always cherish the golden moment before it passes by

OPS Buka Sangkar Darwisy!

Assalamualaikum w.b.r

maka skang aku nk kongsi plak proses membuka 'sangkar burung' hehehhe

Selepas agak 5 hari selepas dikhatankan
sepatutnya kitorang bawak Darwisy g klinik tu balik utk membuka sangkar luar
oleh kerana kami sekeluarga berada jauh dr Kluang
maka kandaku telah belajar cara-cara utk memotong sisi clamp sangkar

Bahagian berlabel A dan B perlu dipotong dulu
kitorang try guna gunting, tp x boleh terbelah
nak x nak kena gak guna ketip kuku


Bahagian yang perlu dipotong pada clamp


Bila dh potong terus tanggalkan clamp tu 
so jadilah seperti gambar di bawah

Setelah clamp diturunkan dari penggantungan...
hehehheheh

Warna kuning yang terlekat kt clamp tu sbnrnya warna antiseptik
sbnarnya tiap kali pas shishi,
anu Darwisy perlu dicuci dgn antiseptik dan BUKAN dgn AIR
tu yang melekat kaler cenggitu

Lepas operasi potong clamp
diteruskan dgn operasi mandi lulur plak
tujuannya adalah utk melonggarkan sangkar yang terlekat kat anu tu
kena bagi Darwisy rendam sampaila sangkar chumel tu longgar


Seronoknya dia dpt berendam


At first Darwisy agak takot utk berendam
mungkin sbb dia masih seriau, ngilu, teringat2 kisah pedih anunya
tapi bila aku mula percik2kan air, siram2 skit anu dia
barula dia nk duduk dlm bath tab besen tu



Pandang dan lihatlah
jangan tiru macam saya...



Macam2 aksesori dia bwk masuk toilet
macam la bath tab dia  tu besar sgt!


Makan masa 24 jam gak proses nk longgarkan sangkar tu
hari Isnin kitorang potong clamp, asak Darwisy berendam...
Selasa pagi baru boleh loose kan sangkar

Sangkar tu x nak loose sendiri
so kandaku try letak baby oil sbg pelincir
meraung gak Darwisy ms proses tu
so aku bertindak selaku pemegang badan,
dgn pantas memeluk dia spy dia x terjun katil...heheheh

Tp agak senang sebenarnya nak tarik sangkar tu sbb dh ada oil
bl dh ditarik, br aku nampak yang anu Darwisy dh chomel..huhuhuuu


Sangkar yang dh kehilangan burungnya...wakakakkakakaka


Mintak mahap byk2 kpd sesiapa yg teringin nk tengok sechomel mana anu Darwisy tu
x tergamak aku nk expose kt sini
sesape nk tgk, dtg la jmpa Darwisy, tgk live..boleh?
hihihiiiihiih no no no....lucah sey!

Kenduri berkhatan Darwisy

Assalamualaikum w.b.r

Dh sekian lama x bersiaran
lepas kes line wifi kt umah aku ni x betol
dtg plak masalah problem antivirus aku yg expired
bl dh expired, abes suma dia block bbrp mende
antara yg kena block : FB dan blog....
haru!

So ni citer yg dh tertunda sekian lama
citer pasal kenduri berkhatan Darwisy

4 hari pas Darwisy dikhatankan
kitorang terus wat majlis kenduri kesyukuran utk mamat yg dh bujang tu
oleh kerana masa yg suntuk la sgt kan..
kitorang tempah je makanan drp jiran depan umah mak aku
meh kita tgk lauk2nya..sedap sey..sampai skang aku teringat2...


ulam-ulaman...syiok you...



sambal goreng ikan bilis dan kentang
ni lagi best!



ayam goreng berempah...
pergh!



ikan keli masak sambal
aku x makan ikan ni
so xtau la best ke x...



ikan masin masak lemak cili api dgn nenas belakang umah mak aku..
(hahahhaha..pjg nama lauknya kan)


Sebenarnya majlis ni kitorang wat kecil2lan je pon
jemputan dlm 100 termasuk ahlikeluarga dan orang surau
lauk2 yg korang tgk tadi harganya utk 100 orang = RM300
termasuk buah2an, nasi, pinggan n mangkuk polistrin
tp mak aku aku bg RM500 sbb mcm murah je kan..



my nenek..aka yot Darwisy



Si bujang senang



 : Goodies bag :
cupcake yg mabeles dgn air soya sekotak besar



my bff : Pja n Jid
sibuk gosip la tu..kihkihkih
sampaikan aku snap pon diorang x sedar



Si Tukang Buat Air Asam Boboi Boy



Di antara orang kuat kenduri


Tengokla gaya orang yg baru 4 hari dikhatankan...




