always cherish the golden moment before it passes by

Phuket : Day 2 ; Patong

Assalamualaikum w.b.r

Harap2 korang x jemu la eh baca percutian jimba2 aku ni
yang nk repeat baca 3 entri sebelum ni boleh refer kt 


Entri kali ni aku nk cite pasal jalan2 cari pakej
kt entri sblm ni aku dh cite yg kitorang plan nk cari pakej jalan2 pada hari pertama
tp x jadik sbb penat la sgt...

So lps sarap, terjun tiruk mandi-manda di swimming pool
kitorang siap2 trs gerak g pantai
siap pakai kasut lg sbb anak  bujang aku ni penggeli orangnye
x boleh ada pasir kt kaki dia
mesti dia x nak jalan
payah kn...


Ada gak CIMB dkt2 hotel aku tu


FYI kt Phuket ni byk sgt spa2 urut tau
macam2 pakej ada
foot massage ada
thai massage ada
full body massage ada
pedicure and manicure pn ada
korang pilih je mn yg berkenan di hati
pastu suma tukang2 urut ni siap beruniform tau
sambil2 tunggu customer dpn spa
sambil2 mekap2 
tebal gilak mekap diorang
kdg2 aku terfikir pompuan ke jantan diorang ni???
uhuhuuhuhuu


siap ada uniform lg si tukang2 urut ni tau
kuning lg you...



Yang ni plak si tukang urut merah jambu...


X sampai 5 minit berjalan kaki
kitorang sampai kt Patong Beach
umang ai....
tergezut den
pagi2 lagi dh ada dugung2 terdampar kt pantai
siap topless lg tau
berjalan sambil lewa jek!

Nampak x gadis yg sedang berdiri n duduk tu
topless kao


Haru biru hijau kuning pink dibuatnye
kihkihkihkihkih
sibbaik kitorang xduk kt tepi2 pantai tu lama2
lgpun kalo nk duk kt kusi2 santai tu 
kena bayar tau
100 baht utk 2 kusi utk sepanjang hari
siap ada payung besau lg
kalo korang nk balik hotel then datang balik pon boleh tau


Kusi sewa



Tengah tengok orang naik speed boat n parachute
bp ntah bayaran dia
aku x tgk pon


Dh pusing sana pusing sini
mencari2 pakej2 menarik
jumpa satu kedai yg dh bukak
yg lain tgh tidoq lg kot
al maklumla....
berjimba2 sampai lewat malam


Si bujang kepenatan
mintak didokong oleh si ayah



Happy faces

Akhirnya berjaya membeli pakej kt kedai tu
kitorang dpt harga per person
1. 700 baht for Safari tour including pick up from hotel
    * elephant trekking
    * baby elephant show
    * snake show
    * monkey show
    * visit baby elephant

2. 1700 baht for Phuket Fantasea show including pick up from hotel
    * dinner
    * show
    * golden seat

3. 1000 baht for Speed  boat to islands including pick up from hotel
   * lunch
   * beverages
   * Maya Bay
   * Phi Phi Ley
   * Loh Samah Bay
   * Pileh Cove
   * Viking Cave
   * Phi Phi Don
   * Monkey Beach
   * Khai Island

Berjalan balik
mat-mat minah2 saleh ni mmg suka pakai gitu je g beach




Jumpa halal food dekat2 hotel



Pakej 1 tu kitorang dpt yg kol 12.30 tgh punye
so balik hotel je terus makan bekal
nasi impit n sambal ikan bilis....


Ni halal food dari Malaysia
makan dalam cawan je

Tunggu next entri wokeh..
lg nampak la berjimba2 nye kitorang

Wassalam

Phuket : Day 2; Salathai Resort

Assalamualaikum w.b.r

Ni sambungan cite Day 1 yang boleh baca kat SINI dan SINI 


Berjoget K-Pop depan otel sebelum sarap
tu siap pakai swimming suit kt dalam baju tidoq tu
excited bebeno nak swim


Alkisahnye
Salathai Resort ni hotel non muslim
tp..tu x bermakna kitorang x boleh sarap kat hotel ni
kena pandai pilih la kan
testing2 idup kt negara omputih la katakao..


