke nak buat amal?

*Amaran keras :
➡Entri petang ini agak panjang.
➡Dipersilakan baca bagi yang rajin.
➡Jemput share jika anda seorang peniaga yang jujur & tulus.
➡Jemput share jika anda ada kawan & keluarga yang menjual  jujur & tulus.



Kita sebagai pelanggan mempunyai pilihan kita ketika membeli kan.
Biasanya pelanggan akan pilih membeli barang dengan harga yang lebih murah. MURAH! Siapa tak nak kan?😉

Peniaga juga ada pilihan. Sama ada nak jual harga modal atau tidak. 😱😱😱 harga modal? Biar betik!

Pelik kan bila peniaga jual barang pada harga modal. Diorang nak rugi eh? Tak kira kos minyak, kos penat, kos air liur, kos letrik, kos topup & lain2 kos tersembunyi. Even jual online pun kena kira semua kos tu tau. Peniaga yang gaya cenggini biasanya fikir biar laku barang jualan sendiri. Kesian kat penjual lain yang jual barang sana macam awak tau. Mesti pembeli takmo beli dengan diorang kan. Awak dah bina persaingan yang tak sihat gitew.

Tapi sebagai pembeli, manalah kita nak fikir untung rugi penjual kan. Kita grab je harga yang lebih murah 😊. Betul tak?

Penjual yang tak kira semua kos tersembunyi tu, nak kira sedekah amal jariah ke? Kalau betul nak buat amal jariah, buatlah dengan cara yang betul. Hentikan jualan dengan harga modal gitu. Jual dengan jujur & tulus. Keuntungan hasil jualan tu nanti, barulah gunakan untuk sedekah jariah anda ya. Kan lagi cantik aliran untung rugi perniagaan anda.

Nabi Muhamammad s.a.w berniaga pun ada kira kos & ada keuntungan tau 💗

Pandangan ikhlas dari,
Cikgu Asheeq aka TB
Pengedar Shaklee Anda
Jom berniaga dengan jujur 💪