always cherish the golden moment before it passes by

Sawan

Assalamualaikum w.b.t

Dalam kesibukan orang di sekeliling donia yg fana ini 
mengidam2kan enset2 sebesar netbook, secanggih nanotech
aku hanya mampu membeli enset Samsung 

Jangan terbeliak2 mata, berfikir yg x kena plak
membayangkan enset Samsung Galaxy Tab ke
Samsung Galaxy S2 ke
samsung Galaxy Note ke
yang aku mampu hanyala Samsung kasta rendah je pon
Samsung Corby ....PINK colour!
hahahhahahhahRUN Salim Bachik....


Anak2 murid aku pon mampu pakai tau enset tu
*ada sedikit rasa kecil diri :)  *
kuangkuangkuang

Aku ni bukannya heran pon nak pakai enset secanggih mana pon
sbb pada aku lagi baik aku beli brg2 yg aku blh letak, guna kt umah ni
dr aku beli enset yg tiada susut nilai yg bagus...

Maka dgn Lima Prinsip Rukun Negara  kami suami isteri mcm itu
kami telah membeli dapur gas baru
*disebabkan kisah INI
dan oven yg x pernah dimiliki

Dan sekarang ini aku diserang sawan 
yg sawannya ada bau2 bacang mcm sawan2 Makcik Rehan
dok sibuk kumpul gadget memasak
*ni suma tempias Masterchef Malaysia la ni!

Makanya aku telah meng pre-order cupcake tier dr sifu sawan : Makcik Rehan
dgn harga RM75 yg akan dikargokan dr UK
sape2 yg berminat utk menyawan sama2
sbb aku x pernah, x reti pon wat cupcake
kahkahkahakah
feeling2 mcm org biasa wat kan
wakakakkaka....








Buat2 busy

Assalamualaikum w.b.t

Dh lama aku x update blog aku ni kn
semalam br sempat post satu entry
lain2 entry aku karang dalam otak aku je
hahahhahaah
x sempat noks....




Aku kasi update utk sebulan punye cite, blh?
pas keta aku berseni mcm kt entri INI
dan aku berkampung 3 hari kt SMK Tinggi Batu Pahat
aku kena attend mesyuarat sekolah dr 3o Dis 2011
sampaila nk buka sekolah, 4 Jan 2012

The old school :
Batu Pahat High School


Pastu terkejar2 nk menyiapkan mcm2 hal kt sekolah tudgn aku kena diarrhea dr 7-11 Jan
siap amek cuti lg 9 Jan tu
aku rasa akula cikgu pertama kt sekolah aku tu yg amek MC dlm sejarah 2012 ni
hihihiii
time aku diarrhea hari tu, Darwisy siap nanges2 lg tau
dia sedey tgk aku terbaring lesu
siap cakap "nape bonda sakit?"
huhuhuhu..dgn aku pon ikot nanges sama tau

uuuwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............





On the same week
aku kena dtg sekolah tiap2 petang sbb kena jg check point utk merentas desa
siap bawak Darwisy lg berlari sama
tp short distance je la kan
hihihiiii

On the next week plak
kitorang kena bantu membantu wat persiapan majlis Yaya plak
penat sungguh noks!
non-stop membanting padi tulang
sehinggalah cuti Tahun Baru Cina
barula boleh bernafas lega skit...

Penat x baca?
aku lg penat nk temberang korang ni tau
sbb suma dh aku karang dlm otak aku je selama ni
:)

Yaya's wedding

Assalamualaikum w.b.t

Kali ni nk hapdet pasal wedding SIL on 21.01.2012
oleh kerana aku xda masa nk tulis pjg2..
so tgk gmbr + baca capture je la eh..


The signboard




For him



For her


Before the solemnization


Paling unik dlm sejarah aku attended majlis akad nikah
kali ni cara membatalkan air sembahyang amat sekali unik
(boleh kena marah dgn cikgu BM ni, mn blh amat & sekali guna sama2 kan)

Suami pegang dahi isteri then ada doa yg perlu dibaca oleh suami masa pegang dahi isteri

Selalunya kita tgk orang main sarung cincin then sengih2 ngadap camera kan
kali ni mmg bagus sbb aku ada baca pasal doa membatalkan air sembahyang ni
tp aku baca time aku dh jd isteri la plak kan
so time aku dl, xda la cm Yaya&Azizul ni...



membatalkan air sembahyang



Cantik cincin ko, Yaya...
hehehehe
meh sebijik....:)




Wedding present yang sampai on time
bagos betol timing si Suzianti ni kan...



Orang lain sibuk tulis guest book
Dawisy pon nk gak
dibantu oleh Mak Lin..



The bride & the groom
with my mum, sister, brother and my own little family

TAHNIAH buat Yaya & Azizul
semoga bahagia hingga ke syurga!
bertukunrukun damai sepanjang masa...


