always cherish the golden moment before it passes by

Kosong....kosong...

Assalamualaikum w.b.r

Wahwahwah...tajuk entri ala2 lagu Najwa Letop Latif uuuuu...
sesungguhnya hari ni aku mencipta sejarah
mana taknya....
bila kau sampai sekolah hari ni
car park cikgu2 area aku tu, sumanya kosong!!!

Tak caye?
tengok gambar bwh ni...


Kosong kan 




Kosong lagik!

Sekarang, sila percaya ye
adanya aku punch pagi tadi kol 6.55 pagi
gila awal...

Dan aku bukannya dari umah aku kt T6 ni
aku berkereta dari Parit Rasipan seawal 6.00 pg lagi tau
makanya...tolong la percaya cite benar aku ni...:)

Demam tergezutkah?

Assalamualaikum w.b.r

Kurang dari 3 minggu lagi dari tarikh kami sekeluarga dijangkakan berlepas 'bercuti',
aku dan kandaku telah berjaya membotakkan Darwisy kelmarin
walaupun begitu banyak rintangan yang dilalui kt dalam toilet semasa proses membotak

Sesungguhnya anak dan ayah mempunyai kebotakan yang sama skang ni
supaya memudahkan percutian 14 hari 12 malam kami nanti
aku pon turut merelakan kandaku memotong rambutku 
(walaupun tidak secantik di kedai gunting rambut...hehheheheheh)
supaya kurang skit kadar keguguran rambut semasa berpergian nanti

Tup2 balik sekolah semalam, aku dapat berita yang Darwisy demam panas
sampai rumah aku tengok Darwisy memang dah melepet atas tilam, mata berair, seluruh badan panas
poor Darwisy....sedey aku tengok
demam tergezut dibotakkan ke?????



Awal pagi tadi Darwisy dh request : Bonda x payah g school..Teman Darwisy kt rumah tau....
makanya, subuh2 lagi aku dh sms tuan pengetua aku utk memohon cuti....
dan skang ni aku tgh melayan mulut Darwsiy yang bercakap x berhenti2
sambil tgk Tom & Jerry....
suh makan ubat pon dia mengelat
jawabnya : Darwisy dh eat ubat dgn ayah semalam...
pulok dah!

Doakan Darwisy cepat sembuh ye
sbb dah plan nak bawak dia g swimming pool.....

Our 5th anniversary : 05.05.2012

Assalaualaikum w.b.r

Alhamdulillah perkahwinan kami dh masuk tahun keLIMA!
syukur kepadamu ya Allah di atas segala kebahagian yang telah diberikan kepada kami



Kat bawah ni ialah kad perakuan nikah kami
kalau dulu2, kat Selangor yang wajib buat kad ni
skang ni aku rasa, dh banyak negeri yang guna kad cmni gak...



Poyo tak gambar kitorang?
hehehhehe


Doakan perkahwinan kami kekal bahagia hingga ke syurga
Amin......



Cuaca di Beijing pada November

Assalamualaikum w.b.r


Post ni khusus buat rakan2 yang merancang ke Beijing pada November nanti
sbnrnya info ni amek dari : http://www.chinahighlights.com

***********************************************************************
In November Beijing slowly begins to turn wintery, and the first snow usually falls in this month. It is very dry. The average low and high temperatures are respectively at -1°C (31°F) and 10°C (50°F). Prepare winter clothes such as sweaters and a padded coat.
The early November is a good time to see red leaves in Beijing. See China Highlights' tours to catch a glimpse of great colors.
Winter Scenery in Beijing

