Phuket : Day 2; Salathai Resort

Assalamualaikum w.b.r

Ni sambungan cite Day 1 yang boleh baca kat SINI dan SINI 


Berjoget K-Pop depan otel sebelum sarap
tu siap pakai swimming suit kt dalam baju tidoq tu
excited bebeno nak swim


Alkisahnye
Salathai Resort ni hotel non muslim
tp..tu x bermakna kitorang x boleh sarap kat hotel ni
kena pandai pilih la kan
testing2 idup kt negara omputih la katakao..


Ni le set sarap kitorang hari ke 2 ni
roti, teloq, buah2, baked beans



His all time favourite.....baked beans......


Yang bestnye kt hotel ni
suasananye tenang je
sepi...siap dgr bunyi2 burung berkicauan lg kao
pastu kan
diorang siap ada free wifi
tu yang bertambah syiok
sbb ada hotel yang kenakan cas bl nk guna wifi diorang ni

Ni waiting area
siap ada dua buah komputer lg
so boleh berintenet free je kt sini


Ni front view Salathai Resort
masuk2 je dh nmpak swimming pool



Kalo berdiri depan hotel
toleh kanan je..ni la viewnya
siap ada sekolah rendah lagi jalan ni



Toleh kiri je
jengjengjeng...
dh nampak beach kan
x sampai 5 min jalan kaki dh boleh bertanning kt pantai tu tau



Aktiviti kitorang lps sarap
x lain x bukan
melayan Darwisy swimming kt pool tu
(swimming la sgt kan..)

Dia boleh berdiri je kt dalam kids pool tu



Kandaku sdg usha2 kedalaman pool
gara2 x reti swimming la tu..hihihi



Yang best lg kt hotel ni
diorang sediakan aksesori tambahan
utk digunakan oleh budak2 cm Darwisy
so parents x pyh susah2 nk bwk bola dr umah eh
dan lagi satu yg syioknye
kt hotel ni kan siap ada outdoor jakuzzi taw


Pagi2 cenggini xde lg atok2 n nenek2 saleh yg berjemur kt sini
Pool yg kecik tu la jakuzzinye...



Bergumbiralah wahai anak....

Oleh kerana hobi aku ni mengambil gambar je
makanye malas la aku ni nk membasahkan diri
tu yg xde gambar aku ber'tankini' kt pool tu
kalo x..mmg aku tepek la kt blog perasan glamer ni ha....


Wassalam




Comments