Feb 7, 2012

Sawan

Assalamualaikum w.b.t

Dalam kesibukan orang di sekeliling donia yg fana ini 
mengidam2kan enset2 sebesar netbook, secanggih nanotech
aku hanya mampu membeli enset Samsung 

Jangan terbeliak2 mata, berfikir yg x kena plak
membayangkan enset Samsung Galaxy Tab ke
Samsung Galaxy S2 ke
samsung Galaxy Note ke
yang aku mampu hanyala Samsung kasta rendah je pon
Samsung Corby ....PINK colour!
hahahhahahhahRUN Salim Bachik....


Anak2 murid aku pon mampu pakai tau enset tu
*ada sedikit rasa kecil diri :)  *
kuangkuangkuang

Aku ni bukannya heran pon nak pakai enset secanggih mana pon
sbb pada aku lagi baik aku beli brg2 yg aku blh letak, guna kt umah ni
dr aku beli enset yg tiada susut nilai yg bagus...

Maka dgn Lima Prinsip Rukun Negara  kami suami isteri mcm itu
kami telah membeli dapur gas baru
*disebabkan kisah INI
dan oven yg x pernah dimiliki

Dan sekarang ini aku diserang sawan 
yg sawannya ada bau2 bacang mcm sawan2 Makcik Rehan
dok sibuk kumpul gadget memasak
*ni suma tempias Masterchef Malaysia la ni!

Makanya aku telah meng pre-order cupcake tier dr sifu sawan : Makcik Rehan
dgn harga RM75 yg akan dikargokan dr UK
sape2 yg berminat utk menyawan sama2
sbb aku x pernah, x reti pon wat cupcake
kahkahkahakah
feeling2 mcm org biasa wat kan
wakakakkaka....








Feb 6, 2012

Buat2 busy

Assalamualaikum w.b.t

Dh lama aku x update blog aku ni kn
semalam br sempat post satu entry
lain2 entry aku karang dalam otak aku je
hahahhahaah
x sempat noks....




Aku kasi update utk sebulan punye cite, blh?
pas keta aku berseni mcm kt entri INI
dan aku berkampung 3 hari kt SMK Tinggi Batu Pahat
aku kena attend mesyuarat sekolah dr 3o Dis 2011
sampaila nk buka sekolah, 4 Jan 2012

The old school :
Batu Pahat High School


Pastu terkejar2 nk menyiapkan mcm2 hal kt sekolah tudgn aku kena diarrhea dr 7-11 Jan
siap amek cuti lg 9 Jan tu
aku rasa akula cikgu pertama kt sekolah aku tu yg amek MC dlm sejarah 2012 ni
hihihiii
time aku diarrhea hari tu, Darwisy siap nanges2 lg tau
dia sedey tgk aku terbaring lesu
siap cakap "nape bonda sakit?"
huhuhuhu..dgn aku pon ikot nanges sama tau

uuuwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............





On the same week
aku kena dtg sekolah tiap2 petang sbb kena jg check point utk merentas desa
siap bawak Darwisy lg berlari sama
tp short distance je la kan
hihihiiii

On the next week plak
kitorang kena bantu membantu wat persiapan majlis Yaya plak
penat sungguh noks!
non-stop membanting padi tulang
sehinggalah cuti Tahun Baru Cina
barula boleh bernafas lega skit...

Penat x baca?
aku lg penat nk temberang korang ni tau
sbb suma dh aku karang dlm otak aku je selama ni
:)

Feb 5, 2012

Yaya's wedding

Assalamualaikum w.b.t

Kali ni nk hapdet pasal wedding SIL on 21.01.2012
oleh kerana aku xda masa nk tulis pjg2..
so tgk gmbr + baca capture je la eh..


The signboard




For him



For her


Before the solemnization


Paling unik dlm sejarah aku attended majlis akad nikah
kali ni cara membatalkan air sembahyang amat sekali unik
(boleh kena marah dgn cikgu BM ni, mn blh amat & sekali guna sama2 kan)

Suami pegang dahi isteri then ada doa yg perlu dibaca oleh suami masa pegang dahi isteri

Selalunya kita tgk orang main sarung cincin then sengih2 ngadap camera kan
kali ni mmg bagus sbb aku ada baca pasal doa membatalkan air sembahyang ni
tp aku baca time aku dh jd isteri la plak kan
so time aku dl, xda la cm Yaya&Azizul ni...



membatalkan air sembahyang



Cantik cincin ko, Yaya...
hehehehe
meh sebijik....:)




Wedding present yang sampai on time
bagos betol timing si Suzianti ni kan...



Orang lain sibuk tulis guest book
Dawisy pon nk gak
dibantu oleh Mak Lin..



The bride & the groom
with my mum, sister, brother and my own little family

TAHNIAH buat Yaya & Azizul
semoga bahagia hingga ke syurga!
bertukunrukun damai sepanjang masa...