Beijing Average Daily Temperatures Based on Historical Data


DateAverage HighAverage Low
November  1st57°F13.89°C37°F2.78°C
November  2nd56°F13.33°C37°F2.78°C
November  3rd56°F13.33°C36°F2.22°C
November  4th55°F12.78°C36°F2.22°C
November  5th55°F12.78°C35°F1.67°C
November  6th54°F12.22°C35°F1.67°C
November  7th54°F12.22°C34°F1.11°C
November  8th53°F11.67°C34°F1.11°C
November  9th53°F11.67°C33°F.56°C
November  10th52°F11.11°C33°F.56°C
November  11th52°F11.11°C33°F.56°C
November  12th51°F10.56°C32°F0°C
November  13th51°F10.56°C32°F0°C
November  14th50°F10°C31°F-.56°C
November  15th50°F10°C31°F-.56°C
November  16th49°F9.44°C30°F-1.11°C
November  17th49°F9.44°C30°F-1.11°C
November  18th48°F8.89°C30°F-1.11°C
November  19th48°F8.89°C29°F-1.67°C
November  20th47°F8.33°C29°F-1.67°C
November  21st47°F8.33°C28°F-2.22°C
November  22nd47°F8.33°C28°F-2.22°C
November  23rd46°F7.78°C28°F-2.22°C
November  24th46°F7.78°C27°F-2.78°C
November  25th45°F7.22°C27°F-2.78°C
November  26th45°F7.22°C26°F-3.33°C
November  27th44°F6.67°C26°F-3.33°C
November  28th44°F6.67°C26°F-3.33°C
November  29th44°F6.67°C25°F-3.89°C
November  30th43°F6.11°C25°F-3.89°C
Average Climate for November49.7°F9.83°C30.77°F-.69°C
********************************************************************

Maka rakan2....
rasanya idak le suhunya jadi -13 kan
sbb kalo dh negatif, bimakna dh ada snow gitu..

Tapi lebih baik sediakan payung sebelum salji
hehehehhe

Happy Belated Birthday, Darwisy

Assalamualiakum w.b.r

Tarikh lahir Darwisy jatuh pada tanggal 12 April
tp oleh kerana tarikh tu, bukan tarikh cuti
maka kami merancang utk buat sedikit majlis kecil2an 
bagi menyambut ulangtahun kelahiran Darwisy yang ketiga
join skali dgn majlis aku belanja budak2 SPM 2011 yang cemerlang paper Sains diorang
dan termasuk beberapa pelajar kandaku yang cemerlang dalam paper Perdagangan dan Ekonomi Asas

Majlis kecil2an ni kitorang wat pada 22 April lepas
makanan pun ala2 je menunya
kitorang hanya larat wat spaghetti bolognese, agar2 dua talam dan air sirap
tapi dh siap2 tempah dari orang kantin sekolah kandaku
menu tempah ialah nasi jagung, ayam masak merah dan acar 
yang berharga RM3.50 satu kepala
murah kan....
(aku ni manjang suka yang murah2...hehehhehe)



Digantung oleh kandaku yang gagah berahi berani



Muka besday boy yang tgh excited nk potong kek



Blow the candles!!!Yeahhh.......
Siap ada tukang tolong tiup kat belakang tu..


Actually result Sains utk SPM 2011 amatla memberikan aku kepuasan
(betul ke ayat aku tu?xda unsur lucah tau)
selama aku ngajar ni, selalunya yang dapat Cemerlang, x kan lebih dari 15 orang
tapi kan, result diorang kali ni amat gempak
pelajar yang dapat Cemerlang (A+, A, A-) dlm Sains Teras melonjak jd 56 orang
gila kan!

Budak2 5 Ikhtisas yang aku ajar ada 34 orang
3 je yang x dapat Cemerlang, diorang dpt B dan B+
tu pun aku dh kira cemerlang 
mana la aku x rasa teruja, gembira, puas....

Penat lelah students ni berbaloi2 akhirnya
dh la slalu kena marah, denda, ugut dgn aku
agak2nya stress diorang ni blajar dgn aku kan
tu yang masing2 takot fail
makanya suma blajar bagai nak rak kan..

Yang aku rasa lg best
bila ada pelajar yang masa Trial SPM gagal paper aku
tapi bila SPM sebenar, berjaya dpt A+!
tahniah utk semua..........
berbaloi2 kan....


Adakah ini pasangan merak di rimba?
muahahahhahah



Antarea students yang diraikan



Students lagik!



Kumpulan joget inang  shuffle yang bakal glamer
Aiman dan Darwisy!



Besday boy bersama baby sitter :
Tok Mah n Tok Chim



Besday boy wif atok, nenet n Cik Yaya



Antara rakan2 rapat yang tolong abeskan makanan hadir


Sesungguhnya x ramai yang kitorang jemput
hanya rakan2 yang duk dekat dgn cubicle aku je yang aku jemput
al maklumla...ghomah x mcm istana
kang ramai2, mcm duk dlm tin sardin plak kan
hihihihihii

Trimas utk suma yang sudi hadir, makan, pada hari tu
trimas juga yang terpaksa memuji masakanaku yang x sesedap mana pn kan :)

May 11, 2012

Kosong....kosong...

