Phuket : Day 2 ; Patong

Assalamualaikum w.b.r

Harap2 korang x jemu la eh baca percutian jimba2 aku ni
yang nk repeat baca 3 entri sebelum ni boleh refer kt 


Entri kali ni aku nk cite pasal jalan2 cari pakej
kt entri sblm ni aku dh cite yg kitorang plan nk cari pakej jalan2 pada hari pertama
tp x jadik sbb penat la sgt...

So lps sarap, terjun tiruk mandi-manda di swimming pool
kitorang siap2 trs gerak g pantai
siap pakai kasut lg sbb anak  bujang aku ni penggeli orangnye
x boleh ada pasir kt kaki dia
mesti dia x nak jalan
payah kn...


Ada gak CIMB dkt2 hotel aku tu


FYI kt Phuket ni byk sgt spa2 urut tau
macam2 pakej ada
foot massage ada
thai massage ada
full body massage ada
pedicure and manicure pn ada
korang pilih je mn yg berkenan di hati
pastu suma tukang2 urut ni siap beruniform tau
sambil2 tunggu customer dpn spa
sambil2 mekap2 
tebal gilak mekap diorang
kdg2 aku terfikir pompuan ke jantan diorang ni???
uhuhuuhuhuu


siap ada uniform lg si tukang2 urut ni tau
kuning lg you...



Yang ni plak si tukang urut merah jambu...


X sampai 5 minit berjalan kaki
kitorang sampai kt Patong Beach
umang ai....
tergezut den
pagi2 lagi dh ada dugung2 terdampar kt pantai
siap topless lg tau
berjalan sambil lewa jek!

Nampak x gadis yg sedang berdiri n duduk tu
topless kao


Haru biru hijau kuning pink dibuatnye
kihkihkihkihkih
sibbaik kitorang xduk kt tepi2 pantai tu lama2
lgpun kalo nk duk kt kusi2 santai tu 
kena bayar tau
100 baht utk 2 kusi utk sepanjang hari
siap ada payung besau lg
kalo korang nk balik hotel then datang balik pon boleh tau


Kusi sewa



Tengah tengok orang naik speed boat n parachute
bp ntah bayaran dia
aku x tgk pon


Dh pusing sana pusing sini
mencari2 pakej2 menarik
jumpa satu kedai yg dh bukak
yg lain tgh tidoq lg kot
al maklumla....
berjimba2 sampai lewat malam


Si bujang kepenatan
mintak didokong oleh si ayah



Happy faces

Akhirnya berjaya membeli pakej kt kedai tu
kitorang dpt harga per person
1. 700 baht for Safari tour including pick up from hotel
    * elephant trekking
    * baby elephant show
    * snake show
    * monkey show
    * visit baby elephant

2. 1700 baht for Phuket Fantasea show including pick up from hotel
    * dinner
    * show
    * golden seat

3. 1000 baht for Speed  boat to islands including pick up from hotel
   * lunch
   * beverages
   * Maya Bay
   * Phi Phi Ley
   * Loh Samah Bay
   * Pileh Cove
   * Viking Cave
   * Phi Phi Don
   * Monkey Beach
   * Khai Island

Berjalan balik
mat-mat minah2 saleh ni mmg suka pakai gitu je g beach




Jumpa halal food dekat2 hotel



Pakej 1 tu kitorang dpt yg kol 12.30 tgh punye
so balik hotel je terus makan bekal
nasi impit n sambal ikan bilis....


Ni halal food dari Malaysia
makan dalam cawan je

Tunggu next entri wokeh..
lg nampak la berjimba2 nye kitorang

Wassalam

Comments