Ni le set sarap kitorang hari ke 2 ni
roti, teloq, buah2, baked beans



His all time favourite.....baked beans......


Yang bestnye kt hotel ni
suasananye tenang je
sepi...siap dgr bunyi2 burung berkicauan lg kao
pastu kan
diorang siap ada free wifi
tu yang bertambah syiok
sbb ada hotel yang kenakan cas bl nk guna wifi diorang ni

Ni waiting area
siap ada dua buah komputer lg
so boleh berintenet free je kt sini


Ni front view Salathai Resort
masuk2 je dh nmpak swimming pool



Kalo berdiri depan hotel
toleh kanan je..ni la viewnya
siap ada sekolah rendah lagi jalan ni



Toleh kiri je
jengjengjeng...
dh nampak beach kan
x sampai 5 min jalan kaki dh boleh bertanning kt pantai tu tau



Aktiviti kitorang lps sarap
x lain x bukan
melayan Darwisy swimming kt pool tu
(swimming la sgt kan..)

Dia boleh berdiri je kt dalam kids pool tu



Kandaku sdg usha2 kedalaman pool
gara2 x reti swimming la tu..hihihi



Yang best lg kt hotel ni
diorang sediakan aksesori tambahan
utk digunakan oleh budak2 cm Darwisy
so parents x pyh susah2 nk bwk bola dr umah eh
dan lagi satu yg syioknye
kt hotel ni kan siap ada outdoor jakuzzi taw


Pagi2 cenggini xde lg atok2 n nenek2 saleh yg berjemur kt sini
Pool yg kecik tu la jakuzzinye...



Bergumbiralah wahai anak....

Oleh kerana hobi aku ni mengambil gambar je
makanye malas la aku ni nk membasahkan diri
tu yg xde gambar aku ber'tankini' kt pool tu
kalo x..mmg aku tepek la kt blog perasan glamer ni ha....


Wassalam




Phuket : Day 1; Airport-Patong Beach

Assalamualaikum w.b.r

Nah baca sambungan day 1 kitorang kt Phuket
nak baca day 1, Malaysia-Phuket
baca kt SINI

Kitorang sampai Phuket kol 5.25 ptg waktu tempatan Phuket
epot dia tepi laut Kak Ton....
cantiksnyes view dia....

Kt sna sejam lewat dari kita
so ikot waktu Malaysia...dh kol 6.25 ptg la kekdahnye
waktu solat pon lewat sejamla dr kita
tp kalo ikot kekdah matematika nye
sama je..
katakan Subuh kita kol 5.45pg
diorang pnye Subuh kol 4.45pg



Sedang merenung ape yg bakal berlaku...


Mengikut pembacaan aku kt sumber2 tenet ni
diorang kata kalo guna limo taxi yg kaunternye berderet kt luar epot tu....
mahal regenye..mencecah 850 baht
ada yg suh g cari kt parking2 kete kt epot tu
ada la yg dapat dlm 650 baht

Tp dek kerana hari dh nak masuk senja
pastu kitorang malas nk mencari2
kitorang guna je limo taxi dgn rege 800 baht
nak mintak kurang pon diorang x paham ape yg aku cakap
sibbaik ada driver taxi tu org Patani
dia la yg duk translate kn kt driver taxi yg dh ngikut kitorang dr awal td

Ni rupe tiket taxi limo setelah pembayaran dibuat kt kaunter



Ni limo taxi nya



Ni driver taxi tu
Mr. Prayuth


Sepanjang jalan tu dia duk sibuk suh kitorang amek pakej2 jalan2 kt Phuket tu dgn taxi dia
antara rege yg dia bg :
Phuket city tour for 8hour : 3000 baht
Fantasea show for 2 person : 3000 baht
yang pulau2 tu plak aku x bape paham
so dia bg kitorang tgk katalog harga dia
malas kitorang nk layan sbb dh penat
lagipon ada blogger kata
cari je kt tepi2 pantai tu nnt
ada je yg murah2

Bila dh separuh jalan
taxi driver tu singgah kt opis dia jap utk sign ape kejadah  ntah
pastu staff dia dtg ke taxi, tnye kitorg
nak x book siap2 taxi tu dr hotel ke epot nnt
oleh kerana malas nk pikir
kitorang pn amek je la... 
same je regenye 800 baht

Ops..lupa nk story
kt Phuket ni ada banyak beach yg kita blh pilih
ada Patong Beach, Kata Beach, Karon Beach, Kamala Beach, Sarin Beach dan banyak lg
dan kitorang pilih stay kt Patong Beach
sbb kt situ hapPENING skit
byk kedai2, byk2 tukang2 urut, banyak tourist yg topless ....:)


Sign board ke Patong Beach



Cer tengok wayar2 yang berselirat2 tu
rimas aku tgk!



