always cherish the golden moment before it passes by

Phuket : Day 1; Airport-Patong Beach

Assalamualaikum w.b.r

Nah baca sambungan day 1 kitorang kt Phuket
nak baca day 1, Malaysia-Phuket
baca kt SINI

Kitorang sampai Phuket kol 5.25 ptg waktu tempatan Phuket
epot dia tepi laut Kak Ton....
cantiksnyes view dia....

Kt sna sejam lewat dari kita
so ikot waktu Malaysia...dh kol 6.25 ptg la kekdahnye
waktu solat pon lewat sejamla dr kita
tp kalo ikot kekdah matematika nye
sama je..
katakan Subuh kita kol 5.45pg
diorang pnye Subuh kol 4.45pg



Sedang merenung ape yg bakal berlaku...


Mengikut pembacaan aku kt sumber2 tenet ni
diorang kata kalo guna limo taxi yg kaunternye berderet kt luar epot tu....
mahal regenye..mencecah 850 baht
ada yg suh g cari kt parking2 kete kt epot tu
ada la yg dapat dlm 650 baht

Tp dek kerana hari dh nak masuk senja
pastu kitorang malas nk mencari2
kitorang guna je limo taxi dgn rege 800 baht
nak mintak kurang pon diorang x paham ape yg aku cakap
sibbaik ada driver taxi tu org Patani
dia la yg duk translate kn kt driver taxi yg dh ngikut kitorang dr awal td

Ni rupe tiket taxi limo setelah pembayaran dibuat kt kaunter



Ni limo taxi nya



Ni driver taxi tu
Mr. Prayuth


Sepanjang jalan tu dia duk sibuk suh kitorang amek pakej2 jalan2 kt Phuket tu dgn taxi dia
antara rege yg dia bg :
Phuket city tour for 8hour : 3000 baht
Fantasea show for 2 person : 3000 baht
yang pulau2 tu plak aku x bape paham
so dia bg kitorang tgk katalog harga dia
malas kitorang nk layan sbb dh penat
lagipon ada blogger kata
cari je kt tepi2 pantai tu nnt
ada je yg murah2

Bila dh separuh jalan
taxi driver tu singgah kt opis dia jap utk sign ape kejadah  ntah
pastu staff dia dtg ke taxi, tnye kitorg
nak x book siap2 taxi tu dr hotel ke epot nnt
oleh kerana malas nk pikir
kitorang pn amek je la... 
same je regenye 800 baht

Ops..lupa nk story
kt Phuket ni ada banyak beach yg kita blh pilih
ada Patong Beach, Kata Beach, Karon Beach, Kamala Beach, Sarin Beach dan banyak lg
dan kitorang pilih stay kt Patong Beach
sbb kt situ hapPENING skit
byk kedai2, byk2 tukang2 urut, banyak tourist yg topless ....:)


Sign board ke Patong Beach



Cer tengok wayar2 yang berselirat2 tu
rimas aku tgk!



Kt Phuket ni pon byk gak satelit2 ni cm kt Indon
Malaysia je mengharamkan penggunaan satelit ni



Berseliratnyes...


Kalo korang nk tau
kt Phuket ni byk sgt2 bukit2
dr 1 tempat ke tempat lain, mesti naik bukit, turun bukit
naik pening aku...
bl ntah nk sampai hotel ni
hari pon dh makin gelap dr cerahnye kitorang sampai td
dan kitorang sampai hotel lebih kurang kol 6.45ptg waktu Phuket
maknanye dh maghrib le time kitorang sampai tu....

Pandai baca tulisan Siam x korang?
tu kt signboard tu dia tulis Salathai Resort



Menteri Besar Phuket Darwisy excited melawat kawasan hotel 
ada swimming pool depan mata

Yang best kt hotel ni 
setiap bilik mengadap pool tu
siap ada balkoni lg
bilik kitorang kt tingkat 1
turun tangga je dh sampai pool
mmg syiok!

Say hi to our room..

Plan asal kitorang nk g usha2 pakej yg ada tepi2 hotel ni
tp penat yang teramat sangat
tambahan pula lapar...
kitorang stay je kt bilik
makan nasi impi n sambal ikan bilis yg kitorang bwk dr Paya Jaras td
pas makan..layan HBO jap
tau2 je suma dh lena....
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz



Oppsssss lupa plak nak bagi link
boleh klik ke Phuket : Day 2 ; Salathai Resort untuk knext entry tentang Phuket ya

Wassalam...