Assalamualaikum w.b.r

Wahwahwah...tajuk entri ala2 lagu Najwa Letop Latif uuuuu...
sesungguhnya hari ni aku mencipta sejarah
mana taknya....
bila kau sampai sekolah hari ni
car park cikgu2 area aku tu, sumanya kosong!!!

Tak caye?
tengok gambar bwh ni...


Kosong kan 




Kosong lagik!

Sekarang, sila percaya ye
adanya aku punch pagi tadi kol 6.55 pagi
gila awal...

Dan aku bukannya dari umah aku kt T6 ni
aku berkereta dari Parit Rasipan seawal 6.00 pg lagi tau
makanya...tolong la percaya cite benar aku ni...:)

May 10, 2012

Demam tergezutkah?

Assalamualaikum w.b.r

Kurang dari 3 minggu lagi dari tarikh kami sekeluarga dijangkakan berlepas 'bercuti',
aku dan kandaku telah berjaya membotakkan Darwisy kelmarin
walaupun begitu banyak rintangan yang dilalui kt dalam toilet semasa proses membotak

Sesungguhnya anak dan ayah mempunyai kebotakan yang sama skang ni
supaya memudahkan percutian 14 hari 12 malam kami nanti
aku pon turut merelakan kandaku memotong rambutku 
(walaupun tidak secantik di kedai gunting rambut...hehheheheheh)
supaya kurang skit kadar keguguran rambut semasa berpergian nanti

Tup2 balik sekolah semalam, aku dapat berita yang Darwisy demam panas
sampai rumah aku tengok Darwisy memang dah melepet atas tilam, mata berair, seluruh badan panas
poor Darwisy....sedey aku tengok
demam tergezut dibotakkan ke?????



Awal pagi tadi Darwisy dh request : Bonda x payah g school..Teman Darwisy kt rumah tau....
makanya, subuh2 lagi aku dh sms tuan pengetua aku utk memohon cuti....
dan skang ni aku tgh melayan mulut Darwsiy yang bercakap x berhenti2
sambil tgk Tom & Jerry....
suh makan ubat pon dia mengelat
jawabnya : Darwisy dh eat ubat dgn ayah semalam...
pulok dah!

Doakan Darwisy cepat sembuh ye
sbb dah plan nak bawak dia g swimming pool.....

May 6, 2012

Our 5th anniversary : 05.05.2012

Assalaualaikum w.b.r

Alhamdulillah perkahwinan kami dh masuk tahun keLIMA!
syukur kepadamu ya Allah di atas segala kebahagian yang telah diberikan kepada kami



Kat bawah ni ialah kad perakuan nikah kami
kalau dulu2, kat Selangor yang wajib buat kad ni
skang ni aku rasa, dh banyak negeri yang guna kad cmni gak...



Poyo tak gambar kitorang?
hehehhehe


Doakan perkahwinan kami kekal bahagia hingga ke syurga
Amin......



May 1, 2012

Cuaca di Beijing pada November

Assalamualaikum w.b.r


Post ni khusus buat rakan2 yang merancang ke Beijing pada November nanti
sbnrnya info ni amek dari : http://www.chinahighlights.com

***********************************************************************
In November Beijing slowly begins to turn wintery, and the first snow usually falls in this month. It is very dry. The average low and high temperatures are respectively at -1°C (31°F) and 10°C (50°F). Prepare winter clothes such as sweaters and a padded coat.
The early November is a good time to see red leaves in Beijing. See China Highlights' tours to catch a glimpse of great colors.
Winter Scenery in Beijing