Kt Phuket ni pon byk gak satelit2 ni cm kt Indon
Malaysia je mengharamkan penggunaan satelit ni



Berseliratnyes...


Kalo korang nk tau
kt Phuket ni byk sgt2 bukit2
dr 1 tempat ke tempat lain, mesti naik bukit, turun bukit
naik pening aku...
bl ntah nk sampai hotel ni
hari pon dh makin gelap dr cerahnye kitorang sampai td
dan kitorang sampai hotel lebih kurang kol 6.45ptg waktu Phuket
maknanye dh maghrib le time kitorang sampai tu....

Pandai baca tulisan Siam x korang?
tu kt signboard tu dia tulis Salathai Resort



Menteri Besar Phuket Darwisy excited melawat kawasan hotel 
ada swimming pool depan mata

Yang best kt hotel ni 
setiap bilik mengadap pool tu
siap ada balkoni lg
bilik kitorang kt tingkat 1
turun tangga je dh sampai pool
mmg syiok!

Say hi to our room..

Plan asal kitorang nk g usha2 pakej yg ada tepi2 hotel ni
tp penat yang teramat sangat
tambahan pula lapar...
kitorang stay je kt bilik
makan nasi impi n sambal ikan bilis yg kitorang bwk dr Paya Jaras td
pas makan..layan HBO jap
tau2 je suma dh lena....
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz



Wassalam...

Phuket : Day 1; Malaysia-Phuket

Assalamualaikum w.b.r

Alhamdulillah kami sekeluarga telah selamat pergi dan balik dari.....

PHUKET, THAILAND

Percutian kitorang kali ni adalah percutian yang xde book2 agen bagai
nak try cuti2 aci redah je kekdahnya
kitorang g 26 Mei 2013 dan balik 29 Mei 2013
4 hari 3 malam

Booking flight MAS (boikot Air Asia konon2nye kan..) since Jan 2013 lg
3 orang return tiket lebih kurang RM1500
ok la pada aku sbb dh siap makan n bagasi
aku compare kn dgn AA gak time nk membooking tu
lebih kurang je regenye..
baik naik MAS..selesa :)

Hotel plak kitorang book Salathai Resort through AGODA
tu pon terbaca review sorang akk blogger 
katanya hotel ni best
xde hiruk pikuk cm hotel kt Bangla Road, Phuket
kos utk 4 hari 3 mlm x sampai RM500

Kitorang g KLIA naik KLIA Express
rege tiket dewasa RM35 sehala
budak2 RM 15 sehala
senang gak naik train ni
dh boleh check in siap2 kt KL Sentral sblm naik train
maknanye beg2 kitorang tu dh x pyh nk hangkut2 naik train lg
bwk bdn je naik train tu
senang Kak Ton...
laju pon laju
28 minit je dh sampai KLIA


Ni muka jakun  hepi sbb x penah naik KLIA Express
selesa noks kt dlm tu...



posing jap bila dh turun train


ETD kitorang kol 5.10 ptg
so bila dh sampai..
aku dh mula lapar, angin dh mula naik kt kepala
makanye nk g la cari makn2 ringan b4 tunggu flight depart
tp anak bujang aku tu dh penat
meragam la plak kt epot tu
nanges2 x bg aku g cari snek...
aku bertambah hangin kt kepala
terus je g kastam checking
cari cekelat kt departure hall tu


Khusyuk tgk TV sambil makan dlm flight
Darwisy kata mcm aeroplane kita g Mekah je kan Bonda...:)
sbb ada TV
AA xde kan kan kan...