Apr 29, 2012

OPS Buka Sangkar Darwisy!

Assalamualaikum w.b.r

maka skang aku nk kongsi plak proses membuka 'sangkar burung' hehehhe

Selepas agak 5 hari selepas dikhatankan
sepatutnya kitorang bawak Darwisy g klinik tu balik utk membuka sangkar luar
oleh kerana kami sekeluarga berada jauh dr Kluang
maka kandaku telah belajar cara-cara utk memotong sisi clamp sangkar

Bahagian berlabel A dan B perlu dipotong dulu
kitorang try guna gunting, tp x boleh terbelah
nak x nak kena gak guna ketip kuku


Bahagian yang perlu dipotong pada clamp


Bila dh potong terus tanggalkan clamp tu 
so jadilah seperti gambar di bawah

Setelah clamp diturunkan dari penggantungan...
hehehheheh

Warna kuning yang terlekat kt clamp tu sbnrnya warna antiseptik
sbnarnya tiap kali pas shishi,
anu Darwisy perlu dicuci dgn antiseptik dan BUKAN dgn AIR
tu yang melekat kaler cenggitu

Lepas operasi potong clamp
diteruskan dgn operasi mandi lulur plak
tujuannya adalah utk melonggarkan sangkar yang terlekat kat anu tu
kena bagi Darwisy rendam sampaila sangkar chumel tu longgar


Seronoknya dia dpt berendam


At first Darwisy agak takot utk berendam
mungkin sbb dia masih seriau, ngilu, teringat2 kisah pedih anunya
tapi bila aku mula percik2kan air, siram2 skit anu dia
barula dia nk duduk dlm bath tab besen tu



Pandang dan lihatlah
jangan tiru macam saya...



Macam2 aksesori dia bwk masuk toilet
macam la bath tab dia  tu besar sgt!


Makan masa 24 jam gak proses nk longgarkan sangkar tu
hari Isnin kitorang potong clamp, asak Darwisy berendam...
Selasa pagi baru boleh loose kan sangkar

Sangkar tu x nak loose sendiri
so kandaku try letak baby oil sbg pelincir
meraung gak Darwisy ms proses tu
so aku bertindak selaku pemegang badan,
dgn pantas memeluk dia spy dia x terjun katil...heheheh

Tp agak senang sebenarnya nak tarik sangkar tu sbb dh ada oil
bl dh ditarik, br aku nampak yang anu Darwisy dh chomel..huhuhuuu


Sangkar yang dh kehilangan burungnya...wakakakkakakaka


Mintak mahap byk2 kpd sesiapa yg teringin nk tengok sechomel mana anu Darwisy tu
x tergamak aku nk expose kt sini
sesape nk tgk, dtg la jmpa Darwisy, tgk live..boleh?
hihihiiiihiih no no no....lucah sey!

Apr 18, 2012

Kenduri berkhatan Darwisy

Assalamualaikum w.b.r

Dh sekian lama x bersiaran
lepas kes line wifi kt umah aku ni x betol
dtg plak masalah problem antivirus aku yg expired
bl dh expired, abes suma dia block bbrp mende
antara yg kena block : FB dan blog....
haru!

So ni citer yg dh tertunda sekian lama
citer pasal kenduri berkhatan Darwisy

4 hari pas Darwisy dikhatankan
kitorang terus wat majlis kenduri kesyukuran utk mamat yg dh bujang tu
oleh kerana masa yg suntuk la sgt kan..
kitorang tempah je makanan drp jiran depan umah mak aku
meh kita tgk lauk2nya..sedap sey..sampai skang aku teringat2...


ulam-ulaman...syiok you...



sambal goreng ikan bilis dan kentang
ni lagi best!



ayam goreng berempah...
pergh!



ikan keli masak sambal
aku x makan ikan ni
so xtau la best ke x...



ikan masin masak lemak cili api dgn nenas belakang umah mak aku..
(hahahhaha..pjg nama lauknya kan)


Sebenarnya majlis ni kitorang wat kecil2lan je pon
jemputan dlm 100 termasuk ahlikeluarga dan orang surau
lauk2 yg korang tgk tadi harganya utk 100 orang = RM300
termasuk buah2an, nasi, pinggan n mangkuk polistrin
tp mak aku aku bg RM500 sbb mcm murah je kan..



my nenek..aka yot Darwisy



Si bujang senang



 : Goodies bag :
cupcake yg mabeles dgn air soya sekotak besar



my bff : Pja n Jid
sibuk gosip la tu..kihkihkih
sampaikan aku snap pon diorang x sedar



Si Tukang Buat Air Asam Boboi Boy



Di antara orang kuat kenduri


Tengokla gaya orang yg baru 4 hari dikhatankan...