Beijing Average Daily Temperatures Based on Historical Data


DateAverage HighAverage Low
November  1st57°F13.89°C37°F2.78°C
November  2nd56°F13.33°C37°F2.78°C
November  3rd56°F13.33°C36°F2.22°C
November  4th55°F12.78°C36°F2.22°C
November  5th55°F12.78°C35°F1.67°C
November  6th54°F12.22°C35°F1.67°C
November  7th54°F12.22°C34°F1.11°C
November  8th53°F11.67°C34°F1.11°C
November  9th53°F11.67°C33°F.56°C
November  10th52°F11.11°C33°F.56°C
November  11th52°F11.11°C33°F.56°C
November  12th51°F10.56°C32°F0°C
November  13th51°F10.56°C32°F0°C
November  14th50°F10°C31°F-.56°C
November  15th50°F10°C31°F-.56°C
November  16th49°F9.44°C30°F-1.11°C
November  17th49°F9.44°C30°F-1.11°C
November  18th48°F8.89°C30°F-1.11°C
November  19th48°F8.89°C29°F-1.67°C
November  20th47°F8.33°C29°F-1.67°C
November  21st47°F8.33°C28°F-2.22°C
November  22nd47°F8.33°C28°F-2.22°C
November  23rd46°F7.78°C28°F-2.22°C
November  24th46°F7.78°C27°F-2.78°C
November  25th45°F7.22°C27°F-2.78°C
November  26th45°F7.22°C26°F-3.33°C
November  27th44°F6.67°C26°F-3.33°C
November  28th44°F6.67°C26°F-3.33°C
November  29th44°F6.67°C25°F-3.89°C
November  30th43°F6.11°C25°F-3.89°C
Average Climate for November49.7°F9.83°C30.77°F-.69°C
********************************************************************

Maka rakan2....
rasanya idak le suhunya jadi -13 kan
sbb kalo dh negatif, bimakna dh ada snow gitu..

Tapi lebih baik sediakan payung sebelum salji
hehehehhe

Happy Belated Birthday, Darwisy

Assalamualiakum w.b.r

Tarikh lahir Darwisy jatuh pada tanggal 12 April
tp oleh kerana tarikh tu, bukan tarikh cuti
maka kami merancang utk buat sedikit majlis kecil2an 
bagi menyambut ulangtahun kelahiran Darwisy yang ketiga
join skali dgn majlis aku belanja budak2 SPM 2011 yang cemerlang paper Sains diorang
dan termasuk beberapa pelajar kandaku yang cemerlang dalam paper Perdagangan dan Ekonomi Asas

Majlis kecil2an ni kitorang wat pada 22 April lepas
makanan pun ala2 je menunya
kitorang hanya larat wat spaghetti bolognese, agar2 dua talam dan air sirap
tapi dh siap2 tempah dari orang kantin sekolah kandaku
menu tempah ialah nasi jagung, ayam masak merah dan acar 
yang berharga RM3.50 satu kepala
murah kan....
(aku ni manjang suka yang murah2...hehehhehe)



Digantung oleh kandaku yang gagah berahi berani



Muka besday boy yang tgh excited nk potong kek



Blow the candles!!!Yeahhh.......
Siap ada tukang tolong tiup kat belakang tu..


Actually result Sains utk SPM 2011 amatla memberikan aku kepuasan
(betul ke ayat aku tu?xda unsur lucah tau)
selama aku ngajar ni, selalunya yang dapat Cemerlang, x kan lebih dari 15 orang
tapi kan, result diorang kali ni amat gempak
pelajar yang dapat Cemerlang (A+, A, A-) dlm Sains Teras melonjak jd 56 orang
gila kan!

Budak2 5 Ikhtisas yang aku ajar ada 34 orang
3 je yang x dapat Cemerlang, diorang dpt B dan B+
tu pun aku dh kira cemerlang 
mana la aku x rasa teruja, gembira, puas....

Penat lelah students ni berbaloi2 akhirnya
dh la slalu kena marah, denda, ugut dgn aku
agak2nya stress diorang ni blajar dgn aku kan
tu yang masing2 takot fail
makanya suma blajar bagai nak rak kan..

Yang aku rasa lg best
bila ada pelajar yang masa Trial SPM gagal paper aku
tapi bila SPM sebenar, berjaya dpt A+!
tahniah utk semua..........
berbaloi2 kan....


Adakah ini pasangan merak di rimba?
muahahahhahah



Antarea students yang diraikan



Students lagik!



Kumpulan joget inang  shuffle yang bakal glamer
Aiman dan Darwisy!



Besday boy bersama baby sitter :
Tok Mah n Tok Chim



Besday boy wif atok, nenet n Cik Yaya



Antara rakan2 rapat yang tolong abeskan makanan hadir


Sesungguhnya x ramai yang kitorang jemput
hanya rakan2 yang duk dekat dgn cubicle aku je yang aku jemput
al maklumla...ghomah x mcm istana
kang ramai2, mcm duk dlm tin sardin plak kan
hihihihihii

Trimas utk suma yang sudi hadir, makan, pada hari tu
trimas juga yang terpaksa memuji masakanaku yang x sesedap mana pn kan :)