Wassalam



Jun 7, 2013

Phuket : Day 2 ; Patong

Assalamualaikum w.b.r

Harap2 korang x jemu la eh baca percutian jimba2 aku ni
yang nk repeat baca 3 entri sebelum ni boleh refer kt 


Entri kali ni aku nk cite pasal jalan2 cari pakej
kt entri sblm ni aku dh cite yg kitorang plan nk cari pakej jalan2 pada hari pertama
tp x jadik sbb penat la sgt...

So lps sarap, terjun tiruk mandi-manda di swimming pool
kitorang siap2 trs gerak g pantai
siap pakai kasut lg sbb anak  bujang aku ni penggeli orangnye
x boleh ada pasir kt kaki dia
mesti dia x nak jalan
payah kn...


Ada gak CIMB dkt2 hotel aku tu


FYI kt Phuket ni byk sgt spa2 urut tau
macam2 pakej ada
foot massage ada
thai massage ada
full body massage ada
pedicure and manicure pn ada
korang pilih je mn yg berkenan di hati
pastu suma tukang2 urut ni siap beruniform tau
sambil2 tunggu customer dpn spa
sambil2 mekap2 
tebal gilak mekap diorang
kdg2 aku terfikir pompuan ke jantan diorang ni???
uhuhuuhuhuu


siap ada uniform lg si tukang2 urut ni tau
kuning lg you...



Yang ni plak si tukang urut merah jambu...


X sampai 5 minit berjalan kaki
kitorang sampai kt Patong Beach
umang ai....
tergezut den
pagi2 lagi dh ada dugung2 terdampar kt pantai
siap topless lg tau
berjalan sambil lewa jek!

Nampak x gadis yg sedang berdiri n duduk tu
topless kao


Haru biru hijau kuning pink dibuatnye
kihkihkihkihkih
sibbaik kitorang xduk kt tepi2 pantai tu lama2
lgpun kalo nk duk kt kusi2 santai tu 
kena bayar tau
100 baht utk 2 kusi utk sepanjang hari
siap ada payung besau lg
kalo korang nk balik hotel then datang balik pon boleh tau


Kusi sewa



Tengah tengok orang naik speed boat n parachute
bp ntah bayaran dia
aku x tgk pon


Dh pusing sana pusing sini
mencari2 pakej2 menarik
jumpa satu kedai yg dh bukak
yg lain tgh tidoq lg kot
al maklumla....
berjimba2 sampai lewat malam


Si bujang kepenatan
mintak didokong oleh si ayah



Happy faces

Akhirnya berjaya membeli pakej kt kedai tu
kitorang dpt harga per person
1. 700 baht for Safari tour including pick up from hotel
    * elephant trekking
    * baby elephant show
    * snake show
    * monkey show
    * visit baby elephant

2. 1700 baht for Phuket Fantasea show including pick up from hotel
    * dinner
    * show
    * golden seat

3. 1000 baht for Speed  boat to islands including pick up from hotel
   * lunch
   * beverages
   * Maya Bay
   * Phi Phi Ley
   * Loh Samah Bay
   * Pileh Cove
   * Viking Cave
   * Phi Phi Don
   * Monkey Beach
   * Khai Island

Berjalan balik
mat-mat minah2 saleh ni mmg suka pakai gitu je g beach




Jumpa halal food dekat2 hotel



Pakej 1 tu kitorang dpt yg kol 12.30 tgh punye
so balik hotel je terus makan bekal
nasi impit n sambal ikan bilis....


Ni halal food dari Malaysia
makan dalam cawan je

Tunggu next entri wokeh..
lg nampak la berjimba2 nye kitorang

Wassalam

Phuket : Day 2; Salathai Resort

Assalamualaikum w.b.r

Ni sambungan cite Day 1 yang boleh baca kat SINI dan SINI 


Berjoget K-Pop depan otel sebelum sarap
tu siap pakai swimming suit kt dalam baju tidoq tu
excited bebeno nak swim


Alkisahnye
Salathai Resort ni hotel non muslim
tp..tu x bermakna kitorang x boleh sarap kat hotel ni
kena pandai pilih la kan
testing2 idup kt negara omputih la katakao..


