always cherish the golden moment before it passes by

Kasi tukar itu sarung...

Dalam coti sekolah yg x macam coti bagi aku ni
aku berjaya dirasuk oleh roh menjarum Makcik Rehan
(agaknya la kan..hehehhe)

Antaranya aku berjaya menjahit sarung tilam dan bantal Darwisy
yg dh lama aku tinggalkan di rumah Tok Mah
yang dh naik kulat, taik lalat dok peram kt umah baby sitter Darwsiy
sbbnya Darwisy ni kuat peluh 
kalo tido je, mesti basah tilam dan bantal
belom lagi bab susu tumpah bagai lagi kan....



Dari berkulat 



Menjadi kilat!
siap pasang zip 26" tau




Pada ptg yg sama
aku wat projek menukar sarung bantal kekabu kandaku 
yang dh lama reput!
baru ada masa nk jait yg baru..
dengan bantuan hero idaman Malaya, Darwisy
heheheheheheheh



Upacara mengisi kekabu ke sarung yang baru
abes bersepah umah dgn kekabu yang berterbangan




Ni plak sisa2 biji kekabu yg x koser aku nk isi





Sekian sahaja laporan dari Butik Teacher Bonda
:)

Impian jadi kenyataan!!!

Rentetan daripada impian aku yg musnah kt SINI 
dan setelah degelakkan oleh bbrp orang reader
aku bertekad utk menggapai balik impian aku tu
cuba jadikannya satu realiti dan bukan fantasia bulan madu..
hehehe

Makanya lewat petang semalam 
aku pon mulakan balik proses mengejar impian aku
mula2 ingat nk try guna oven yg baru aku beli Jumaat lepas
tapi oven x boleh guna
asal on je, blackout 1 umah
dh try byk plug tp still blackout
nampak gayanya kena hantar g kedai balik harini

Dengan kejadian oven rosak
aku dh mula membayangkan kemusnahan impian aku
tp aku nk try jugak2 dgn resipi yg sama
so setelah aku setelkan suma perapan, celur suma sayur2
wat mashed potato segera......
aku tinggalkan part memanggang atas kuali kpd kandaku
aku dh tobat disebabkan kejadian tempoh hari..
hahahhahaha tobat la sangat kan

Dan hasilnya......
taraa.............
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Amacam?
lebih menarik dr yg tempoh hari kan?
i like!



Darwisy pon bahagia menjamah french fries...

Salam masterchef @ home
kihkihkihkih..

Mari memBERUANG...

MemBERUANG???
apakah itu?
hehehhehehe

Harini aku dan Darwisy telah berjaya
menjahit leher beruang *teddy bear* 
yg dh terkulai layu ntah berapa lama pon aku x pasti



Then bersama2 memandikan sang beruang dgn penuh kasih sayang
hahahhahaha

*aku siap ajar Darwisy wash 'bird' bear*
kahkahkah..
berkali2 dia nk berus kt 'bird' tu sbb dia kata "dirty kan Bonda"





Gosok jgn x gosok!!!




Bersiram la dikau wahai beruang
*abaikan mural indah di dinding batu pagar itu ya*



Papa bear yg besar sgt ni
sbnrnya hadiah drpd best friend aku, Zahrawaani
yg aku kenal masa kt Kolej Matrikulasi Melaka (KMM) tahun 1999

Besar gila bear ni sampaikan masa dia bawak as a besday gift utk aku
kena simpan menatang ni kt dlm bonet keta
pastu nk membawanya
punyala berat
lebih kurang 2 kg tau berat papa bear ni

Kalo Darwisy yg peluk
mmg x nampak la cinonet tu disebalik papa bear ni

Alhamdulillah cuaca harini mmg baik
x ujan pon td sesiang
tetapi...papa bear masih belum kering
akan disambung berjemur esok hari ya!

Jan 3, 2012

Kasi tukar itu sarung...

Dalam coti sekolah yg x macam coti bagi aku ni
aku berjaya dirasuk oleh roh menjarum Makcik Rehan
(agaknya la kan..hehehhe)

Antaranya aku berjaya menjahit sarung tilam dan bantal Darwisy
yg dh lama aku tinggalkan di rumah Tok Mah
yang dh naik kulat, taik lalat dok peram kt umah baby sitter Darwsiy
sbbnya Darwisy ni kuat peluh 
kalo tido je, mesti basah tilam dan bantal
belom lagi bab susu tumpah bagai lagi kan....



Dari berkulat 



Menjadi kilat!
siap pasang zip 26" tau




Pada ptg yg sama
aku wat projek menukar sarung bantal kekabu kandaku 
yang dh lama reput!
baru ada masa nk jait yg baru..
dengan bantuan hero idaman Malaya, Darwisy
heheheheheheheh



Upacara mengisi kekabu ke sarung yang baru
abes bersepah umah dgn kekabu yang berterbangan




Ni plak sisa2 biji kekabu yg x koser aku nk isi





Sekian sahaja laporan dari Butik Teacher Bonda
:)

Impian jadi kenyataan!!!

Rentetan daripada impian aku yg musnah kt SINI 
dan setelah degelakkan oleh bbrp orang reader
aku bertekad utk menggapai balik impian aku tu
cuba jadikannya satu realiti dan bukan fantasia bulan madu..
hehehe

Makanya lewat petang semalam 
aku pon mulakan balik proses mengejar impian aku
mula2 ingat nk try guna oven yg baru aku beli Jumaat lepas
tapi oven x boleh guna
asal on je, blackout 1 umah
dh try byk plug tp still blackout
nampak gayanya kena hantar g kedai balik harini

Dengan kejadian oven rosak
aku dh mula membayangkan kemusnahan impian aku
tp aku nk try jugak2 dgn resipi yg sama
so setelah aku setelkan suma perapan, celur suma sayur2
wat mashed potato segera......
aku tinggalkan part memanggang atas kuali kpd kandaku
aku dh tobat disebabkan kejadian tempoh hari..
hahahhahaha tobat la sangat kan

Dan hasilnya......
taraa.............
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Amacam?
lebih menarik dr yg tempoh hari kan?
i like!



Darwisy pon bahagia menjamah french fries...

Salam masterchef @ home
kihkihkihkih..

Jan 2, 2012

Mari memBERUANG...

MemBERUANG???
apakah itu?
hehehhehehe

Harini aku dan Darwisy telah berjaya
menjahit leher beruang *teddy bear* 
yg dh terkulai layu ntah berapa lama pon aku x pasti



Then bersama2 memandikan sang beruang dgn penuh kasih sayang
hahahhahaha

*aku siap ajar Darwisy wash 'bird' bear*
kahkahkah..
berkali2 dia nk berus kt 'bird' tu sbb dia kata "dirty kan Bonda"





Gosok jgn x gosok!!!




Bersiram la dikau wahai beruang
*abaikan mural indah di dinding batu pagar itu ya*



Papa bear yg besar sgt ni
sbnrnya hadiah drpd best friend aku, Zahrawaani
yg aku kenal masa kt Kolej Matrikulasi Melaka (KMM) tahun 1999

Besar gila bear ni sampaikan masa dia bawak as a besday gift utk aku
kena simpan menatang ni kt dlm bonet keta
pastu nk membawanya
punyala berat
lebih kurang 2 kg tau berat papa bear ni

Kalo Darwisy yg peluk
mmg x nampak la cinonet tu disebalik papa bear ni

Alhamdulillah cuaca harini mmg baik
x ujan pon td sesiang
tetapi...papa bear masih belum kering
akan disambung berjemur esok hari ya!