No comments:

Post a Comment

Jun 6, 2013

Phuket : Day 1; Airport-Patong Beach

Assalamualaikum w.b.r

Nah baca sambungan day 1 kitorang kt Phuket
nak baca day 1, Malaysia-Phuket
baca kt SINI

Kitorang sampai Phuket kol 5.25 ptg waktu tempatan Phuket
epot dia tepi laut Kak Ton....
cantiksnyes view dia....

Kt sna sejam lewat dari kita
so ikot waktu Malaysia...dh kol 6.25 ptg la kekdahnye
waktu solat pon lewat sejamla dr kita
tp kalo ikot kekdah matematika nye
sama je..
katakan Subuh kita kol 5.45pg
diorang pnye Subuh kol 4.45pg



Sedang merenung ape yg bakal berlaku...


Mengikut pembacaan aku kt sumber2 tenet ni
diorang kata kalo guna limo taxi yg kaunternye berderet kt luar epot tu....
mahal regenye..mencecah 850 baht
ada yg suh g cari kt parking2 kete kt epot tu
ada la yg dapat dlm 650 baht

Tp dek kerana hari dh nak masuk senja
pastu kitorang malas nk mencari2
kitorang guna je limo taxi dgn rege 800 baht
nak mintak kurang pon diorang x paham ape yg aku cakap
sibbaik ada driver taxi tu org Patani
dia la yg duk translate kn kt driver taxi yg dh ngikut kitorang dr awal td

Ni rupe tiket taxi limo setelah pembayaran dibuat kt kaunter



Ni limo taxi nya



Ni driver taxi tu
Mr. Prayuth


Sepanjang jalan tu dia duk sibuk suh kitorang amek pakej2 jalan2 kt Phuket tu dgn taxi dia
antara rege yg dia bg :
Phuket city tour for 8hour : 3000 baht
Fantasea show for 2 person : 3000 baht
yang pulau2 tu plak aku x bape paham
so dia bg kitorang tgk katalog harga dia
malas kitorang nk layan sbb dh penat
lagipon ada blogger kata
cari je kt tepi2 pantai tu nnt
ada je yg murah2

Bila dh separuh jalan
taxi driver tu singgah kt opis dia jap utk sign ape kejadah  ntah
pastu staff dia dtg ke taxi, tnye kitorg
nak x book siap2 taxi tu dr hotel ke epot nnt
oleh kerana malas nk pikir
kitorang pn amek je la... 
same je regenye 800 baht

Ops..lupa nk story
kt Phuket ni ada banyak beach yg kita blh pilih
ada Patong Beach, Kata Beach, Karon Beach, Kamala Beach, Sarin Beach dan banyak lg
dan kitorang pilih stay kt Patong Beach
sbb kt situ hapPENING skit
byk kedai2, byk2 tukang2 urut, banyak tourist yg topless ....:)


Sign board ke Patong Beach



Cer tengok wayar2 yang berselirat2 tu
rimas aku tgk!



Kt Phuket ni pon byk gak satelit2 ni cm kt Indon
Malaysia je mengharamkan penggunaan satelit ni



Berseliratnyes...


Kalo korang nk tau
kt Phuket ni byk sgt2 bukit2
dr 1 tempat ke tempat lain, mesti naik bukit, turun bukit
naik pening aku...
bl ntah nk sampai hotel ni
hari pon dh makin gelap dr cerahnye kitorang sampai td
dan kitorang sampai hotel lebih kurang kol 6.45ptg waktu Phuket
maknanye dh maghrib le time kitorang sampai tu....

Pandai baca tulisan Siam x korang?
tu kt signboard tu dia tulis Salathai Resort



Menteri Besar Phuket Darwisy excited melawat kawasan hotel 
ada swimming pool depan mata

Yang best kt hotel ni 
setiap bilik mengadap pool tu
siap ada balkoni lg
bilik kitorang kt tingkat 1
turun tangga je dh sampai pool
mmg syiok!

Say hi to our room..

Plan asal kitorang nk g usha2 pakej yg ada tepi2 hotel ni
tp penat yang teramat sangat
tambahan pula lapar...
kitorang stay je kt bilik
makan nasi impi n sambal ikan bilis yg kitorang bwk dr Paya Jaras td
pas makan..layan HBO jap
tau2 je suma dh lena....
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz



Oppsssss lupa plak nak bagi link
boleh klik ke Phuket : Day 2 ; Salathai Resort untuk knext entry tentang Phuket ya

Wassalam...

No comments:

Post a Comment