Ni le set sarap kitorang hari ke 2 ni
roti, teloq, buah2, baked beans



His all time favourite.....baked beans......


Yang bestnye kt hotel ni
suasananye tenang je
sepi...siap dgr bunyi2 burung berkicauan lg kao
pastu kan
diorang siap ada free wifi
tu yang bertambah syiok
sbb ada hotel yang kenakan cas bl nk guna wifi diorang ni

Ni waiting area
siap ada dua buah komputer lg
so boleh berintenet free je kt sini


Ni front view Salathai Resort
masuk2 je dh nmpak swimming pool



Kalo berdiri depan hotel
toleh kanan je..ni la viewnya
siap ada sekolah rendah lagi jalan ni



Toleh kiri je
jengjengjeng...
dh nampak beach kan
x sampai 5 min jalan kaki dh boleh bertanning kt pantai tu tau



Aktiviti kitorang lps sarap
x lain x bukan
melayan Darwisy swimming kt pool tu
(swimming la sgt kan..)

Dia boleh berdiri je kt dalam kids pool tu



Kandaku sdg usha2 kedalaman pool
gara2 x reti swimming la tu..hihihi



Yang best lg kt hotel ni
diorang sediakan aksesori tambahan
utk digunakan oleh budak2 cm Darwisy
so parents x pyh susah2 nk bwk bola dr umah eh
dan lagi satu yg syioknye
kt hotel ni kan siap ada outdoor jakuzzi taw


Pagi2 cenggini xde lg atok2 n nenek2 saleh yg berjemur kt sini
Pool yg kecik tu la jakuzzinye...



Bergumbiralah wahai anak....

Oleh kerana hobi aku ni mengambil gambar je
makanye malas la aku ni nk membasahkan diri
tu yg xde gambar aku ber'tankini' kt pool tu
kalo x..mmg aku tepek la kt blog perasan glamer ni ha....


Wassalam




Jun 6, 2013

Phuket : Day 1; Airport-Patong Beach

Assalamualaikum w.b.r

Nah baca sambungan day 1 kitorang kt Phuket
nak baca day 1, Malaysia-Phuket
baca kt SINI

Kitorang sampai Phuket kol 5.25 ptg waktu tempatan Phuket
epot dia tepi laut Kak Ton....
cantiksnyes view dia....

Kt sna sejam lewat dari kita
so ikot waktu Malaysia...dh kol 6.25 ptg la kekdahnye
waktu solat pon lewat sejamla dr kita
tp kalo ikot kekdah matematika nye
sama je..
katakan Subuh kita kol 5.45pg
diorang pnye Subuh kol 4.45pg



Sedang merenung ape yg bakal berlaku...


Mengikut pembacaan aku kt sumber2 tenet ni
diorang kata kalo guna limo taxi yg kaunternye berderet kt luar epot tu....
mahal regenye..mencecah 850 baht
ada yg suh g cari kt parking2 kete kt epot tu
ada la yg dapat dlm 650 baht

Tp dek kerana hari dh nak masuk senja
pastu kitorang malas nk mencari2
kitorang guna je limo taxi dgn rege 800 baht
nak mintak kurang pon diorang x paham ape yg aku cakap
sibbaik ada driver taxi tu org Patani
dia la yg duk translate kn kt driver taxi yg dh ngikut kitorang dr awal td

Ni rupe tiket taxi limo setelah pembayaran dibuat kt kaunter



Ni limo taxi nya



Ni driver taxi tu
Mr. Prayuth


Sepanjang jalan tu dia duk sibuk suh kitorang amek pakej2 jalan2 kt Phuket tu dgn taxi dia
antara rege yg dia bg :
Phuket city tour for 8hour : 3000 baht
Fantasea show for 2 person : 3000 baht
yang pulau2 tu plak aku x bape paham
so dia bg kitorang tgk katalog harga dia
malas kitorang nk layan sbb dh penat
lagipon ada blogger kata
cari je kt tepi2 pantai tu nnt
ada je yg murah2

Bila dh separuh jalan
taxi driver tu singgah kt opis dia jap utk sign ape kejadah  ntah
pastu staff dia dtg ke taxi, tnye kitorg
nak x book siap2 taxi tu dr hotel ke epot nnt
oleh kerana malas nk pikir
kitorang pn amek je la... 
same je regenye 800 baht

Ops..lupa nk story
kt Phuket ni ada banyak beach yg kita blh pilih
ada Patong Beach, Kata Beach, Karon Beach, Kamala Beach, Sarin Beach dan banyak lg
dan kitorang pilih stay kt Patong Beach
sbb kt situ hapPENING skit
byk kedai2, byk2 tukang2 urut, banyak tourist yg topless ....:)


Sign board ke Patong Beach



Cer tengok wayar2 yang berselirat2 tu
rimas aku tgk!



Kt Phuket ni pon byk gak satelit2 ni cm kt Indon
Malaysia je mengharamkan penggunaan satelit ni



Berseliratnyes...


Kalo korang nk tau
kt Phuket ni byk sgt2 bukit2
dr 1 tempat ke tempat lain, mesti naik bukit, turun bukit
naik pening aku...
bl ntah nk sampai hotel ni
hari pon dh makin gelap dr cerahnye kitorang sampai td
dan kitorang sampai hotel lebih kurang kol 6.45ptg waktu Phuket
maknanye dh maghrib le time kitorang sampai tu....

Pandai baca tulisan Siam x korang?
tu kt signboard tu dia tulis Salathai Resort



Menteri Besar Phuket Darwisy excited melawat kawasan hotel 
ada swimming pool depan mata

Yang best kt hotel ni 
setiap bilik mengadap pool tu
siap ada balkoni lg
bilik kitorang kt tingkat 1
turun tangga je dh sampai pool
mmg syiok!

Say hi to our room..

Plan asal kitorang nk g usha2 pakej yg ada tepi2 hotel ni
tp penat yang teramat sangat
tambahan pula lapar...
kitorang stay je kt bilik
makan nasi impi n sambal ikan bilis yg kitorang bwk dr Paya Jaras td
pas makan..layan HBO jap
tau2 je suma dh lena....
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz



Wassalam...

Phuket : Day 1; Malaysia-Phuket

Assalamualaikum w.b.r

Alhamdulillah kami sekeluarga telah selamat pergi dan balik dari.....

PHUKET, THAILAND

Percutian kitorang kali ni adalah percutian yang xde book2 agen bagai
nak try cuti2 aci redah je kekdahnya
kitorang g 26 Mei 2013 dan balik 29 Mei 2013
4 hari 3 malam

Booking flight MAS (boikot Air Asia konon2nye kan..) since Jan 2013 lg
3 orang return tiket lebih kurang RM1500
ok la pada aku sbb dh siap makan n bagasi
aku compare kn dgn AA gak time nk membooking tu
lebih kurang je regenye..
baik naik MAS..selesa :)

Hotel plak kitorang book Salathai Resort through AGODA
tu pon terbaca review sorang akk blogger 
katanya hotel ni best
xde hiruk pikuk cm hotel kt Bangla Road, Phuket
kos utk 4 hari 3 mlm x sampai RM500

Kitorang g KLIA naik KLIA Express
rege tiket dewasa RM35 sehala
budak2 RM 15 sehala
senang gak naik train ni
dh boleh check in siap2 kt KL Sentral sblm naik train
maknanye beg2 kitorang tu dh x pyh nk hangkut2 naik train lg
bwk bdn je naik train tu
senang Kak Ton...
laju pon laju
28 minit je dh sampai KLIA


Ni muka jakun  hepi sbb x penah naik KLIA Express
selesa noks kt dlm tu...



posing jap bila dh turun train


ETD kitorang kol 5.10 ptg
so bila dh sampai..
aku dh mula lapar, angin dh mula naik kt kepala
makanye nk g la cari makn2 ringan b4 tunggu flight depart
tp anak bujang aku tu dh penat
meragam la plak kt epot tu
nanges2 x bg aku g cari snek...
aku bertambah hangin kt kepala
terus je g kastam checking
cari cekelat kt departure hall tu


Khusyuk tgk TV sambil makan dlm flight
Darwisy kata mcm aeroplane kita g Mekah je kan Bonda...:)
sbb ada TV
AA xde kan kan kan...

Wassalam